Kara Ev

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Kitaba başladığınızda bir zaman sonra nefes almayı unuttuğunuzu fark ediyorsunuz ve fotosentez yapmanın nasıl bir duygu olduğunu anlayabiliyorsunuz..O derece!
Okunmalı.

Profil Resmi
5 puan

hayalkırıklığıydı..

10 yıl, 11 ay
10 puan

10 yıl oldu okuyalı. Hatırladığım tek şey sabah 5 gibi kitaptan kafamı kaldırmak zorunda kalmamdı. Çok sürükleyiciydi özellikle paralel dünya ya girme ve orada olanların merak uyandırması. En kısa zamanda tekrar okumak istiyorum

7 puan

Fantastik kısımları çıkardığımızda sürükleyici bir polisiye. Fantastik kısımları kattığımızda Stephen King'in zihnine yolculuk. Kule Serisi'ne bolca gönderme içeren ve yine iki yazarın ortak yazdığı Tılsım romanının bir nevi devamı olan eser belki iki eseri de okumamışlar için fantastik unsurların ağır basmaya başladığı andan itibaren sıkıcı gelebilir. Ki ben de ilk okuduğumda henüz Kule Serisi'ni okumamıştım. Bu yüzden tekrar okumak ve iki yazarın birbirini nasıl etkilediğini görmek istedim. Öncelikle uyumlarını yine sürdürmüşler. İki yazarın tarzı ortak bir eserin altından kalkabilecek kadar uyumlu. Fakat Stephen King'in daha etkin olduğu bariz. Daha doğrusu Kule'nin büyüsünün daha baskın olduğu. Straub bu konuda alttan alan taraf olmuş. Etkileyici karakterlerde King, kasvet betimlemelerinde Straub öne çıkıyor. Vahşette iki taraf da elini korkak alıştırmadığından özellikle bir tarafa atfedemedim. Genele baktığımızda ise her şey Ka'ya hizmet ediyor. Ne de olsa Ka bir çember... :)

7 puan

Bu kitaptan önce "Tılsım"ı okursanız daha iyi olabilir. İki kitabın konu olarak alakası olmamasına rağmen kahramanları aynı kişi, ama Tılsım daha öncesinde geçiyor.

geri ileri