Her Gece Bodrum

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
5 puan

herkes roman yazmak zorunda mı diye düşünesi geliyor insanın bu kitabı okurken..yarım bırakmamak için okuduyorum.eleştirmen ya da fıkra yazarı olarak bakmalı selim iler'ye...

9 puan

"İnsanı engelleyen,örseleyip hırpalayan sevgiydi." böyle diyor Cem.
Murat ,Cem, Emine'nin keder dolu bir yaz hikayesi biraz buruk , biraz hüzünlü,
ama oldukca etkileyici bir roman.

8 puan

Çoğu kitapta insanın kendinden bir şeyler bulacağı iddia edilir. Bu iddia da en olmayan kitap olabilir Her Gece Bodrum ve yine de en çok kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz kitap. Ya Cem'in arkadaş aşkında ve kabalıklardan kırılıp yalnızlığa gömülüşlerinde, ya Murat'ın insanları sırtında kambur gibi duyumsayıp denizle baş başa kalmak isteyişinde ya da Emine'nin dışlanmışlığı ve naifliğinde bir şeyler mutlaka vardır.

Ben bu kitabı Bodrum'da okudum. Yazarın betimlediği denize, beyaz evlere, köpüklü dalgalara, gün batışlarına, rüzgarın ve renklerin insanı sersemletmesine, güneşin gözleri köreltmesine, para tapıncına ve her şeye şahit oldum. Bu yüzden kitap benim için bambaşka bir deneyimdi.

7 puan

Psikolojik bir roman olması sebebiyle konu çok ağır ilerliyor. Sürükleyici olmayan kitapları sevmeyenlere tavsiye etmem bu sebepten. Ama edebi derinlik arayanlar sevecektir.

geri ileri