Hiçlikten Gelen Kız (The Passage, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Oldukça iyi bir kitaptı. Çok fena bir yerde bitti ama... Herhalde 1 yıldan önce 2.kitabı okuyamayız.

12 yıl
9 puan

Çok güzel bir vampir-gerilim romanı. Devamının daha çıkmamış olması kötü.

Profil Resmi
8 puan

İnsan ırkının ömrünü uzatmak için yapılan askeri deney felaketle sonuçlanır. Bunun sonucunda Amerika deney ürünü vampirimsi güçler kazanan ve bunu bulaştıran yaratıkların istilasıyla hayalet kasabaya döner. Ama deney 1 kişi üzerinde başarıya ulaşmıştır. Kurtuluşu da bu aslında küçük olmayan küçük kız mı sağlayacaktır? Dünyadan izole, birbirinde kopuk küçük koloniler halinde yaşayan ve kendilerini savunmaya çalışan bir avuç insanın umutları ve mücadeleleri...
Kıyamet sonrası dünyayı anlatan fantastik öğelerle bezenmiş, sürükleyici bir kitap. Okurken gözünüzün önünde adeta film gibi canlanıyor.

8 puan

Hiçlikten Gelen Kız Justin Cronin’in The Passage adlı üçlemesinin ilk kitabı. Kitap Türkçe’ye Hiçlikten Gelen Kız şeklinde çevrilirken, İngilizcesini okumak isteyenler kitabı The Passage olarak aramalılar.
Kitap askeri bir deney olan Noah projesinde meydana gelen terslikler sonucunda insanları vampirleştiren bir virüsün tüm dünyaya yayılmasını anlatıyor. Bu felaketle karşı karşıya kalan dünyanın tek umudu Amy ve arkadaşlarıdır. Hayatta kalmak ve normal bir yaşam sürmek için uğraş veren Amy ve arkadaşları başarılı olabilecek mi? Hiçlikten gelen bu kızın gücü dünyayı kurtarmaya yetebilecek mi?

Kitabın konusunu okurken yeter ama bir vampir kitabı daha okursam veya filmi izlersem kafayı yiyeceğim nedir bu dediğinizi duyar gibiyiz Haklısınız, bu vampir mevzusu bunalttı artık; ama, bu kitapta vampir olayı dışında muhteşem bir anlatım ve kurgu var. Bambaşka bir dünya ve çeşitli karakterler ustaca yaratılmış. İlk bir kaç sayfadan sonra kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Kitabın sürükleyiciliği bu romanda hayati önem taşıyor; çünkü, şiirde Han Duvarları neyse romanda da Hiçlikten Gelen Kız o Kitap uzun değil, çok uzun İşte bu uzunluğunu gözardı etmenize yardımcı olacak usta kalem ve kurgu sizi okurken alıp götürecek. Özellikle fantastik romanları sevenler kaçırmasın, zira bu üçlemenin geriside gelecek. Bir an evvel okumaya başlamalısınız, ancak diğerlerine yetişirsiniz .

11 yıl, 11 ay
10 puan

Sayfaları nasıl çevirdiğimi anlamadım.Sürükleyici ve çok güzeldi.Herkese kesinlikle tavsiye ederim.

2.kitap(the twelve-on iki) Ekim ayında Türkçe basım çıkacakmış.Okumak için sabırsızlanıyorum.

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum tarzların dışında bir kitaptı sürükleyici etkileyici her satıda acaba ben olsaydım ne yapardım bu karakterler kadar güçlü olailirmiydim diye düşünmeden edemedim gerçekten mükemmel okunması gereken bir kitap

9 puan

kitabın arkasını okuduğunuzda 'sıktı artık,hep aynı konular' diyeceksiniz. Ben de öyle dedim,doğru ama yazılan 'Düşündüğünüz gibi değil'içerikli yorumlardan etkilnemiş olmalıyım ki aldım. İyi ki almışım, büyülüyiciliği ana konudan çok onun işlenişinde,detaylarda saklı. Adeta bambaşka bir dünyada yaşıyor gibi hissediyorsunuz, diğer başka benzeri kitaplardaki gibi yapay durmuyor hiçbir şey,hatta inanıyorsunuz gerçekliğine.

8 puan

Sayfa sayısı korkutmasın, oldukça sürükleyici bir solukta okunuyor. Devam kitabını bekliyorum.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Sürükleyici ve insanı şaşırtan güzel bir kurgu, fantastik kurgu sevenlerin beğeneceğine inanıyorum..

10 puan

konusu çok değişik geldi ve okumayı istediğim bir seri , mükemmel olduğuna eminim okumadan tavsiye ediyorum diyebilirim :D

5 puan

Walking dead vari bir kitap. Kurgunun işlenişi keyifli olduğu için sonuna kadar ulaşabiliyorsunuz.

8 puan

Bazı yerleri çığlı çığlığa okudum.Heyecandan kalbim çarptı.Ne olacak merakından sayfaları nasıl çevirdiğimi bilemedim. Bir iki yerde ağlayacak gibi de olmadım değil.Tavsiye ederim.Hemde çok tavsiye ederim. İyi okumalar. :)

Not:İsim tutma hafızanız yoksa bu seriye başlarken elinize kağıt kalem alın derim çünkü çok fazla karakter yaratılmış. Okurken olum bu kimdi deyip kağıtlarımın arasından isim bulmaya çalıştığım çok oldu. (Ben kitap okurken not almayı sevenlerdenim iyi ki de öyle yapmışım 2 kitapta 5 sayfalık isim listesi çıkarttım :D )

Profil Resmi
9 puan

Normalde vampir temalı heleki son dönemlerde ortaya çıkan vampir temalı kitapları sevmemde okumamda (alyssa day atlantis serisi en berbatlarıydı) ama bu kitap başka yazarın anlatım dili muazzam son dönemde gördüğüm en güçlü kalemlerden biri kitapda olaylar örgüsü hiç kopmuyor.Karakterler inanılmaz güzel anlatılmış kitaba başladım beni öyle sardıki kitabı bitirmek için işi gücü bıraktım.Ama değdi herkese şiddetle tavsiye ederim sıradaki işim kitabın devamını okumak olacak

geri ileri