Küçük Feministin Kitabı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kuzenime yılbaşı hediyesi olarak aldım. Kendim bir çırpıda çocuk gözüyle okumaya çalıştım, o acılar içinde okuduğum kadınları, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini.. benim de hayalimdi eşitsizliklerle ilgili bir çocuk kitabı yazmak.. dünya prensesli masallar, vurdulu kırdılı süper kahramanlardan çocukları uzak tuttukça daha güzel bir yer haline gelecek. büyük küçük herkese tavsiye edeceğim, her önemli günde hediye edeceğim bir kitap var artık :)

10 puan

Açıkcası yakınlarda böyle bir kitabın varlığını duyduğumda heyecanlanıp hemen ediniverdim. Çocuklara ithafen yazılmış güzel bir feminizm kitabı. Hem erkek hem kız çocuklarının okuması gerektiğine inandığım bir kitap. Cinsiyet ayrımcılığının ve kadına yönelik şiddetin, ikincilleştirmenin, kadını değersizleştirmenin yoğunlaştığı hatsafhaya çıktığı bizim gibi toplumlarda böyle kitaplar gerekli.Gerçekten böyle kitapların yazılması güzel bir gelisme. Umarim bu ve bunun gibi feminizmin erkek düşmanlığı ile alakali olmadığı, kadina ve erkeğe yüklenen rolleri dünyanın her iki cinse de nasıl farkli muamele ettiğini ayrimcilik haksizlik ve ikincillestirmeyi anlatan öğretici kitaplar çoğalır ve evlere yayılır. Buna gerçekten çok ihtiyacımız var.

İsveçli yazar Sassa Buregren çok güzel bir işe kalkışmış. Küçük bir kız çocuğu olan Ebba gazetelerde bir habere denk gelir ve o haber sayesinde kadınlık ve erkekliğe yönelik sorgulamalara girişir? Kitabın arka kapağında da yazdığı gibi her kız çocuğu bir gün erkeklerin egemenlik kurduğu dünyada farklı muamele görerek ikincilleştirilerek yetiştirildiğini fark eder. bir şekilde. Böyle kitapları hem kız hem erkek çocuklara okutturarak farkındalık yaratmak, onlara öğretilen verilen geleneksel rol kalıplarını sorgulayıp düşünerek kendi fikirlerini oluşturabilmek önemli. cins ayrımcılığına gitmeden kadın ve erkeğin biyolojik ve kültürel farklılıklarını kabul edip onları eşit kılmak. eşitliklerini haklarını savunmayı öğretmek için bu tarz kitaplar gerekli. Kitapta oy hakkından, kadın haklarının en bilinen savunucularına kadar derin bir bilgi perspektifi sunulmuş açık ve rahat okunabilecek şekilde. Umarım hak ettiği değeri görür bu kitap.

7 puan

Çocuklar için oldukça faydalı eğlenceli ve bilgilendirici bir eser.

geri ileri