Leyla

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Savaşın insan hayatını perişan edişini anlatan çok acıklı bir kitap. Okurken insanın içi sızlıyor, zaman zaman gözyaşlarını tutmak imkansız hale geliyor. Mutlaka okunmalı.

7 puan

gerçek ve çok trajik olayları gayet duygusuz bir dille anlatmış Eğer bu kitap Khaled Hosseini taraffından kaleme alınsaydı ağlamaktan bihal olmuştuk dostlar

8 puan

Çok yakın bir geçmişte Avrupa'nın göbeğinde yapılan bir soykırım, insan kitabı okudukça isyan ediyor olanlara, gerçek bir hayat hikayesi oluşu daha da derinden etkiliyor. Ben okurken insanlığımdan utandım, bunları yapanlar insan olamaz bence. Mutlaka okunmalı, Bosna'daki esir kamplarında Müslümanlara yapılan eziyetler unutulmamalı. (işkenceciler arasında Müslümanlar'ın da oluşu daha da korkunç)

7 puan

Bosna Hersek'te savaş yıllarında yaşanan insanlık dışı olayları anlatan bir kitap Leyla. Okurken çok sinirlenmiş ve yüzüm kızarmıştı. Avrupa'nın ortasında böyle bir savaş ve vahşet olur mu diye çok düşündüm.

Profil Resmi
10 puan

Hayatimda okudugum en mukemmel kitaplardan biriydi hatta en mukemmeliydi cok etkilendim agladimmmmm kitabi okurken film izlermis gibi oldum. Herkes bu kitabi okumali bence.

Profil Resmi
10 puan

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ GİBİ BU KİTAP DA HAYATIMIN KİTAPLARINDAN BİRİ...

10 puan

Öncelikle bunu sürekli tavsiye eden arkadaşıma sevgilerle…
Leyla beni en çok etkileyen kitapların başında yer aldı artık…Üzülerek,ağlayarak ve bir yandan da Leyla’nın güçlü durmaya çalışmasına sevinerek okudum bu kitabı. Duygu karmaşasıydı. O yaşadıkları…Sanki cehennem. Ve gerçek olması beni o kadar üzdü ki,anlatamam…Biz belki buralarda gülerken veya hayatın değerini bilemezken onlar… Yorum yapamıyorum,ne diyeceğimi bilemiyorum. Sadece soluksuz okunacak ve gerçekten bizlere boş yere üzülmenin ne olduğunu anlatıyor. Çünkü Leyla ve birçok kadının üzülüş sebeplerini gördükçe kendi üzüntülerimin en azından birçoğunun ne kadar sebepsiz,ne kadar hafif olduğunu anladım…Güçlü durmaya çalıştığı halde günden güne nasıl solduğunu izledim resmen…
Bir annenin nasıl acı çektiğini anladım.

12 yıl
6 puan

bu kitapla aynı konusu olan incir kuşlarınıda okumanızı tavsiye ederim o kitaptan çok çok etkilenmiştim kitabı yaşamak denir yaa aynen öyle, o yüzdende bu kitabı okudum konusu aynı olduğu için.

Profil Resmi
10 puan

hayatımda okuduğum en harika kitaplardan biri.bosna hersek'te yaşanan insanlık dramını o kadar güzel anlatmışki okurken sanki film izler gibi oluyosunuz.çok etkilendim okurken gözyaşlarımı tutamadım

7 puan

yaşanmış olaylar olduğunu bilmek, kitaba olan sempatimi artırmış olsa da edebi açıdan dolu bir kitap olmadığını düşünüyorum.

10 puan

herkese tavsiye edebileceğim türden bir kitap ve kendinizi kaptırınca bırakamıyorsunuz.ve ben her sayfada ağladım. o dönemin olayları çok güzel bir şekilde anlatılmış.

Profil Resmi
10 puan

Güzel...

10 yıl, 10 ay
7 puan

Bosna da yaşanan savaş ve onun korkunç izlerini atlatmaya çalışan bir kızın gerçek hikâyesi.

Profil Resmi
10 puan

Tüm işkencelere rağmen ayakta kalan leyla...

9 puan

insanlardan oldukça korktuğumu hatırlıyorum

9 puan

Okurken içim parçalandı ve 21 yaşında bir kız olarak ne kadar rahat yaşadığımı anladım ve şükrettim.
Çok akıcı bir dille yazılmış kitap, okunmalı.

Profil Resmi
9 puan

Okurken genelde bir şeyler içmeyi severim. Salep, çay , çoğunlukla da kahve.
Bu kitabı okumaya başladıktan sonra bana eşlik eden sadece derin bir hüzün ve aşkın bir kederdi.
Elimde tuttuğum ekmek küfleniyor, su tadını yitiriyor, kıyafetlerim parça parça dökülüyor gibiydi.
Bu kadar ruhumu yakan, kaşlarımı çatan beni derin derin düşündüren başka bir kitap daha okumadım şu ana kadar.
Yaşanmış olması ve bizim yaşananları hiç anlamamış olmamızdan dolayı bu kitabı alın okuyun ve hiç olmazsa yaralı ruhlara dua edin derim.








Profil Resmi
9 puan

Bana çok şey hissettiren, çok şey katan bir kitap. Okumasam çok eksik olurdum.
Artık savaştan daha çok korkuyorum ve umudun gücüne daha çok inanıyorum.

5 puan

Anlattığı hikaye gerçek ve etkileyici olmasına rağmen anlatış tarzını ve edebi değerini düşük buldum. Aynı hikaye biraz daha edebiyatla bir başeser olabilirdi.

Profil Resmi
10 puan

Bana bir kitap sorulduğunda hiç düşünmeden adını verebildiğim kitapların başını çeker. Bosnalı kız Leyla.. Senin yaşadıklarını ben yaşasam senin kadar dayanıklı olabilir miydim bilemiyorum.. Herkese tavsiye ederim.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Hayatımda ilk kez bir kitabı okurken ağladım. Ah be Leyla ne çekmişsin sen.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Yürek burkan bir hikaye

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

bosnadaki katliamın ortasında bir genç kız. ağlayarak okuduğum ve insanların kayıtsızlığının tekrar tekrar farkına vardığım bir kitap.

Profil Resmi
5 puan

edebi bir beklentiniz olmasın, olaylar zinciri. sürükleyici, gerçek olduğunu bilmek biraz daha sürükleyici kılıyor hatta..

10 yıl, 11 ay
3 puan

olaylar gerçek olsa dahi yazım çok yetersiz kalmış bu nedenle beni hiç etkilemedi. çok basit anlatım ve dili var. sadece olayların gerçek olmasına 3 puan veriyorum.

10 puan

bana göre kitap harikaydı. zaten bosnalıları çok seviyorum. o kadar acıklı anlatmış ki ağladım sonunda

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Saray Bosna da yaşanan vahşeti anlatıyor etkilenmemek elde değil.

10 yıl, 10 ay
9 puan

gerçek bir hayat hikayesi ve herkesin okuması gereken bir eser insanın bakış açısını değiştiriyor

10 yıl, 10 ay
10 puan

harika bir kitap kendim okumakla kalmayıp yaklaşık 10 kişiye daha okuttuğum bir roman hepsinde aynı yorum harikaydı... mutlaka okunmalı mutlaka..

8 puan

Kadınların hali çok üzücüydü etkilendiğim bir kitap oldu.

geri 1 | 2 | 3