Karanlık Zihinler

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Geldik süper bir serinin başlangıcına... Distopya,bilim kurgu kitaplarına olan hayranlığım aşikar.Genelde de kitaplar hakkında şıpsevdi birisi değilimdir, çok zor severim.Sevdim mi de tam severim.Ah,hayır.Tabi ki de kitaplardan bahsediyorum :P .
Nerede kalmıştım,hah,bu kitaba da büyük bir beklentiyle başladım diyebilirim.Zira okuduğum yorumlar gayet olumluydu ve artı olark serinin devamının çabucak çıkması için baskı yapan büyük bir fan kitlesi vardı.Ki çok da haklılardı.Parodi ara sıra kayıplara karışıyordu ve tabi olarak bu durum herkesi baskı yapmaya iter.Hele ki siz o yayınevinden ilk kitabı çıkmış ve devamından haber gelmeyen bir kitabın fanıysanız işler daha ilginç hale gelebilir. Düşünemiyorum bile. ;)
Kitabın konusundan birazcık bahsetmek istiyorum.
Kitabımız çok katı bir distopik dünyaya sahip.İlk olarak, çocukların bir gün hiçbir sebep yok iken mutasyona uğramasıyla birlikte belirli güçler kazanması ve hayatlarına darbe inmesiyle karşılaşırız.Bu güçler renkler ile özdeştirilir ve ortaya şöyle bir şey çıkar: Maviler, telekinezi; Yeşiller, üstün zeka; Sarılar, elektrik, elektronik işleri; Kırmızılar, ateşi kontrol etme; Turuncular, zihin kontrolü.
Biz de özellikle,10 yaşında, toplama kampları denen "hastalıklı" çocukların "iyileşmesine" yardım eden kuruluşlar tarafından alı konan çocuklardan olan Ruby'nin hayatına,geçmişine tanık oluruz.Ruby 'nin bir şekilde "aile" diyebileceği gelecekteki dostlarıyla yolları kesişir.Bunlar Zu,Chubs ve Liam'dır.Birlikte katetmiş oldukları yolda,onlara yol arkadaşı oluruz.
Hiçbir bölümünde sıkılmamış olduğum güzel bir giriş kitabıydı.O dünyayı ve düzenini gördüğümüz,ona alıştığımız,sıcak bir başlangıç yemeği,çorba gibiy...Ah,pardon kafamı toparlayamadım,malum oruç ;D
Kısacası sevdiğim ve hemen ikinci kitabına başladığım,sıkmayan,ne kadar çok ekşın olmasa da yine de o boşluğu bir şekilde dolduran,Liam ve Ruby'i ölümüne shiplediğim bir kitap idi.
Herkese tavsiyeeeee...

geri ileri