Londra'da Bir Gece (Dük Hakkındaki Gerçekler)

En Son Değerlendirmeler

5 puan

son sayfaların hatırına 5 yıldız verdim.
iç sesleri okuya okuya ne var ne yok öğrenmiş bulunmaktayim x)x)x)

Londra'da Bir Gece // Carolina Lınden

Etkili kitap isimleri vardır ya hani? Kitabın konusuna bakmadan vurulduğumuz,mutlaka bişeyler kapmıştır konusundan dediğimiz? Kesinlikle bu kitap bahsettiğim etkilerin yanından bile geçmez..
Bence fazlasıyla bağımsız bir konu+kitap adı özelliği var.. Kısaca adına vurulupta aldanmayın....

Konu çok daha okunur ve akıcı olabilirdi,şayet iç sesler sayfalarca sürmeyip kendini tekrarlatmasaydı. Bi ara birbirlerini ne kadar istediklerine dair,içlerinde verdikleri savaşa karşı savaş açmak istedim..
Okurken beni rahatsız eden ( ama cidden rahatsız eden) tek kusur buydu...Bunun dışında,konu serinin ilk kitabı olmanın hem avantajını -üç erkek kardeşin karakterlerini öğrenmeyi- hemde dezavantajını - ayrıntıya girilmesi- yaşamak mümkün.

Lord Edward, babası Durham dükü ölüm döşegindeyken son görevlerini yerine getirmek adına abisi Charles ve Gerard'a haber gönderir. Haberi alan Gerard babasına yetişir ama sorumsuz,hovarda Charles gelemez,gelmekte istememektedir.Babaları son nefesini vermek üzereyken önemli bir itirafta bulunur ve ardından bıraktığı mektupta herşeyi açıklar.

Merhum Durham dükü muhtemelen iki eşlidir. üç oğlunun annesi olan düşes,Durhamın ikinci evliliğidir ve ilk eşi ile kısa süren evliliği ne şekilde sonlandı,kadın öldü mü billnmez...
Ve bunu cemiyete duyuracağını söyleyen birisi yada birileri tarafından tehdit edilmektedir.

Mülkler,araziler ve parasal her konuyla ilgili olan Edward,abisi,yani yeni Durham dükü Charles'i durumdan haberdar etmek adına Albay olan kardeşi Gerard ile yanına gider.Kendilerince iş bölümü yaparlar, Gerard şantajcıyı bulacak,Edward avukat işini halledecek ve Charles oturduğu yerden manevi destek olup Lordlar kamarasındaki yerini sağlamlaştıracak, kardeşlerinin mücadelesini izleyecektir.

Edward Londra nın en iyi avukatını araştırır ve bulur. Ama aynı anda yeğenini kurtarmak için aynı avukatla anlaşmaya varmak üzere olan Francesca son anda avukatı Edward'a kaptırır. Bu durumu kaldıramayan Francesca dükün evine baskın yapar ve Edward'ı suçlar. Kibarca evden kavulur ve başka avukatların listesini yapar...

Ama şans Francesca dan yanadır zira,Merhum dükün ikili durumu sosyete gazetesine düşmüştür ve bu durumu düzeltecek tek kişi kendisidir. Elbette Lord Edward ile öncelikle anlaşmaya varması gerekmektedir....

Bu şekilde birbirlerinden uzak durmaya çalıştıkça daha da yakınlaşır,içlerinde kendileriyle savaşırlar.. Francesca yeğeni ile olan durumu Edward ile çözüme kavuşturmaya çalışır..

Ama Edward ve kardeşlerinin davası bir sonraki kitaba kaldı ve muhtemelen son kitaba kadar da akıbetleri belli olmayacak..Genel olarak,orta karar bir kitaptı. Okumasaydım, üç kardeşin dialogları ve iletişimleri dışında birşey kaçırmazdım.Tavsiye kısmım, tamamen özgür iradenizle karar vermenizden yana... Etkilemek istemem...şimdiden keyifli okumalar dilerim...

Not: Seri üç kitaptan oluşmakta

1: Londra ‘da Bir Gece
2: Bath Blame It
3: The Way to a Duke's Heart


SeRpiL...

9 puan

Kitabı alma ve okuma konusunda tereddüt etmiştim,çünki verilen puan ortalaması çok düşüktü,ama şu da varki zevkler ve kitaptan alınan tat kişilere göre değişiyor.Ben kitabı çok beğendim,sanki arka kapak arkası yazısı kitabı çok karmaşık olarak anlatmış,okurken bunu daha iyi anlıyorsunuz.

9 puan

Durham Dükü ölmek üzeredir. Oğlu Edward de lacey yanında ama diğer iki oğlu yanında değildir. Haber gönderilir ama büyük oğlu Charlie gelmez. Dük kendisini affetmelerini söyler ama işlediği günahı söyleyemeden ölünce bu iş avukata kalır.
Babaları anneleri ile evlenmeden önce evlenmiş, bir hata olduğunu anlayıp ayrılmış ama boşanmamıştır. Anneleri ile evlendiğinde ilk karısı hayattaysa babaları iki eşlidir. Bu hala kanıtlanmamıştır ama dük gizli evliliğinin bilindiğine dair notlar almıştır.
Bu durumu öğrenen iki kardeş yeni dük olan abilerine haberi vermeye gider. Umursamaz,hovarda Charlie bu durumla ilgilenmez büyük iş iki kardeşe kalır. Gerard şantajcıyı bulma işine girişirken Durham'ı yöneten Edward avukat işini halleder. Avukatı bulur ama aynı avukatın peşinde olan biri daha vardır.

Francesca Gordon Londra'da ki en iyi avukatı etkilemek üzere yanına gider.
Annesi İtalyan opera sanatçısıdır. Babası ile İngiltere'de iken evlenmiş ölümünden sonra İtalya'ya dönüp üvey kız kardeşinin babası ile evlenmiştir.
Francesca İngiltere'de kocası ile yaşarken kardeşi İtalya'da yaşamıştır. Evlenip Londra'ya yerleşmiş, bir kızı olmuştur. Kardeşinin babası çok zengin olduğundan kızına yüklü para bırakmıştır. Torunu doğduğunda ise para torununa geçmiştir.
İki yıl önce kız kardeşi ve kocası ölmüştür. Kardeşinin kocası ise kızı için evlenmiştir. Yeni eşi ile önce sorun yokken eniştesi öldükten sonra sorun yaşamışlardır. Kadın hamiledir ve kocasından ona çok az şey kalmıştır. Yeğeni Francesca'dan bir kez ailesini hatırlatan evden çıkarmasını istemiş yeğenini almak isteyince üvey annesi izin vermemiştir. Çocukları doğduktan sonrada izin vermemiş hatta yeğenini görmesi engellenmiştir. Yeğenini parası için tuttuklarını,kötü davrandıklarını düşündüğünden vesayetini almak ister. Davası için avukatı ikna ettiğini düşünürken bir anda davasını alamayacağı haberi gelir. Buna neden olan davanın sahibinin Edward'ın karşısına çıkar ama bir sonuç alamaz.

Edward ise olanları nişanlısının bilmeye hakkı vardır diye düşünüp anlatır. Fakat ertesi gün gazetede tüm olanlar yazılır üstelik nişanı da bozulmuştur.
Francesca da bir teklif ile gider. Yazıyı yazan adamı tanır. Onu sözünü geri alacağı bir makale yazmaya ikna edecek, Edward da ona avukatlarla görüşmesinde yardımcı olacaktır. Böylece bir araya gelen ikili dava ile ilgilenirken bir yandan da aralarında oluşan çekim ile ilgilenir.

Kitap güzeldi, akıcı, hemen ilerleyen, sıkmayan kitaplardan sevdim.
Francesca o kadar davası ile uğraştı, uğraştırdı ama boşa gitti. Sanki kafasında kurdu ve biz onları okuduk havası vardı kitapta. Edward'ın davası ise tamamen kaldı. Bu ve kitabın sonunda küçük kardeşten gelen mektup diğer kitapları merak etmeyi sağlıyor.

geri ileri