Hz. Muhammed'in Hayatı

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Hz. Muhammed'in hayatını okumak isteyenler için çok isabetli bir kitap. Hz. Muhammed'i pazarlamak için yazılmış hikaye anlatan kitaplardan değil. Birincil kaynaklar kullanılarak yazılmış bu kitap bir tarih kitabı niteliğinde. Ben çok beğendim.

Profil Resmi
10 puan

Süper süper süper bir daha okucam kesinlikle

10 puan

On 10
Kitabın her sayfasında kayboluyordum.
Son bölümündeki her sayfada ise ağlıyordum.

Profil Resmi
9 puan

Allah’a şükür bu çok ağır manevi konulu kitabı bitirmeyi başardım. Gerçekten de diğer kitaplara nazaran daha yavaş ve özümseyerek okumaya çalıştım ki bol bol altı çizili paragraflar ve alınan notlar kitabı tekrar tekrar okumam gerektiğinin bir işareti.

Kitap bir siyer kitabı olduğu için içinde kurgu yok. Olaylar dizisi Hz. İbrahim’in Kabe’yi tamir edişinden Peygamberimizin (s.a.v) vefatına kadar. Kurgu olmamasına rağmen yazar o kadar güzel, akıcı ve olayları birbirine bağlayarak anlatmış ki kitabı okurken bir tıkanma hissetmiyorsunuz. Beni en çok zorlayan açıkçası kitaptaki isimler oldu. Araplarda kavimler ve aileler çok önemli olduğu için bazı kişileri ikinci kez hatırlamam biraz zor oldu ve bazen tekrar tekrar okudum.

Kitabı okumak isteyenlere bir tavsiye yerel kanallarımızdan birinde daha önce yayınlanmış olan Hz. Ömer dizini de bir yandan izlemeleri. Böylece kitaptaki kişileri özümsemeniz ve bir sima kazandırmanız daha rahat oluyor.

Ayrıca kitaptan paylaştığım 3 güzel bölümü okumak için websiteme beklerim :)

http://bit.ly/1Gr2O13

5 puan

Çok severek okumaya başladıysam da bitirmekte zorlandığım bir kitap.. çok sıkıldım.. yinede emeğine saygısızlık yapmak istemem Allah Rahmet eylesin..

Bence kitaptaki en büyük eksiklik hiç duygu katılmaması eşi kızları vefat ediyor duyguları ifade edilmemiş.. Miraç olayı, Mekke'nin Fethi..vs. üstünkörü neredeyse hiç anlatılmamış.. şehitler için "....savaşında öldü." ifadelerinin kullanılması gibi..

9 yıl, 6 ay
geri ileri