İklimler

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Aşk'ı anlamak için yazılmış en şahane roman.

8 puan

8.5

10 puan

Elime aldım ve daha 4. sayfasında ki Alain in o güzel şiirini deflarca okudum kitaba başlayabilmek için.. İlk bölümün büyüsü unutulmaz, ikinci bölümün de sızısı.. En sevdiklerimden.

Profil Resmi
8 puan

Acıklı

10 puan

kitapçıdaki delikanlı önerdi aldım,
çok güzeldi, çok şey hatırlattı hem de şaşırttı

9 puan

Aşkın kimyasını, matematiğini, fiziğini, coğrafyasını,tarihini en iyi anlatan romanlardan. Helikopter yayınlarının baskı ve çeviri kalitesi de ayrı bir güzellik sanırım.

7 puan

Kitabın 1. bölümü ne kadar ilgi çekiciyse 2. bölümü de o kadar yavan. Belki sadece 1. bölümden ibaret olmalıydı, tartışılır. Ama gene de okunası.

10 puan

Pespembeliğiyle değil de tüm gerçekliğiyle aşk, aşklar, aşkımsılar...İklimler...Nefisti.

9 puan

Aralıklarla birkaç kez elime aldım bu kitabı. Öyle güzel ki, tekrar tekrar okuyası geliyor insanın.

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum en güzel aşk romanlarından biri.
Kurgu zekice.

10 puan



Bilmem kaç bin kez okudum, okurum...15 yaşımdan bu yana etkilemeye devam ediyor beni.

11 yıl, 11 ay
8 puan

Son derece yalın bir anlatıma sahip, su gibi bir roman. Aynı zamanda şimdiye kadar okuduğum en rahatsız edici aşk hikayelerinden biri, en azından benim için. Aşkın özveri gerektirdiğini ve yine aşk uğruna gururun göz ardı edildiği zamanları anlayabilirim. Ancak aşk aynı zamanda alçalmayı gerektirir mi yoksa benim gözümde alçalmak sayılan şey aşık olunduğunda yalnızca sahip olduğunu koruma içgüdüsüne mi dönüşür?

Her ne kadar karmaşık bir aşk hikayesi olarak görünse de psikolojik çözümlemeler yapabileceğiniz bir durum var karşınızda.
Okurken aldığım notların çoğu romanda sözü geçen yazarlar ve kitaplardı, bunların dışında tekrar tekrar okunmaya değer bolca tasvir ve tespit var. Hikayeye 6 anlatıma 8 puan.

Profil Resmi
7 puan

Her insan farklı bir iklime sahiptir. Birlikte oldukları zaman bu iklimler karışır.

7 puan

Sevmek, sevilmek, birine güvenmek üzerine yazılmış bir roman. İlk bölüm Philippe'in iç dünyasına bakarken ikinci bölümde Isabelle'in iç dünyasına bakıyoruz okur olarak. Yer yer çok beğendiğim kısımları oldu. Yalnız kısa sürede bitebilecek bir kitaptı ama benim elimde fazla süründü. Bu yüzden bazen soğudum ve elime almakta zorlandım. Tahsin Yücel'in çevirisine alışık olmadığım için ilk sayfalar daha zordu ama sonrasında alıştım.

"insan gerçekten seviyorsa sevdiği varlıkların yaptıklarına fazla önem vermemeli. onlara gereksinimimiz vardır. yalnız onlar bizi vazgeçemeyeceğimiz bir "iklimde" yaşatabilirler..."

5 puan

Aşk romanları okumaktan uzak duran ben, kitap hakkındaki övgülere kayıtsız kalamadım. Ancak bu romanın olsa olsa hastalıklı aşk hikayelerinden bahsettiğini söyleyebilirim. Kendimi hiçbir karakterle özdeşleştirmem mümkün olmadı. Roman bir müddet sonra, sonu getirilemeyecek bir sürece girdi. Öyle ki devam etseydi dahi sürecin nasıl devam edeceği tahmin edilebilir oldu. Bu noktada da roman aniden bitirildi.

geri ileri