Lütfen Anneme İyi Bak

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

İz bırakan güzel bir kitaptı fakat çeviriyle ilgili ciddi sıkıntılar vardı.

Profil Resmi
10 puan

çok hoş çok güzel iz bırakan bi kitap harika :)annesinikaybeden dört çocuk birde eş anneleri kaybolduktan sonra başlayan iç hesaplaşmaları annelerinin değerini sonradan anlamalrı okuyun bence :=)

9 puan

İnanılmaz etkili bir kitap.Resmen sorguluyorsun hayatı yani kıymet biliyorsun

10 puan

İç burkan, düşündüren, ruhsal derinliği olan bir kitaptır.

9 puan

:) çok hoş öylesine kıymetli ki annelerimiz bu kitap bunu öyle uygun ve hoş cümlelerle hissettirmiş ki :)
Çoğu kez yitirmeden anlamayız kıymet denilen kelimenin bir şahsiyette bütünleşmiş halini ...
Keyifli Okumalar :)

8 puan

Annelik üzerine çok etkileyici bir eser. Aynı zamanda aile hayatına dair de ibretlik tespitler var. Yazım tarzı olarak Gao Xingjian’ın Ruh Dağı isimli eserini hatırlatıyor. Burada da yazar özne yerine okuyucuyu koyarak hikayeyi okuyucunun ağzından aktarır gibi anlatıyor. Bu da empatiyi had safhaya çıkartıp özeleştiriye dönüştürüyor. Bu açıdan hemen herkes mutlaka eserin bir yerinde kendinden bir şeyler bulabilir.

Anneliği tanımı ise çok başarılı. Anne olduktan sonra bir birey olarak değil toplumsal kimlikle anılmaya başlayan kadınların ağıdı adeta. Yaptıkları fedakarlık diye düşünülmeden zaten yapılması gerekenmiş gibi algılanan, hiç çocuk ya da genç olmamışlar da hep “anne” imişler gibi düşünülen bu yüzden hep ihmal edilen anneler, annelerimiz… Onları gerçekten tanıyor muyuz ya da hiç bir insan olarak tanımaya ve anlamaya çalıştık mı diye sorduran bir eser.

8 puan

https://murekkepdunyam.wordpress.com/2015/05/30/lutfen-anneme-iyi-bak/

7 puan

Çocukların annesini Seul istasyonunda kaybettikten sonra anneleri hakkında düşünmeleri her çocuğunun ve eşinin gözünden anıları ve yapmadıkları şeyler ile pişmanlıklara yer verilmiş.Okurken kendi anneniz hakkında düşünmeye ve empati kurmaya sevk eden bir eser.Kitap ruhsal çözümlemelerle dolu güzel bir kitap.Tavsiye ederim.

geri ileri