Hayal

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Çalışkan ve başarılı insanların hayat hikayelerini okumayı seviyorum. Keyif alarak okudum.

8 puan

Kulinseverler için keyifli bir anlatı.

Profil Resmi
5 puan

Yazım ve anlatım bozukluklarıyla Dönüş kadar olmasa da çok da özenilmediğini düşündüğüm kitap.

Profil Resmi
6 puan

Bir yazarın yazma serüvenine tanık olmak hem keyif verici, hem de cesaretlendiriciydi.

Profil Resmi
9 puan

Ayşe Kulin her zamanki gibi muhteşem.Kitap desen ayrı muhteşem.Bayıldım.

7 puan

Güzel çabuk okunabilen basit kitaplardan.

10 puan

Bol kahkaha bol anı bol hüzün.Eskiyi yad:))Sevdim kitabı

8 puan

Hayat ve Hüzün ün devam kitabı.Hüzün 1983 de kalmıştı.1983-2013 yılları arası Hayal.Yine sade,anlaşılır ve akıcı cümlelerle elinizden -bırakamyorsunuz.Yazdığı roman ve hikayelerin oluşum aşamalarını aktarmış.Yazarlık,,kitap bastırma serüvenini okumalısınız. Özal ve Semra Hanım'la ilgili güzel anekdotlar var.Keyif alarak okudum.

9 puan

Güçlü bir kalemin hayatından bir kesit. Yazar olma hayalini gerçekleştirmek için verdiği mücadele. Ailesi ve işi arasında mekik dokurken maruz kaldığı haksızlıklar, hayal kırıklıkları azim ve mücadelesi.

Ayşe Kulin kendi dünyasını anlatırken aynı zamanda kitaplarının hikayelerine ayrıntılı olarak yer vermiş.

Olayların, kişilerin ve anlatımın geçtiği yerlerin anlatımında kullandığı dil sayesinde sanki sinema filmi seyretmiş gibi kalıcı bir etki bırakıyor okuyucuda.

7 puan

Yazar olma hayalini icinde her daim yasatmis fakat hayalini, gec yaslarda yakalayabilmis Ayse Kulin. Bu otobiyografisinde de bu hayalini yakalayis seruvenini anlatiyor. 1983-2013 yillari arasinda ki hayatindan sundugu kesitde bir cok tanidik isim de var: Betul Mardin"den Turkan Saylan"a, Ali Ozgenturk"den Bedrettin Dalan"a kadar bir cok kisi bu anilar kitabinda yer almis. Ben ilgi ile okudum, ozellikle cok sevdigim kitaplarindan "Adi:Aylin", "Fureyya", "Nefes Nefese", "Veda", ve "Umut" un yaradilis hikayeleri cok ilginc. Ayse Kulin bir cok kisi tarafindan sevilmiyor, kitabinda bundan da bahsediyor epey. "Cok Satanlar" da devamli yer alan bir yazar olmanin yarattigi antipatikligi, "hep para icin yaziyormus" imajini alayci bir dille yanitlamaya calismis bu kitabinda.
Ben, sanatta ureten herkese cok saygi duyuyorum, ozellikle yazarligin cok onemli bir misyonu olduguna da inaniyorum, o nedenle Ayse Kulin de saygi duydugum bir yazardir, her kitabindan ayni keyfi almasam da, merakla takip ederim.

geri ileri