Mekanik Melek (Cehennem Makineleri, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

bir tane daha cassandra clare harikası. yani sayılır. will o kadar kaba ve soğuk biri olmasaydı on vereceğim kesindi. kabul ediyorum o bir puanı sırf Will'in tessa'ya söyledikleri için kırdım. okurken ben bile kızardım resmen. tessa şu ana kadar okuduğum kitap karakterlerinden en kibarı ve en zekilerinden biridir sanırım. gerçekten tessa'yı çok sevdim. bazen gerçekten çok meraklı biri olsa da meraklı olmak iyidir ya. will'in ve jem'in ondan hoşlanmasını sağladığına eminim. ah, evet bir de jem var. kibar, iyi huylu, will'e katlanabilen sayılı insanlardan biri ve de tessa'dan hoşlanan diğer kişi. team will olmama rağmen jem'i de çok seviyorum ya. hasta olması da çok kötü. onun hakkında bu kadar sempati hissetmeme rağmen will'İ daha çok seviyorum. gerçekten will'in esprilerini seven tek kişi olamam heralde. en sevdiğim karakter olma yolunda hızlıca ilerliyor. ayrıca kitabın 1800lü yıllarda olması da çok güzeldi. insanlar daha kibar, daha ahlaklı ve mütevazi. gölge avcılarını saymıyorum bile. en sevdiğim tür de odur herhalde. uzaylılarla yarışır, ya da mitolojik canlıları öldüren kesimle. kesinlikle okuyun bu seriyi.

9 puan

güzel .

Profil Resmi
7 puan

2. kitabı bekliyorum~!

11 yıl, 11 ay
2 puan

beğenmedim..

11 yıl, 10 ay
8 puan

Harika bi kitap :) Will :))

8 puan

Tessa şekil değiştirici yani bir aşağıdünyalı.Londra'ya abisinin yanına gittiğinde kara kardeşler tarafından kaçırılınca öğreniyor ne olduğunu. Gölge avcıları tarafından kurtarılınca da bilmediği çok şey olduğunu görüyor.Ölümcül Oyuncakları sevenler kaçırmasın ;)

Profil Resmi
10 puan

Harika bir kitap . Okumanızı şiddetle tavsiye edebilirim :)

10 puan

Son derece hızlı ve yalın bir anlatım sürüklüyor sizi yazar. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Mekanıklerın boyle olucagı kımın aklına gelırdı kı :)

5 puan

Serinin devamını okutacak kadar iyi. Yazar akıllı davranıp kolyeyi anlatmamış. Sırf o neydi diye okuyacağım.

10 puan



Kitap okunabilecekler arasında bana göre.Olaylar ilk kitap olduğu için pek açığa çıkmamış.Benim kafamdaki en önemli soru Will ile ilgili.Neden herkese olmadığı biri gibi davranıp yalan söylediğini.Tessa'dan neden uzak durduğunu çok merak ediyorum vee en önemlisi kitap çok heyecanlı bir yerde bitti.Will'in Magnus'dan ne istediğini öğrenmek için koskoca bir yılım var.James tam bir bey efendi ve çok tatlı ama onunda ciddi bir sorunu var.Bakalım o sorundan nasıl kurtulacaklar merak ediyorum doğrusu.Tessa'nın annesi ve babası ne çok merak ediyorum.Kısacası ikinci kitabı beklerken ölüp ölüp dirileceğim

10 puan

Harika bir kitaptı. Ama bitirdiğimde aklımda bir sürü soru vardı.

10 puan

öncelikle bi kitap böyle biter mi demek istiyorum!
ah benim canım will'm ne derdin var senin ?
ikinci kitap çıkana kadar benimde canım çıktı beklemekten.
keşke ikinci kitap çıkana kadar bekleseydim diyorum ama o zamanda meraktan çatlardım ve güzel bi kitap okumanın zevkinden mahrum kalmış olurdum :D neyse bu kitapta diğer cassandra kitapları gibi mükemmeldi ..
tessa karakterini gerçekten çok sevdim ve tabiki jem ve will yeni kitap sevgililerim <3<3
kitapta en çok üzüldüğüm bölüm hangisi karar veremiyorum abisinin yaptıkları ve söylediklerimi yoksa will'le çatıdaki konuşmalarımı!
nathaniel'e bütün kitap boyunca sövmüş olsamda tessa için gerçekten çok üzüldüm :(
nathaniel'i elime geçirsem bi kaşık suda boğardım fırsat bu fırsat diyip >:O

10 puan

http://colorful-book.blogspot.com/2013/08/cassandra-clare-mekanik-melek-yorum.html

8 puan

Ölümcül Oyuncaklar serisinden önce yazmış olduğu 3 kitaplık serinin birinci kitabydı. Diğer seride var olan bazı karakterler burada da var :)

10 puan

Muhteşem bir fantastik serinin ilk kitabı

10 puan

Bu kadının kitaplarına bayılıyorum!

Konu bakımından Ölümcül Oyuncaklarla aynı biraz. Gölge Avcıları, iblisler, periler bu kitapta da var. Daha farklı bi konu işlemek isteyen Cassandra bu sefer Cehennem Makinelerini en güzel biçimde kurgulamış. Konu bakımından kurgu bakımından mükemmel bence. Cassandra Clare bu konudan milyonlarca kitap yazabilir diye düşünüyorum. Ve bende hiç sıkılmadan okurum kesinlikle :)

Tessa Gray'in abisini aramasını, Jem ve Will ile tanışmasını, Will'in kaba saba bi adam olup herkesten kendini soğutmasını, Jem'in gizemli hastalığını ve daha bi çok olayı zevkle okudum. En güzeli Magnus'un bu kitapta da olması. Fantastik severler bu kitabı kesinlikle okumalı!

10 puan

Cassandra Clare severim ve Ölümcül Oyuncaklar'a bayılıyorum fakat gerek karakterlerin olgunluğu gerekse dönem romanı olması açısından Ölümcül Oyuncaklar'dan daha başarılı bir seri.

10 puan

Harika bir kitap

9 yıl, 9 ay
10 puan

Geçmişte,geçen bir kitabı hiç bu kadar sevmemiştim.Bunda üslubun etkisi olduğunu düşündüğüm için yazara teşekkürle.Ayrıca karakterler beni kendilerine en az Ölümcül Oyuncaklar 'dakı kadar bağladı.Bir günde bitirdim.Kesinlikle mükemmel..

10 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2014/07/cehennem-makineleri-1-mekanik-melek.html

“Size ufak bir öğüt vereyim. Genç bir kızı korkunç kaderinden kurtarmaya çalışan yakışıklı gence, asla hatalı olduğu söylenmez. O genç, gökyüzünün mor ve çalıdan yapılma olduğunu iddia ediyor olsa bile.”

8 puan

kitap sürükleyici konusuda hoş ama öyle aşırı etkilenmedim

10 puan

2014te okuduğum en güzel kitap diyebilirim. Kesinlikle Team Will diyorum size ;) Blogumda kitabı daha ayrıntılı bir biçimde anlattım okursanız çok sevinirim ^.^ http://periwinklebooks.blogspot.com.tr/2014/08/kitap-yorumu-mekanik-melek-cassandra.html

9 puan

Uzuunca bir kitabevinden alış süreci sonucunda (ya şu kitabı mı alsam, bunu mu alsam? mekanik meleği alacaksam üçünü de alayım. 2. kitap depoda mı? tamam getirilmesini bekleriz. -1. kitaptan yanlışlıkla 2 tane aldık ve 2. kitap elimizde yok- cuma günü 1. kitaplardan birini verip 2.yi alalım. hah tamam 2. kitabı da aldık) kitabı resmen yalayıp yuttum. bu kadar uğraşmama değdi "sanırım"

9 puan

Ben Cehennem Makineleri'nin yazarın diğer serisine göre daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Victoria Dönemi İngiltere'sinde geçiyor olması, karakterlerin samimiliği, fazla uzatılmaması - üçleme- ve atmosferin güzelliği bundaki en önemli sebepler. Tabi aşırı bir beklentiye girmeden okunursa daha çok zevk alınır.

KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE Carter Burwell - I Know What You Are ile okuyun. Ben kitapları onlara uyumlu bir müzik ile okumayı çok severim. Ne zaman melodiyi duysanız tekrar o atmosfere kapılacak, kitabın ruhunu hissedeceksiniz. "Ama okuduğumdan bir şey anlamam öyle." demeyin. Alıştığınızda teşekkür edersiniz :D

7 puan

Clare'in akıcı olmayan bir kitabı var mı acaba? Kendime kitabı okurken sıkıldım derken bir bakmışım kitap bitmiş. Şöyle ki Cehennem Makineleri serisine Ölümcül Oyuncakları bitirdikten sonra başlamak gibi bir hata yaptım. Tabi ki ayrı ayrı da okunabilir ama iki seri arasındaki bağlar çok güçlü bence ki ben kitaplardeki eski ve yeni karakterlerinde bağlarını okumaya ve nostaljik hisler yaşamaya bayılırım. Duygularım çok daha yoğun olurdu diye düşünüyorum, o yüzden kendi açımdan söylecek olursam bu bir hataydı.

Magnus ve Camille'i okurken içim çok garip oldu. Ölümcül Oyuncaklar'da bahsi geçen olaylar netleşecek ve bu yaşanılanların verdiği hissiyatı daha kalıcı ve gerçek kılıyor. ( Magnus'un siyah saç ve mavi göz sevdiğini söylediği kısma ayrıca dikkat çekmek istiyorum.)

William Herondale ve James Carstairs. Yani, Will ve Jem. Will hakkında ne hissedeceğimi bilmiyorum. Sakladığı şeyler var ve kendisini olmadığı biri gibi gösteriyor. Yorumlara baktığımda Will'in daha çok sevildiğini gördüm ama ben, en azından ilk kitaptan sonra, Jem'i çok sevdim. Ayrıca Henry karakterindeki şapşallığı da severek okudum. Tessa hakkında da ne düşündüğümden emin değilim. Diğer kitaplardan sonra belli bir görüşüm olur sanırım.

10 puan

İşte bu,"tükürdüğünü yalamak" teriminin karşılığıdır.Durun,kronolojik bir sırada hemen açıklayayım.
Sene 2015,bir daha Cassandra Clare kitabı okumayacağına dair yemin etti.Mırın kırın ederek Ölümcül Oyuncaklar Serisini bitirebildi ve buna şükretti.
Sene 2016,Cassandra Clare'in bir diğer serisi olan Cehennem Makineleri'ne başladı.
Peki, pişman mı?
Böyle soru mu olur.BA-YIL-DIM.Yazarın kurduğu dünyaya ancak bu kitapla adapte olabildim ve karakterlerinden tut giydikleri kıyafetlere,olay örgüsüne kadar çooooooook sevdim.Şu an devamını okumamak için kendimi zor tutuyorum.Zira elimde başka bir merak ettiğim kitap var ve aslında bu aralar kitaplar tarafından onurlandırılıyorum.Okuduğun hepsi mi sevdiğin kitaplar,seriler olur?İşte oluyormuş.Ben de anlamadım vallahi :D
Konusuna gelirsek eğer;Tessa, ağabeyinin mektubu üzerine İngiltere'ye gelir ve burada tuzağa düşer.Mektup onu İngiltere'ye getirmek için bir oyundur.Amaç Tessa'nın da bihaber olduğu yeteneğidir.Tessa Gray alıkonulur ta ki Will Herondale onu kurtarmaya gelene kadar.Gölgeavcıları Londra Enstitüsü Tessa'ya ev sahipliği yapar ve tüm bu olaylar süregelirken Tessa, aklını karıştıran Jem ve Will ile tanışır.İşte biz de bu karmaşık olay kurgusunun içine çekiliriz.
Kitabı dediğim gibi çok sevdim ama o son sayfa (hep böyle oluyor biliyorum,her yorumumda "o son sayfa" ibaresine mutlaka yer veririm :P ) cidden sinir krizi geçirtiyor adama.
Sözün özü,gayet beğendiğim ve belki de serinin sonundan ağır bir spoiler aldığım halde ısrarla devam etmek istediğim ilk kitaptı.Tavsiyeeee.

10 puan

Will aşkımm :D <3 favori serilerimden biri

geri ileri