Kaleydoskop Kalpler ( Hearts, #1 )

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Çok durgun ilerleyen bir kitaptı.Karakterler arasındaki aşkı ve tutkuyu hissemedim.Açıkçası bitirmek için çabaladığım kitaplardan biri oldu.Okumak istiyorsanız pek bir şey beklememenizi tavsiye ederim.

5 puan

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/10/yorum-kaleydoskop-kalpler-claire.html


O kaleydoskop kalplere benimkini de ekler misin Estelle? Çünkü kitap benim için bir kalp kırıklığından öteye gitmedi. Beklediğim kitap bu değildi. Yani bu kadar boş ve hareketsiz olmamalıydı... 'Neden okudum ki ben bu kitabı?' demek beni üzüyor gerçekten ama neden okudum ? Kesinlikle bana herhangi bir katkısı olmadı. Beni etkilemedi. Heyecanlandırmadı. Öyle dümdüz bir şeydi işte. En azından bahsedilen ilişkiyi biraz karmaşık hale getirseydi ona bile razıydım ama yok. Kitap, "abimin arkadaşısın olmaz." Temalı olsa da son sayfa dışında bunu hissettiren hiç bir gelişme yoktu.
Elle'nin ölen nişanlısı için ne hissettiğini anlayamadım. Oliver'in -belli ki geçmişte ailesiyle pek iyi anlaşamadığı zamanlar olmuş- onlara imalar dışında hiç değinilmedi ve gerçekten neden önceden Estelle'yi bırakıp gittiğini anlatamadı. Kitap genel olarak böyleydi yani çoğu şeyi anlayamıyorsunuz çünkü size olayları yansıtamıyor yazar. Birkaç konuşma ve bir kaç anlamlı altı çizilecek sözler dışında kitap bomboştu. Sırf bir kaç kelime beni etkiledi diye de tavsiye edemeyeceğim maalesef..

Estelle ve Oliver birbirlerinin ilk aşkları... Ama ikili beraber olduktan sonra Oliver, ertesi sabah kızı bırakıp gidiyor. AMA NEDEN? tek nedeni kızın abisine bağlamak çok saçma ve korkaklık göstergesiydi. Daha sonra Elle ise kendinden büyük ve sanatçı birisi ile nişanlanıyor.. Ve adam ölüyor. Kitap tamda buradan, nişanlısının ölümünden 1 yıl sonrasından başlıyor. Bu anlattıklarım ilerleyen sayfalarda geçmişe dönüp bakılan bölümlerde anlatılıyor. Neyse kızımız, abisinin yanına taşınıyor ve Oli ile karşılaşıyor sonrada bana göre anlamsız olan olaylar olmaya başlıyor.
Birkaç çıkarım ve söz dışında yine söylüyorum boş bir kitaptı. Biraz olsun merak ettirilecek bir şey yoktu ortada. Bir sır, ne bileyim bir olay..hiçbirine denk gelmedim. İkilinin sözde üzüldüğü, acı çektiği bölümlerde o duyguları alamadım. Aralarındaki bağı anlayamadım. Benimseyemedim. Olmamış bu kitap bence...

7 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/12/gencler-ask-oluyor-biz-okuyoruz.html#more

geri ileri