Hippi

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Gayet güzel, lezzetli bir kitaptı. Coelho'ya ilgi duyanlar çok sevecekler. Kitapla ilgili beğenmediğim tek şey Karla karakterinin biraz yüzeysel anlatılması daha derin ve daha ayrıntılı bilgilere sahip olabilseydik Karla ile ilgili her şey daha da bütünleşecekti fakat başka bir açıdan bakarsak belki yazarda bu kadar bilgiye sahipti Karla ile ilgili. Sonuç olarak tam kumların üzerinde, güneş eşliğinde iyi gidecek bir kitap ben sonbaharda okuma hatasına düştüm siz düşmeyiniz yazın en sıcak zamanda okuyunuz efendim.

5 yıl, 7 ay
10 puan

Paulo Coelho’yu bana sevdiren kitap. Okuyalı aylar oldu. Ne zaman yeni bir kitaba başlayacak olsam yüreğimin bir yeri ‘Keşke kitabı unutsam da tekrar baştan okusam’ diyor.

10 puan

Arka kapağını okuduğum an beni aşina olduğum bu kültüre (felsefeye) geri çekti. Unutmuş olduğum pek çok şeyi bana yeniden hatırlattı, tekrar unutacağımı sanmıyorum.

Coelho'ya yön vermiş olayları ve kişileri öğrenmek ona bakış açımı tam tersine çevirdi. Simyacı benim için anlamsızdı ve gereğinden fazla yüceltildiğini düşünüyordum, şimdiyse Hippi'den öğrendiklerimi aklımda bulundurarak tekrar okumam gerektiğini düşünüyorum.

Aklımda bir soru var: Bu kitabı yazarken, okuyanlardan birinin Karla olması olasılığı aklında var mıymış?

8 puan

Sürükleyici bir kitap.
Coelho severlerin etkileneceği türden bir kitap.
Biraz daha uzun mu olmalıydı ya da bir şeyler eksik mi kaldı bende bilemiyorum ama hemen bitti gibi geldi. :)

8 puan

Kitapta anlatılan felsefî hikâyeler, Paulo Coelho'nun şimdi tarih olmuş Habertürk gazetesinde hafta sonları yazdıklarından çok farklı değil.
Güzel bir kitaptı. Daha önceleri yazmış olduğu bir kitapla kıyaslamadan okudum. O seviyede bir eser beklemedim yani.
Not: Yemeği sanırım Beylerbeyi'nde yediler.

geri ileri