Karanlığın İçinden (The Darkest Minds, #1,5, #2,5, #3,5)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Yazarın kitap içinde bıraktığı ufak notu paylaşayım, belki seriye başlamadan önce gören biri olur ve kitabı o şekilde okur.

Kitabın içinde üç tane kısa öykü var ve bu öyküler serinin asıl kitaplarından sonra birer birer okunulması için yazılmış. Yani 1,5 - 2,5 ve 3,5 olarak üç öykü barındırıyor. Ben bu notu üç kitabı da okuduktan sonra gördüğüm için bir şey kaçırdım diye üzüldüm başta ama , ilk öykünün sonunun nasıl biteceğini önceden bilmek dışında, pek bir şey farkediyormuş gibi gelmedi.

Kitaba dönecek olursak, Bracken'ın diline sonradan ısındığım ya da karakterleri benimsediğimden olsa gerek, okudukça okuyasım geldi ve kitap bitince boşlukta kaldım öylece. Diğer kitaplara göre durgun kalan öyküler olsa da Ruby dışında birilerinin dilinden okumak ve o dünyada neler olup bittiğini farklı bakış açıları ile görmek inanılmaz güzeldi. Sadece Cole ve Gabe olayını nasıl atlatırım bilmiyorum. Her şey iyi hoş ama yine de yüreğim buruk. Ayrıca sonradan Clancy'ye ne olduğunu da merak ediyorum. Belki onun da çevrilmemiş kısa bir öyküsü vardır. Umarım vardır.

Seri bitti ama hiç bitsin istemedim. Üzerime yığılan duygu çığı ile kaldım gerçekten. Üzgün yine de umut dolu hissediyorum. O çocukların duygularını ve mücadelelerini okumak harikaydı.

geri ileri