Karanlığın Kızı (Gods & Monsters #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan


Okuduğum en iyi fantastik romanlardan biriydi.Bir kere konusu çok ilginç ve farklıydı yazar güzel bir hikaye yakalamış ve kurgulamış.Hikayenin içinde ne arasan vardı.Cadılardan tut vampirlere hatta tanrı ve tanrıçalardan mitolojideki diğer yaratıklara kadar herşey vardı.Benim gibi bir mitoloji manyağı iseniz kesinlikle okumalısınız.Kitap Tanrılar ve Canavarlar serisinin ilk kitabı.İkinci kitap daha çıkmamış yurtdışında.Çıkış tarihi 21 Şubat 2012 ve kitabın adı Beautiful Evil.

Konudan biraz bahsedeyim.Ana karakter Ari 17 yaşında uzun gümüş rengi saçları gri gözleri olan kızımız.3 Yaşındayken annesi ile New Orleansı vuran bir kasırga yüzünden kaçmışlar ve daha sonra annesi Ariyi yetimhaneye bırakmış kendiside akıl hastanesine yollanmış.Ari 17 yaşına gelince geçmişini araştırmaya başlıyor ve ilk olarak annesinin intahar ettiğini öğreniyor ve ondan kalan bir kutu eline geçiyor içinde mektuplar var.Mektupların ana teması kaçıp saklanması yönünde.Tabi Ari dururmu.Devam ediyor geçmişini araştırmaya ve eskiden New Orleans olarak bilinen ABD yönetiminden bağımsız olarak dokuz aile tarafından yönetilen New 2 ye gidiyor.Macerada başlıyor.Ari kendinden bir tuhaflık olduğunun farkında.Saçlarından nefret ediyor neredeyse.Saçları çok uzun dümdüz ve gümüş renginde.Boyatmış kazıtmış hatta asit ile bile yakmış ama daha bir gün ble geçmeden yine eski uzun ve düz haline geri dönmüş.Bu yüzden kendisinde bir tuhaflık olduğunu biliyor bir yandan ailesini araştırırken bir yandan da bu tuhaflığın nedeninin araştırıyor.

Kitabı fantastik roman severlerin kesinlikle okuması gerekliArinin ne olduğunu uzun bir süre bulamadım ama yazarın verdiği ip uçları sayesinde açıklanmadan buldumJDoğruda çıktı.Ben okuyun derim vakit kaynı olarak görmezsinizJYani umarımJ


DipnotJBuradaki erkek karakter Sebastianında saçları uzunNedir benim bu uzun saçlı karakterlerden çektiğim

10 puan


Karanlığın Kızı bitti.

Dex beni hem şaşırttı hem şaşırtmadı. Kitabın güzel olacağına emindim,şaşırmadım. Ve konusu yine ilginçti,şaşırdım.
Fantastik roman açlığımı Karanlığın Kızını okuyarak doyurdum. Ne yalan söyleyeyim keşke biraz daha uzun olsaydı.
Neyse gelelim konuya. Ari annesi öldükten sonra eline bir mektup geçer ve o mektup kısa ve öz KAÇ demektedir.Nereye gideceğini bilmeyen Ari soluğu New 2 de alır. Burası doğum yeridir. Bir şeyler bulacağından emin bi şekilde giderken Crank’ın arabasına biner.Crank New 2 ye geldiğinde Ariye kalacak yer de teklif eder. Ucuz bi para karşılığında Ari de kabul eder. Kaldıkları eve gittiğinde birkaç kişiyle daha karşılaşır ve onların farklı olduğunu bilir. Kendi gibi farklılar.
Ari de bi lanet vardır. Annesi,büyükannesi 21 yaşında ölmüştür tabii daha eskileri de öyle. Ve lanet Aridede vardır. Ari bunun bi çözümünü ararken bi çok şeyle karşılaşır. Tanrı gibi mesela. Athena…
Güzel bir fantastik roman sizi bekliyor. Kaçırmadan okuyun derim.
Teşekkürler DEX !

10 puan

Dex in çıkardığı en iyi kitaplardan ! Tavsiye edilir (ŞİDDETLE !)

Profil Resmi
7 puan

Güzel bir fantastik roman. Okuyanların pişman olacağını hiç sanmıyorum. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Tarzını sevdim. Roman özellikle sonu ile beni çok etkiledi.

5 puan

DEX'in bu güne kadar bende bulunan kitapların kapakları çok kaliteliydi.Ne yazık ki Bu olay Karanlığın Kızı için geçerli değil. Okurken kapağının köşesi kırıştı. Çok dayanıksızdı. Ayrıca kapağını da beğenmedim. Şimdi çok eleştiriyorum gibi görünüyorum ama insan daha iyisini görünce haliyle kötüsüne burun kıvırıyor.

Neyse ki kitabın konusu hakkındaki düşüncelerim aynı değil. Yunan mitolojisi daha önce hiç ilgimi çekmemişti ama Karanlığın Kızını okuduktan sonra bir merak sardı. kızımız Ari'nin güçlü karakter olması da izlediğim animedeki pısırık kızın üzerine ilaç gibi geldi.

Ari devlet bakımında büyüyen bir genç kızdır. Annesi hakkında bildiği tek şey bir tımarhanede intihar etmiş olmasıdır. Ari 17 yaşına geldiğinde bunu araştırmaya karar verir.Annesinin intihar ettiği tımarhaneye gidip hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışır. Annesinden geriye sadece bir kutu eşya kalmıştır. Ari kutunun içinden bulduğu bir mektup sayesinde gri saçlarının ve buz mavisi gözlerinin aslında onun laneti olduğunu öğrenir. Merak duygusuna yenilerek bu olayın üzerine giden Ari kendini bir anda paranormallerin dünyasında bulacaktır.

Karakterler kadar tiplerde harika işlenmişti. Özellikle minik vampir dişli Violet harikaydı. Birçok kavga vs. olmasına rağmen temposu düşük bir kitap gibi geldi. Çok akıcı ilerledi ama kendimi kaptırıp elimden bırakamama duyumu da olmadı. Serinin ikinci kitabı elimde olmasına rağmen biraz bekleyeceğim. Çünkü ikinci kitap da bu kitaba benzerse sıkılabilirim.

http://kitapasigi.blogspot.com/2013/02/karanlgn-kz.html

Profil Resmi
9 puan

Güzeldi fakat her şey çok hızlı gelişmiş gibi geldi bana, özellikle de Sebastian'la olan ilişkisi.

10 puan

Muhteşem ! Bir an önce ikinci kitabı okumak istiyorum. Okumak istiyenler varsa tereddüt etmesin okusun bence. :D

9 puan

Kısacık ve sürükleyici bir Kelly Keaton eseri. Olaylar bazen her ney kadar havada kalsa da daha sonra hepsini bağladı. Serinin diğer kitaplarını bir an önce okumak istiyorum.

5 puan

Kitap fantastik mi distopya mi belli değil.Yazar ortaya karışık bir şeyler yapmaya çalışmış fakat olmamiş.Sanırım 17-18 yaş grubu kitabi daha çok beğenir.Ne yazik ki benim için zaman kaybindan başka bir sey değildi.😒

3 puan

İlk kez okudum bu yazarı ama fena değildi, sürükleyiciydi, bazı şeyler tam oturmadı tanrılar falan mesela Tanrıça serisi (p.c.cast) ya da jennifer l. armentrout un kitaplarındaki tanrılarla ilgili yazılanlarda etkileyciydi gerçeküstü olsa da kitaba girebildim ama bu kitapta nedense hiç etkileyici gelmedi, bilemiyorum. Bunun haricinde kitap sürükleyici başlangıç kitabı olduğunu düşünürsek yazarın devam kitabını okuyacağım, yeterince heyecanlı değildi kurgu. Yine de arada okunabilir, bu tarz fantastik sevenlere göre.

geri ileri