Hayalet Kalp

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Deniz anaları hakkında bir sürü şey biliyorum artık =p

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/07/sibel-den-uc-yabanc-yaynlar-kitab-yorumu.html

10 puan

Sanırım bu güne kadar aldığım kitaplar arasında en beğendiğim kapak Hayalet Kalp'in oldu.

Suzanne, annesinin tabiri ile Zu, en yakın arkadaşının ölümünden sonra, zaten kendi içine çekinik bir kızken konuşmayı keser bunun nedeni sözcüklerle ifadenin ona artık çok manasız gelmesidir. Tabi tamamıyla kesiyor mu kesmiyor mu onu okuyunca öğrenirsiniz :) Franny, çok iyi yüzme bilmekte olduğu için boğulması ona çok mantıksız gelir. Okul gezisine gittiklerinde ise, denizanası sergisine girdiği anda, kafasındaki tüm belirsizlikler aydınlanır. İrukandji denizanası, yani yeryüzündeki en zehirli canlılardan birinin arkadaşının ölümüne neden olduğunu düşünmesiyle, artık zamanını bunu kanıtlamaya çalışarak geçirecektir.

Deniz anaları hakkında çok şey öğrendim bu kitapta gerçi biyoloji dersine çalışan biriyseniz bir kısmını sizde bilirsiniz :) Kitabın sade bir anlatımı vardı ve çeviride bir hata ile karşılaşmadım bu da okumasını kolaylaştıran etkenlerden. Zu'nun bir konu hakkında hiç durmadan konuşma gibi bir özelliği var, tabi bunun iyi bir huy olmadığını ve iyi şeylere neden olmadığını görüyoruz kitapta. Ama arkadaşlıklarının sonu hakkında ne kadar suçu vardı? Bence çok da yoktu.

Duygular çok iyi yansıtılmış. Kitapta hem geçmişteki arkadaşlıklarını hem de aynı zamanda Franny'den sonra yaşamına devam etmeye çalışan bir Zu okuyoruz. Bence hoş bir vakit geçirmek istiyorsanız tereddütsüz alabileceğiniz kitaplardan.

8 puan

Okuma listemde bile yoktu. Kütüphanede cildinin rengi dikkatimi çekti, elimi attım. Çocuk kitabı olmasına rağmen öylesine İngilizce deneyeyim diye aldım ama şansıma bölümümle ilgili bir şey çıktı.

Biyolojiye ilginiz varsa hoşlanacağınız bir kitap. Denizanaları türleri; mesela dünyanın en zehirli canlısı olan kutu denizanası, “yetişkinliğe eriştiğinde hücrelerini çocukluk dönemine taşıyabilen” bir nevi ölümsüz Turritopsis dohrni...
Bu tür şeyleri duymak sizde merak ve daha fazlası için istek uyandırıyorsa daha fazlasını 12 yaşında bilime meraklı bir çocuktan dinlemenizi tavsiye ederim.

geri ileri