Mesaj

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

bildiğim kadarı ile carl sagan'ın tek romanı, yazarının bir çok alandaki birikimi göz önüne alındığında aşırı detaylı anlatımı aslında romana zenginlik katıyor.karakterlerin hepsi yerli yerinde özellikle benim favori karakterim "vaygay" karakteri.romanın sonunu gerçekten iyi bağlıyor/açık bırakıyor, pi sayısı ile bağlaması gerçekten etkileyiciydi.vaygay karakteri bana fizikçi wolfgang pauli ile richard feynmanı çağrıştırmıştı, carl sagan ile feynmanın sanırım yakın dostluğu varmış, feynmanı vaygay karakteri ile eşleştirmiş olabilir.

9 puan

Kitap ile ilgili ilk söyleyeceğim şey eğer Jodie Foster'ın Contact adlı filmini izlediyseniz kitabın filmden çok farklı güzel olduğudur. Kitabın inanılmaz güzel bir felsefesi var, felsefeyi ana ve yan fikirlerle desteklemiş Carl Sagan. Çok başarılı bir eser. Herkese tavsiye ederim,

Uzaydan gelen sinyalleri dinleyerek zeki uzaylılarla iletişim kurmaya çalışan SETI Projesi Müdürü olan Dr. Eleanor (Ellie) Arroway'in hayat öyküsünü anlatır Mesaj kitabı. Ellie çok sevdiği babasını çocukken kaybı yüzünden hep acı çekmiştir. Annesi yeniden evlendiğinde annesine ve soğuk bir adam olan üvey babasına düşman olmuştur. Bu nedenle kendini okuluna vermiştir.

Uzaydan alınan mesaj ile insanlık evrende yalnız olmadığını öğrenir. İlginç olan ise gönderilen mesajın Hitler'in 1936'daki Berlin Yaz Olimpiyatlarının açılış konuşmasına gizlenmiş olmasıdır. Mesajın gelmesi ile insanlık dini, sosyal bir kaosa sürüklenir.

Mesajın içeriğinde bir makinenin inşası için planlar vardır. Makine tamamlanır ve Ellie ve seçilmiş bilim insanları içine biner. Dışardan bakanlar için makine çalışmamıştır. İçindeki insanlar ise başka bir yere gittiklerin söylerler.

Yolculuktan geri dönen Ellie bir haber ve sonrasında bir mektup alır. Evren'in sırlarını çözmeye çalışan Ellie mektupta okudukları ile kendi gerçekliğinden habersiz olduğunu öğrenir ve hayatının şokunu yaşar.

geri ileri