Kitap Hırsızı

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Uzun bir süredir okunacakların arasında bekleyen kitap @hecesahin_mka sayesinde ilk sıraya alınmış olsa da bitirmem uzun sürdü. Araya birçok kitap girdi. Bunun sebebi ise tamamen benden kaynaklı. Yoksa kitap aslında fena sardı beni...Sindirmek gerek böyle kitapları...
Bir kere anlatıcı kitapta farklı bir göz(okuyanlar bilir). Anlatıcının baktığı taraf bence en çarpıcı yerlerden biri. Kitapta geçen her karakter ise başlı başına bir hikaye konusu olabilecek kapasitede... Kitabı bitirdiğimde ki hislerim ise anlatılamaz aslında...Hüzün gırtlağıma takılı kaldı... Liesel'i düşündükçe de bu his orada takılı kalacak...
#kitapalıntısı " Kitap hırsızına güzellik ve zalimlik hakkında söylemek istediğim birçok şey vardı ama o şeyler hakkındaona zaten bilmediği ne söyleyebilirdim ki?"

10 puan

Kesinlikle harika ve sürükleyici bir kitap. Bir savaş bu kadar eğlenceli ve bir o kadar da masal gibi aynı zamanda da ders verici ve dram dolu anlatılabilir. Kısaca bu kitap içerisinde hayatı barındırıyor. Kesinlikle ve kesinlikle okuyun. Yakında filminide izlemeyi düşünüyorum ne kadar kitabının tadı asla %100 vermeyeceğini bilsemde.

Mutlaka okuyun !

7 puan

Uzun süredir okumak istediğim bir kitaptı. Bir çok dile çevrilmiş ve son olarak da beyaz perdeye aktarılmış olması beni daha çok okumaya teşvik etti. Üstüne bir de harika bir indirim kampanyası rastlayınca okumak şart oldu tabi. Kitap yorumuma gelince; öncelikle çok da akıcı ve merak uyandıran bir kurgu veya anlatımı olduğunu söyleyemem. 1940 'lı yılların Nazi önderliğinde yaşanan trajik savaş anılarını küçük bir kızın kitap çalarak defalarca okumasıyla süsleyen kurgusu, doğrusu ne okuyup bitirmek istiyorum ne de elimden bırakmak. Kitabın sonuna doğru duygusal yoğunluk yaşayacak çok güzel bölümleri var. En ilginç yanı ise kitabı ölümün dilinden anlatılması. 574 sayfa'lık kitabın bir de filmini izlemek iyi olur sanırım. Tabi birebir kitaptakiler aktarılmış ise.

geri ileri