İroni

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Ütopik kapitalist bir dünyada geçen hareketli bir hikaye. Çok sayıda kahramanın paralel anlatılan ve sonunda bir yerde birleşen öyküsü. Ama tıpkı 'Olasılıksız" romanındaki gibi biraz yavan ve tatsız bir anlatımı var benim için. Kuru bir senaryo sayfası okuyormuşum hissi verdi. Belki daha güzel anlatılabilirdi.

6 puan

Öyle bir dönem ki vergiler tamamen kaldırılmış,çalışanlar şirketlerin isimlerini soyadı olarak kullanmaya başlamış, şirketler arası rekabet son noktaya gelmiş ...Rekabetin tam kızıştığı bu dönemde satışı arttırmak için firmaların, rekabeti insani koşullardan tamamen uzak olan yöntemler denemeleri ve hatta sadece reklam amaçlı insanların öldürülmeye başlanması bardağı taşıran son damla olmuştur..
Jeneffer Devlet, bir anlamda .tekelleşme süreci olan bu düzeni kendi çabaları ile -ki devlet o dönemde söz sahibi değil ve her türlü kaynaklardan da yoksun-son vermeye çalışması....
Kitap tam bir zeka ürünü ..yazarın hayal gücüne hayran olmamak elde değil...Basının satın almamız üzerindeki etkisi bir yerde kitabın kendimize ''nereye gidiyoruz ?'' sorusunu sormamıza da neden oluyor...
Arka fonda ise gene sevgiliye duyulan aşk, çocuk sevgisi gibi temalar çok güzel bir şekilde işlenmiş...

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Eğlenceli bir romandı

2 puan

Bu kadar saçma bir kitap görmedim. Verdiğim paraya okuduğum zamana yazık. Çok sıkıcıydı .

Profil Resmi
7 puan

Devletin bile özelleştirildiği bu sistemde insan öldürmek fazlasıyla kolay. Kapitalizm böyle devam ettiği sürece bizimde İroni' deki gibi bir dünyada yaşamamız belki de mümkün olabilir. Umalım ki olmasın böyle bir şey. Kitabımızın konusu, kurgusu güzel, gayet de sürükleyici.

Profil Resmi
10 puan

ilginç bir gelecek dünya kitabı. keşke başka kitapları da olsa dediğim bir yazar oldu.

geri ileri