İsmail Bir Zihin ve Ruh Macerası

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
7 puan

Güzel ve oldukça sürükleyici..

Profil Resmi
10 puan

hayatım boyunca beni en çok etkileyen kitaplardan biri. çok önceleri okuduğum halde hala ara sıra elime alıp sayfalarını karıştırmaktan kendimi alamadığım; dünyaya, insanoğluna ve dine bakış açımı değiştiren harika bir daniel quinn kitabı.

10 puan

gazetedeki “öğretmen öğrencilerini arıyor. dünyayı kurtarmak için ciddi ve içten istek duyanlar. bizzat başvurun.” ilanına başvurmaya giden bir gencin karşısına bir goril çıkar. Zihin yoluyla iletişim kuran İsmail Gorilin baş ucundaki bir kağıtta da “İnsanlar olmasa, goriller için bir umut olur mu?”diye yazar.
zekice kurgulanmış,akıcı,eşsiz bir felsefe kitabı.okunmalı.

7 puan

Bir gorilin ağzından dünyamızın eski tarihinden günümüze kadar gelen süreçlerini dinlemek ilginçti.Dünyada alanlar ve bırakanlar olarak iki tip insanın varlığı ve bu insan varlıklarının dünyaya olumlu -olumsuz etkileri güzel bir şekilde aktarılmış.Eser okuyucuyu dünya hakkında feslefik bir zihin yolculuğuna çıkarıyor.Tarihsel ve bilimsel geçerliliği bulunan görüşleri de var.Ama şu insanın evrimi gibi bilimin bile reddettiği bilim dışı bir konuyu da sık sık kullanması kitabın etkileyiciliğini bir nebze olsun azalttı bende.Ama bu felsefe kitabı niteliğinde zaten.Yani önemli olan teori üretmek ,ispatlamak değil zaten.

8 puan

İnsanlara, doğaya, hatta Kutsal Kitaplara bakış açınızı değiştirebilen bir roman. Okunmalı, üzerine çokça düşünülmeli...

Profil Resmi
10 puan

Süper

9 puan

Vay be dedirten,insana kendini, insanlığı ve yaratılışı sorgulattıran eser.
Tavsiye ederim.

geri ileri