İle

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Aşk, ilişki... Böyle güzel,kendine has anlatımla anlatılmamıştı belki de...

Profil Resmi
9 puan

iyi bir kitap okumanın hazzı!"desem

10 puan

Her sayfasında mükemmellik :) Oruç Aruoba zihnine sahip olmak istediğim insanlardan :)

8 puan

okurken düşünmek çok keyifli.bu kitapta o duyguyu sık sık yaşadım.sevgi,aşk ve ilişki kavramlarını sorgulamış yazar,sorgularkende okuyucuyu düşündürüyor.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Tutmayı hayal ettiğim bir defteri okumak gibiydi İle'yi okumak.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

özdeşleştiğimiz noktalar oldu oruç bey ile. tanıştığıma sevindim oruç bey ile.

Profil Resmi
8 puan

Gelerek getirenlere, giderek götürenlere adanmış tadından yenmeyen bir O. Aruoba kitabı.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Bizim yerimize söylenmiş tüm sözlerle "ile"

10 puan

binlerce kez okunası. çok çok çok ama çok iyi

10 puan

iyi kitap budur

7 puan

Her satırın altını çizmemek için kendimi zor tuttum diyebilirim..

10 puan

Başucumda duran, altını çizdiğim yerleri tekrar tekrar okuduğum,
kitabı bana tavsiye eden, "Hadi hemen al ve oku." diye ısrar eden arkadaşıma kendimi hâlâ borçlu hissettiğim muhteşem kitap.

Oruç, candır! Herkes hemen almalı ve okumalı :)

9 puan

Kitaptan güzel bir alıntı:
"Belki temel hata , sevgiyi bir 'duygu' işi olarak görmekte--duygu yanı yok değil; ama bu, bilinçle dengelenmezse-yalnızca duygusal kalırsa-kişinin özgürlüğü pahasına yürüyor.Bu oluşumun en önemli göstergesi, kıskançlık : sevginin tek yanlı yozlaşması...Akıldışı hale gelmesi, bilgiyi çeler hale gelmesi...Sevginin iki kişinin ilişkisi olmaktan çıkıp,bir kişinin ötekine yönelik bir tutumu haline gelmesi...."

Profil Resmi
10 puan

Böyle güzel bir ilişki kitabı daha yazılamaz. Tek kelime ile harika.

7 puan

İlişki kavramı hakkında felsefi düşüncelerle yazılmış bir kitap. 'İlişki' kavramına değişik açılardan bakmış ve ilişkiyi oluşturan iki bireyi de ele alarak ilişkiyi her yönüyle değerlendirmiş yazar.

9 puan

Erkek ve kadın arasındaki ilişki üzerine yazılmış çok değerli bir kitap. Gerçekten başucu kitabı olması gerekli olduğunu düşünmekteyim. yazarın dili o kadar güzel ki...

8 puan

Bir ilişkinin başlangıcı ortası sonu ve sonrasını anlatan enfes bir kitap yazmış Oruç Aruoba. İlişkilerin nedeni niçini nasılını sorgulamış kendi yaşantısı üzerinden, ama hep bir soru işareti de bırakmayı ihmal etmemiş biz okurun kafasında. Böylelikle daha zevkli kılmış düşüncelerini. Felsefi bir boyutta ele alıp alman ve ingiliz yazarlardan alıntılarla süslediği bu anlatısı mutlaka okunmalı diye düşünüyorum.

7 puan

Anı defterleri halinde duygusal bir ilişkinin giriş, gelişme ve sonucunu irdeleyen bir eser. Tespitler o kadar isabetli ki aslında sadece duygusal ilişki değil hemen hemen tüm ikili ilişkiler için geçerli. Yaptığımız hatalar, kurduğumuz ve duyduğumuz cümleler kadar duyamadıklarımız ve diyemediklerimiz de bir bir karşımıza çıkıyor. Fakat yazım tarzı başlarda odaklanmayı güçleştiriyor. Biraz sakin kafa biraz da yaşanmışlık isteyen bir eser.

geri ileri