Kan Yemini

En Son Değerlendirmeler

7 puan

1867 yılında, Boston limanının dışında bir balina avcı gemisinde, bir kişi hariç bütün mürettebatın öldüğünü hatta vücutlarında hiç kan kalmadığını, yaşayan tek kişinin de kucağındaki cesetten kan emdiğini gören donanma askerleri, genci derhal etkisiz hale getirip tutuklarlar.
Vampir dedikleri genç, ölüme mahkum edilir fakat sebebi anlaşılmayan biçimde, dönemin ABD Başkanı tarafından canı bağışlanıp, 1879 yılında ölene kadar bir tımarhanede yaşar.
Bu gerçek bir hikâye.
Bundan sonrası ise yazarın gerçekle kurguyu harmanlaması ve sonuç Başkanın emrinde kötünün iyisi bir vampir 'Nathaniel Cade'.
Vampirin yanı sıra kitapta neler neler var. Ölümsüzlük iksiri içen ve yaşlanmayan doktor( zamanında Hitler için de çalışmış ve Cade onu durdurmuştur), Mary Shelley'nin o dönem Frankenstein 'ı yazmasına vesile olan olaylar, zombiler, Amerikaya düşman devletlerin çevirdiği sözde dolaplar, 9/11 sonrası alınan önlemler, ajanlar, CIA den ayrılma vatan haini şirket, Beyaz Saray içindeki sızıntı... Saymakla bitmez.
Bir de her bölüm başında genellikle Brifing Kitab'ından (başkanlık tarafından oluşturulan) alıntılar var ki, doğa üstü canlılar ve olaylar hakkında bayağı bilgi sahibi oluyorsunuz :))
Fantastik ve gerçek olayların karışımıyla kurgulanmış 'Kan Yemini' Amerika aşkı ve bağlılığıyla harmanlanmış olup, kitapta bol bol macera ve aksiyon da var.

geri ileri