Kelimelerin Derin Sessizliği

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Martı Yayınları’ndan çıkmış olan “KELİMELERİN DERİN SESSİZLİĞİ “adlı kitabı okuyup bitirmiş bulunmaktayım .

Kitabın ilk tanıtımını görür görmez ve konusunu okuduğumda , bu kitap benim olmalı ve ben bunu okumalıyım diye düşündüm ve alıp okudum .İyi ki de alıp okumuşum .

Kitap, cidden ön kapağında yazan yazıya harfiyen uymuş “Bu kitap ürkütücü bir şekilde kusursuz “ Evet kitap kusursuzdu . Öncelikle kitabın çevirisi son derece akıcı bir çeviriye sahip .Kelime hatası yok denecek kadar az, yazı puntosu tam istediğim gibiydi .Hemen hemen bütün kitap yorumlarımda bu konulara değiniyorum ama bir kitabın okunmasını sağlayan olmazsa olmazlar benim için napabilirim Kısacası titiz bir çalışmanın ürünüydü.

Kitabın konusuna kısaca değinecek olursam ; kitapta Hong Kong’tan annesiyle birlikte Amerika’ya göç etmiş Kimberley adlı bir kızın , yılmadan –pes etmeden zorluklara nasıl göğüs gerdiğini , tüm zorlukları nasıl aştığını aşama aşama okudum ve okurken ki beni her kitap kolay kolay ağlatamaz , duygulandırır ama ağlatamaz bu kitap beni ağlatmayı başardı . Kimi zaman yüzümde bir gülümseme de oluşmadı değil . Onlar olayları yaşarken sanki ben uzaktan onları izliyordum .

Kitapta aynı zaman da ; arkadaşlığı , dostluğu , aile bağlarını ,hele bir tane teyze vardı ki düşman başına (Paula Teyze ) git saçını başını yol , yolasım geldi Ne diyordum hım aile bağlarını , aşkı , yazar öyle güzel bir şekilde anlatmış ki arada hiçbir kopukluk yok .

Kitapta ders alınabilecek pek çok nokta da var .Bunlardan bir tanesi; insanın şansını kendisinin yarattığıdır . Çok doğru .

Neyse bu kadar cümleden sonra kısacası diyorum ki bu kitabı tereddüt bile etmeden alıp okuyun ve okutturun , pişman olmayacaksınız .

Unutmadan birde puan verirsem bu kitaba on üzerinden yüz veriyorum .Birde bizlerle bu kitabı buluşturduğu için “MARTI YAYINLARINA “çok teşekkür ederim .Saygılarımla….

6 puan

Yorum ve diğer bilgiler için; www.uykusuzokumalar.com

“Bir hayalin peşinden gidiyorduk. Geçmişi geride bırakırken bir bilinmeze doğru yaklaşıyorduk. Hayatımdaki tek varlığım olan annemle zaman yolunda yürüyor.bir şeylerin fısıldayan kaderin bizi bir rüzgar gibi savurmasına engel olamıyorduk. Büyük umutlarla bir mucize olmasını bekliyorduk.” / Arka Kapak Yazarımız Jean Kwok'un kendi hayatında da alıntılar yaparak hazırladığı bu ilk çalışma, gerçekten zorlu bir hayat mücadelesini, azmi ve başarıya giden yolda zorda olsa alınan kararların...

7 puan

Çin'den annesiyle birlikte Amerika'ya göç eden Kim'in Amerika'da yaşadığı zorluklar,Okulu ve arkadaşları,meslek edininceye kadar geçen yoksul yaşamı.Arkadaşları,flörtü,Hayal kırıklığı Umutları .En önemlisi annesiyle arasındaki bağın kuvvetini hissettirmesi.Martı Yayınevi'nin yazı puntosunu,beğeniyorum,, insanı yormadan bir çırpıda okunan bir roman.Farklı kültürleri merak edenler için fazla beklentiye girmeden okunacak,sıcak bir roman.

10 puan

Bır umut yolculugunda bır anne ve kızın yasadıkları. Büyüme sancıları, varoluş mücadelesi.
Son derece akıcı bir kitap.
Yazarın hayatından kesitler sunuyor olması da kitabı çarpıcı hale getiriyor.

4 puan

Çok güzel etkileyici bir hayat hikayesiydi, imkanınız varsa okuyun derim.

geri ileri