Kiss the Dead (Anita Blake, Vampire Hunter #21)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan


Ah Anita!

Son kitabıda bitirmiş bulunuyorum ve asla yeterli değil. Bu kadının yazma stiline bayılıyorum. Anitayı nasıl da özlemişim!

Kitapta eksik ya da fazla bulduğum tek şey aşırı tekrarın olması. Bir kaç sayfa önce söylediği şeyleri tekrar üstüne basa basa söylemesi beni çok bunalttı. Serinin tüm kitaplarını defalarca okuduğum için bazı paragrafları adım gibi biliyorum. Bir fan olarak beni en rahatsız eden şey buydu.

Anita benim en uzun süre takip ettiğim, bayıla bayıla her kitabını okuduğum bir seri. Karakterlerinden, kurgusundan, anlatım tarzından ve paranormal yaratıklarından aldığım zevki sanırım hiç bir şeyden alamam. Okurken kendimi tutamayıp çığlıklar attığım anlar oldu. Öylesine seviyorum işte.

1 yıllık bir aradan sonra ( kısa hikayeyi saymıyorum) en sonunda ona kavuştum. Son kitapta olduğu gibi bunda da yazar o klasik giriş kurgusundan vaz geçmişti. Artık her şey daha hızlı gelişiyor. Anitanın özel hayatı çok daha ön planda. Polis işi ile daha karışık. Kitap Anitanın bir vampiri sorgulaması ile başlıyor. 15 yaşında bir kız vampirler trafından kaçırılmış. İş başa düşüyor tabiki de. Yeni bir Maraşelimiz var Brice, sonradan öğreniyoruz ki kendisi gay ve Anita tarafından eğitilmek istiyor. Larry'nin yerine geldiğini anlıyoruz. Zebrovski ve Anita bu kitapta gerçekten çok yakındı. Hiç olmadıkları kadar. Dolph ise o sinir bozucu problemlerini atlatmıştı.

Sıra şimdi Larryde. Larry anitanın ahlaki değerlerinin kirlendiğini düşünüyor. Bu benim için büyük bir darbe oldu. Ondan hiç beklemezdim. Tek aklıma gelen şey Laurell'in canı sıkıldıkça karakterlerin huylarını değiştiriyor olması. Ronnie gibi.

Kitapta başka dikkatimi çeken şey Asher'ın olayı iyice abartmış olması. Kıskançlığı o dereceye geldi ki Jean Claude onu şehirden bir süreliğine gönderiyor. Bu arada JC ve Richard Envy adlı altın bir kaplanla sevişiyor. Anita o eski Anita değil. O izin veriyor kıskançlık yok. Hatta memnun. Asher çevresindeki herkesin kendisini sevmesini istiyor ve bu Anitanın bütün seviglileri için problem oluşturuyor. J-C, Asher'a karşı koyamıyor.

Kitapta hiç Richard ve Jason yoktu, ne de Edward.

Anitanın bir kız arkadaşı var. Sevgili olarak. Adı jade, Anita onu Black Jade diye çağırıyor. Siyah Yeşimtaşım.

JC bu kitapta benden browni puanlarını kaybetti. Asher, Anitanın canını yakarken en son cevap veren o oldu. Şehrin Efendisine yakışmıyor böyle davranışlar.

Cynric, Son mavi Kaplan artık o küçük çocuk değil ama Anita hala o yaş problemlerini atabilmiş değil. Seviyorum bu kızı gerçekten.

Klasik sevişme sahneleri vardı. Atladım. Çok sıkıcı oluyor.

Micah bu kitapta pek ön planda değildi.

Damien çok kısa bir saniye göründü. Onun bir sevgilisi var ve Anita'nın yatağını paylaşmıyor.

Kisaca kitabın konusuna gelirsek Anita bir grup her yaştan insanın vampir yapıldığını öğreniyor.Hepsi 100 yaşın altında. Büyükanneler, çocuklar... Bunlar özgür olmak isteyen vampirler Bir efendiye bağlı olmaktansa ölmeyi tercih eden kurbanlar ve bunu medyanın ilgisini çekerek yapabileceklerini sanıyorlar. İki polisin ölümüyle sonuçlanan bu olay pek de planlandığı gibi gitmiyor. . Bu fikri akıllarına bir baş vampir sokuyor ama onlara bir şey yapmasını söylemiyor. Kitabın sonunda bir insan Suçlu Zevklere giriyor, üzerinde bomba var. Anitayı ve diğerlerini bir seferde öldürme planında. Ama SWAT ekibiyle birlikte Anita adamı etkisiz hala getiriyor ve her şey mutlu mesut bitiyor. Anita göz yaşları içinde...

11 yıl, 10 ay
geri ileri