Mücella

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Metaforik ve lirik anlatıma zaman zaman başvuran, daha açık bir anlatım var bu kitapta. Bunda kendi tarihine inme, kendi köklerini arama, kendi hayatını temize çekmenin de payı var sanırım. Belki o yüzden daha sade. Ancak eski tarzı sevenlerin fark edeceği eskiden de yer yer izler var. Özellikle sayfa 158 deki Suna'ya mektubun olduğu bölüm, Nazan hoca'nın eski tarzının bariz hissedildiği edebi lezzeti yüksek bir bölümdü. Bir zamanı arka planına alarak, yer yer hatıratı andıran bir anlatımla yapılmış mutsuz, buruk bir hikaye ama tevekkül dolu ve isyandan uzak oluşu etkileyici. Güzel ve akıcı bir anlatım, bir Nar Ağacı olmasa da Nazan Bekiroğlu romanıysa eğer, elbette okunur.

6 puan

Ara vererek mi okuduğumdan bilinmez ama beni çok sıktı, bunaldım , bir an önce bitsin istedim. Cümlelere kendimi veremedim..Belki benden kaynaklı bir problemdir ama sıkıldım okurken.

5 puan

Guzel bir romandı. Fakat 2 sorun var.1 bekâr bir genç kız ( doğum yapmamış ) çocuk emziremez. Bu mümkün değildir. Burada emzirtmis yazar.2 bir müslüman gayri muslim birisinin ardindan yasin-i serif okuyamaz.yazar onuda okutmuş.

5 puan

La dan sonra cok sevemedim bu kitabi...kitabin adi mucella olunca kadinin duygularindan bahsedecegini dusundum ama tamamen mucella nin disindaki hayatlardan bahsetmis Nazan Bekiroglu.

9 puan

Nar Ağacı'na kıyasla hem dil, hem anlatım, hem de hikaye olarak daha sade bir roman olsa da Nazan Bekiroğlu farkını ortaya koymuş ve sizi ta en başından içine çeken ve bittiğinde kendinizi boşlukta hissetmenize neden olan bir roman çıkarmış...

http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/2016/01/mucella-nazan-bekiroglu.html

8 puan

Nar Ağacı gibi değildi kesinlikle. Nazan Hoca edebi olarak daha fazla sadeleştirmeye gitmesin. Çok satanlar grubunda o tarz çok kitap var. En sevdiğim kısım Suna'ya yazılan mektup. Bir diğer nokta Mücellâ'nın kendi hikayesinden ziyade çevresindekilerin hikayesi. Mücellâ da aşık olsun istedim, ona da birileri aşık olsun.

8 puan

Sıradan bir hayat ancak bu kadar güzel ve içten anlatılabilirdi.Nazan Bekiroğlu benim içim gerçekten okunması gereken yazarlardan.okurken mücella ile birlikte yaşıyor,tasvir edilen mahalleyi gözünüzde canlandırabiliyorsunuz.mücella yaşanmış ama yaşanamamış bir hayat,bir yara...kesinlikle okuyun..

Profil Resmi
4 puan

Kitabın anlatım dili gerçekten inanılmaz ama hikaye ciddi anlamda sıkıcı yine de bu kitabı okuduğunuzda çok şey kazanmış olacaksınız.

Profil Resmi
8 puan

Nazan Bekiroğlu'dan dokunaklı bir hikaye..

4 puan

nazan bekiroğlu çoktandır okumak istediğim 'yerli yazarlardan' biriydi.. ve sonunda okudum..
evet dili akıcıydı tamam,
konusu güzeldi bu da tamam,
kitabı dikkatli okuduysanız
bazı 'önemli noktaları' farketmişsinizdir...
kızlı-erkekli eğitime
ismet inönü'ye eleştiri
ezan'ın türkçe okunması
Adnan menderes'e rahmet
tüp kuyrukları
karaborsa...
açık saçık giyime ve süse eleştiri...

sayın nazan bekiroğlu'na sormak istiyorum...
kızlı-erkekli eğitimin neresi kötü? içinde olduktan sonra ayırılmış farketmez..
ismet inönü gibi 'görmüş ve geçirmiş' ve 'savaşın acısını yaşamış' bir insanı eleştiriyorsun da başımızdaki ülkemizi hem içte ve hem dışta felakete sürükleyenler hakkında ne düşünüyorsun?
tüp kuyrukları... şimdi Rusya'nın uçağını düşürdük ve ipler tekrar gerildi.. Rusya gazı kesebilir... 'tezek yakın' diyen başımızdakinler hakkında ne düşünüyorsun???
karaborsa... geçen yıl patates'i 5 liradan, yazında bamyayı 10 liradan yedik.. eğer pazara gidiyorsan bilirsin..
ne dersin nazan hanım bütün bunlara???

ne yazık ki bundan sonra kütüphaneme sokmayacağım yazarlardan birisin artık... ben kolay kolay bu kanıya varmam... ben yazarın da, sanatçının da, tarihçinin de 'tarafsızını' severim...
nokta...

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı sıkılmadan okudum eskiye dair kendimden bişeyler de buldum bazen gulumsetti bazen üzdü.. Dilinin ağır olduğunu okumuştum bazı yorumlarda ama oyle gelmedi bana diğer kitaplarına da şans vermeyi düşünüyorum.

9 puan

Nazan bekiroğlunu nar ağacında bayağı sevmiştim ama mücellayı çok çok sevdim. Cümleler akıp gitti nasıl bittiğini anlamadım. Başta neyyire hanıma sinirlensem de sonuna doğru ona bile kızamadım:) buruk bir hikayeydi tamam ama mücellanın hayatını baştan sonra okumak bana huzur verdi neden bilmem. Kesinlikle okunmalı:)

8 puan

Bekiroğlu'nun kaleminin ince sızısı gibi bir eser.

7 puan

Nazan Bekiroğlu 'nun okuduğum ikinci kitabı Mücella. Edebiyatın hocası olarak yazar, edebi dilini sonuna kadar kullanarak ama kesinlikle sıkmayan akıcı bir üslup ile çocukluğunun Mücella teyzesinin hayatını kaleme almış. Yaşadığı 1940 'lı yılların ön gördüğü yaşam tarzını babasız yetim bir kızın anne baskısıyla harmanlayıp Mücella'nın kendi yuvasını kuramayan başkalarının uygun gördüğü hayatı yaşamak zorunda kalan bir roman -biyografi şeklinde güzel bir kitap.

7 puan

Baştan sonu belli fakat doyurucu kimliğe sahip.

4 puan

çok basit geldi

geri ileri