Kadınsız Erkekler

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Bağımsız Organ, Kino ve Aşık Samsa beni en çok içine çeken hikayeler oldu. Murakami çabuk tüketilmemesi gereken yazarlardan benim için. Öykü yazarlığını da sevdim.

5 puan

Murakami ile tanıştığım ilk kitabıydı ve resmen önyargılarımı darmadağın etti diyebilirim tahminlerimin aksine yazım dili oldukça sade,akıcı,yazım dili bir o kadar da kuvvetli bir yazar olduğunu gördüm bu kitabı çok zevk alarak okudum ve kesinlikle diğer kitaplarını da okuyacağım ve kesinlikle tavsiye edilebilir yazarların başında geliyor!

6 puan

Öykü kitaplarının genelinde olduğu üzere, öykülerin kalitesi giderek düşüyor. Kitaba adını veren son öykü hariç elbette. İlk Murakami kitabım buydu. Pek beğenmedim ama bir de romanlarını deneyeceğim.

3 puan

Son sayfalarına kadar dayanamayıp satır atlayarak; ilk kez Japon edebiyatından okumaya karar vermişken, son olacağına emin olarak; özellikle Haruki Murakami'den bir daha okumamaya karar vermiş olarak bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım. Kitapta 7adet hain, aldatan, terkeden kadınları anlatan hikaye bulunmakta. Yazar bu konuda hikayeler oluşturmak için kurguyu bayağı zorlamış. Hele ki Gregor Samsa'yı anlattığı bir hikaye var ki, ondan sonra hiç okuyasım gelmedi.
Sonuçta zorla da olsa bitirdim ama zamanıma yazık oldu.

1 puan

Yarım kalan hikayeler.Çok sıkıldım ve zor bitirdim.Elimde yazarın birkaç kitabı daha var onları okuma isteğim kalmadı.

10 puan

Kadınsız erkekler kitabı 7 farklı öyküden oluşuyor. Öyküler de kadın ve erkek ilişkileri ile aşk üzerine kadınlara hitaben ağıtlara yer veriliyor. Kadınlar tarafından terk edilmiş erkekler ve onların yaşadıkları aşk acılarını çok güzel dile getirmiş. Her okuduğum kitapta Haruki Murakami'ye olan hayranlığım giderek artıyor. Önermem gerek yok kitabı yazar'ın ismi bile yeterli bence :D 

geri ileri