İsim Şehir Hayvan

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

köşe yazılarını topladığı mükemmel bir kitap...

Profil Resmi
9 puan

Yılmaz Özdil'i takip edenlerin zaten çoktan okuduğu bir kitap. Ne olursa olsun tekrar okumak büyük bir zevk. (:

Profil Resmi
10 puan

İşte gerçekler...

9 puan

yazılarına mizahı katmasını çok beğeniyorum

Profil Resmi
10 puan

yilmaz ozdil fanatigi olarak cok begendigimi soyleyebilirim.zaten gazete yazilarinin derlemesi oldugu icin cogunu okumustum.

Profil Resmi
10 puan

Hayatınızda okuyabileceğiniz en zengin dil ile yazılmış makaleleri ve cumhuriyeti barındırır içinde.

10 puan

Kitabın ilk sayfalarında Yılmaz Özdil hakkında yer alan yazılar vardı. Uğur Dündar'ın Özdil için söylediği cümleye katılmamak elde değil. Demiş ki: "Sözcükler kelebek estetiğiyle uçuşuyor, mesaj, hedefini arı gibi sokuyor."
Gerçektende kaleme aldığını yazıları hedefinden hiç şaşmıyor. Kalemi çok keskin, dile getiriş ustalığı ise şahane.

Her nekadar köşe yazılarını okumuş olsam da , aradan zaman geçince unutuluyormuş. Bu kitap sayesinde unutmak mümkün olmayacak. Bu arada gündemimiz ne hareketli geçmiş , insan okudukça daha da bir fark ediyor.

Tavsiye ederim.

10 yıl, 10 ay
8 puan

ülkenin geçmiş döneminden bir özet niteliğinde..

10 puan

Yazılarını severek okuduğum bir gazeteci, bu kitap sayesinde sevdiğimiz birçok yazısını arşiv yapma ve tekrar okuma şansına sahip oldum. Okudum bitti bir kitap değil, aklıma estikçe açıp okuduğum bir kaynak.

9 puan

Normalde gazetelerdeki köşe yazılarının kitaplaştırılması fikri bende ticari bir amaç algısı yaratır ve çok hoşuma giden bir durum değildir. Ancak söz konusu Türkiye gerçekleri olduğunda Yılmaz Özdil de aynı Mustafa Balbay gibi, güçlü ve okunması gerkeen kalemlerdendir diye düşünüyorum.. Dille oynayış şekli, olduğu gibi kırpmadan cesurca dile getirdiği ülke gerçekleri spor, kültür, siyaset, dünya vb pek çok konudaki yazılarını birarada okumak açısından başarılı bir çalışma olmuş.. İyi okumalar..

7 puan

El attığı her işte başarılı olan gazeteci köşe yazarı ve yayın yönetmeni Yılmaz Özdil’in ilk kitabı.

Kitabın içeriği ise, çok okunan köşe yazıları.

Profil Resmi
9 puan

Elinize bir fosforlu kalem yada kırmızı bir işaret kalemi alıp başlayın okumaya.

Çok sevdiğiniz ve tekrar okumak için işaretlediğin yazılar çıkacak karşınıza.

http://bestemina.blogspot.com/2012/12/isim-sehir-hayvan-yilmaz-ozdil.html

10 puan

Bu kitabın içinde sokak var, okuduğum üniversite var, tartıştığım arkadaşlarım, savunduğum politik düşünce var kısacası bu kitapta Türkiye var. Fikirlerimi politize etmeme neden oldu. Cehalaet mutluluktur anyalışını taşıyan toplumumuz ritüellerine karşı adeta savaş açmıştır. Öyle akıcı dili var ki kedimi otantik bir kafede Yılmaz Özdil'le sohbet ediyormuş buldum.

Profil Resmi
9 puan

http://kitapeylemi.blogspot.com/2013/11/94-yilmaz-ozdil-isim-sehir-hayvan.html

9 puan

Geçmişe, gündeme ve hatta geleceğe dair denemeler... Yılmaz Özdil yazılarını okuyup sevenlerin kesinlikle okuması gerekn bir kitap.

11 yıl, 10 ay
9 puan

Yılmaz Özdil'in köşe yazılarını son bir iki yıldır takip ediyorum. Eski köşe yazılarının da kitap şeklinde düzenlenmesi ile bir nevi arşive sahip olmuş oldum. Özdil'in, kimi zaman iğneleyici, kimi zaman eğlendirici bir dille yazdığı, iktidarı kimi zaman ironiyle, kimi zaman topla tüfekle eleştirdiği, dönemin siyasal gündeminden, sanatçılarına, siyasetçilerine, idari personeline ve toplumumuza kadar rahatça iğneyi batırdığı, aralarda "Bu taş bana da geldi" diye hissederek okumaya devam ettiğim, bir birinden akıcı yazılarının derlendiği güzel bir çalışma olmuş. Sıra ikinci ciltte...

10 puan

Yılmaz Özdil'in kitabını şimdi okuyunca farkediliyor ki üstad o dönemin siyasi olaylarını analiz ederken ileri görüşlülüğü sayesinde bugünümüzü de cok net bir şekilde görmüş. Mutlaka okunmalı ve okutulmalı

9 puan

"Bardaktaki su gibi dupduru...Mangal yurekli...Yazarken kafadan atmaz...Arastirir, didik didik sorgular..." demis Ugur Dundar / "O hep, <siradaki gazetecidir...>, ama hic hizaya gelmez." demis Ertugrul Ozkok..Nedim Sener"in yorumu:"Afrikali gibi calisip, Izmirli gibi yasayan, adam gibi adam" olmus...ve daha bir cok, Yilmaz Ozdil ile ilgili harika yorumlar var kitabin girisinde....Kacirdigim bir cok makalesini okudugum bu kitap, 2011 de basilmis, yani o yillar civarinda yazilmis makaleleri bunlar...cogunu okurken, Ozdil"in uyaripda, ongordugu pek cok seyin simdi gerceklestigini okudum...Mizahi oyle yerinde kullanip, oyle guzel dokunduruyor ki....Umit Zileli"nin dedigi gibi: "Yilmaz Ozdil bir sovalyedir".

3 puan

Yılmaz Özdil'in müthiş kıvrak zekası ve satır aralarına serpiştirilmiş çok ince anekdotlarla süslü makalelerinden oluşan kitap takipçileri için müthiş bir koleksiyon değerinde ve bu günleri anlamamız için geleceğe bırakılan miras olacaktır!

6 puan

Kitapta sadece köşe yazılarının olması dışında güzeldi.

geri ileri