Leş (Gerçek Döngüsü, #2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Chattam bu sefer romanın mekanlarını gerçekten güzel seçmiş. Atmosfer ve heyacanı her zaman diri tutuyor ve neredeyse son sayfaya kadar "katil kim" diyerek merak sınırımızı hep tepede tutmayı başarıyor.

8 puan

Çok derinlemesine betimlenen, Tasvirler ve detaylar, benim gibi gerilim kitaplarını sevenleri fazlasıyla memnun edecektir.

Profil Resmi
7 puan

Polisiye roman sevenlerin mutlaka ama mutlaka okuması gereken bir kitap. Cinayetleri öylesine derinlemesine anlatmış ki sanki yanıbaşım da işlenmiş de ben de tüm ayrıntısına kadar cesetleri görebiliyorum... Tam bitti derken herşeyin yeniden başladığı bir nokta da sizi çok büyük bir şoka sokabilen bir kitap...

Profil Resmi
8 puan

yazarın kalitesine yakışır bir kitap olmuş.Ancak benim anlamadığım Türkiye' de bu kadar ünlü ve sevilen bir yazar olmasına rağmen neden 2007 yılında yazarın yazdığı bu kitap 2013 yılında ancak tercüme edilir ve yayınlanabilir?Bu gecikme bence hiç hoş olmamış

10 yıl, 11 ay
7 puan

Kitabın, Grangé’ın Siyah Kan romanını anımsatan bir alt metni var. Bu yüzden iki açıdan ele alınmalı. Öncelikle diğer esere benzer şekilde ilgi çekici cinayet kurgusunun gerisinde katil nedir nasıl olunur sorularının cevabını aramış yazar. Siyah Kan’a göre daha felsefik ve sadece cinayeti değil genel anlamda kötülüğü irdelediği için daha kapsamlı. Ortaya kesin bir cevap koyamamakla birlikte insan doğasına dair yalın ve isabetli tespitleri var. Cinai yönü ise gayet kuvvetli ve merak uyandırıcı. Yazar yine tıbbi bilgisini konuşturarak oldukça yaratıcı (!) mizansenler yaratmış. Finali katilin kimliği bakımından biraz bu muydu hissi yaratabilir ama durup düşününce geri plandaki insan doğasına dair saptamalarla çok örtüştüğünü fark edeceksiniz.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Gerilimin hiç dinmediği bir kitap.. Mükemmel bir kurgu.. O karmaşada katili kesinlikle tahmin edemiyorsunuz.

geri ileri