Kanatsız Kuşlar

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

http://nesrinmutlu.blogspot.com/2012/06/kanatsz-kuslar.html
ayrıntılar burada

9 puan

çok çok daha fazla satılmalı ve okunmalıydı. Bir dönemimize dışardan tarafsız nefis bir bakış.

Profil Resmi
9 puan

Nefis bir kitap! Konusu kısaca şöyle:
I. Dünya Savaşı'nın son yılları ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Fethiye'nin Eskibahçe isimli şirin bir köyünde yaşayan Philothei isimli Rum kızı ile İbrahim isimli Türk genci arasındaki aşk ekseninde yazılan kitap, Kurtuluş Savaşı'nı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını bir belgesel hassasiyetiyle irdeler. Köy halkının gözünden savaşın etkilerini, Müslüman ve Hıristiyan halkın ilişkilerini irdeler.

Profil Resmi
10 puan

Daha çok insana ulaşmalı, daha çok kişi okumalı bu kitabı. Mustafa Kemal ve Türklük ile, Padişahlar ve Osmanlılık ile ilgili çeşitli serzenişler de var, övgüler de var. Ancak, zaten cehalete ve yokluğa mahkum edilmiş bir halkın on yıla yakın bir süre de savaşlarla alt üst olması neticesinde bu kadarcık nezaket kapsayan serzenişi çok görmüyorsunuz. Esasen kitabın özü, savaşın sonucu olarak mübadele ile hayatları parçalanan ve hiçbir yere ait olamayan insanlar. Buradan gidenler ve buraya gelenler. Burada Türk, orada Yunan olanlar veya burada Yunan orada Türk olanlar, velhasıl hiç olanlar... Yer yer abartılar da mevcut savaş döneminde yapılanlarla ilgili, ancak edebi olarak anlatımı, dili çok güzel. 650 sayfa ama akıp gidiyor:)

Profil Resmi
9 puan

Yabancı bir yazar tarafından yazılmış olmasına rağmen, bir Anadolu kasabasının tarihi bu kadar mı güzel anlatılır... Bir solukta, içiniz burkularak okuyorsunuz. Uzun süre aklımdan çıkmayacağı kesin. Özellikle lise düzeyindeki çocuklara mutlaka okutulmalı.
Son zamanlarda, çeviri kitaplarda çok ciddi bir sorun var ve bu kitapta da aşırı düzeyde olmamasına rağmen aynı sorun mevcut. Noktalama işaretleri yetersiz, yazım hataları yüzünden yanlış anlayacağınız cümleler, tercüme hatalarından kaynaklı anlamını yitirmiş veya zor anlaşılır cümleler, vs. Bu tarz hatalar kitapların okunmasını zorlaştırıyor ve tadını azaltıyor. Yayınevlerinin bu konuda daha titiz olmasını bekliyorum.

9 puan

Kitabın kurgusu, kahramanları çok etkileyici; ancak Altın Kitaplar'ın yazım yanlışları çok fazla, düzeltilmesi gerekiyor.

geri ileri