Hayal Alemleri

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Chittick'in okuduğum ilk kitabıydı. Tasavvufu felsefi bir tabanda işlediğinden , ilk sayfalardan itibaren beni içerisine aldı , kitap sonlara doğru zorlaşmakla birlikte üzerinde düşünmeyi teşvik ettiğinden en güzel kitaplardan biri olduğu kanaatindeyim.

İbni Arabinin fikirlerine aşina olanlar ve onu en doğru şekilde okumak isteyenler için (nitekim Arabi'nin kitaplarının tek başına okunması onun görüşlerini yanlış anlamaya sevk edebilir) okunması gereken ilk kitaplardan biri olarak tavsiye ederim .

(Birazcık tasavvuf temeli gerektirmekle beraber) , İbni Arabinin görüşlerini anlamak adına harika bir eser. Vahdeti Vücud kavramı anlatılırken yapılan "Tenzih- Teşbih" sınıflandırması ve bunun kendi içerisinde entegrasyonu (Tevhid) beni hayran bıraktı.

Chittick 25 yılını Arabi'nin görüşlerini anlamak adına araştırmalarla geçirmiş bana göre en başarılı ilim adamlarından biri. Allah ilmini arttırsın ,kitabın çevirisi de harika. Çevireni de tebrik etmek düşer. Sindirerek okunulduğunda bilgi deryasına gireceğiniz bir okyanus....Ne söylesem az kalır !

geri ileri