Gündüz Erkek Gece Kadın

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Konu bakımından pek kayda değer değildi açıkçası. Yani elle tutulur bir şey yoktu. Farklı olarak düşündüğü hayatını anlatmış. Ama birçok konudan veya konusuz kitaptan daha güzeldi. Yazar kendi hayatını anlattığı satırlarında sık sık betimlemelere yer veriyor.

Ama o cümleler, kelimeler... O anlatım tarzı öylesine güzeldi ki... Ne zaman rahatlamak istesem açıp bir iki sayfa okudum. Özellikle çevre betimlemelerine hayran kaldım.

Profil Resmi
9 puan

Cesaret isteyen bir kitap.

Yazar kendi hayatını anlatıyor.

Fransa'nın küçük bir köyünde doğmuş baba şiddeti ve kendini tanımlayamayışı gibi birçok olay sonrası şehre gider. Eğitimi yok mesleği yok ... şiirle tanışır ve şair olmaya karar verir.

Başarılı tasfirleri ile bilinen iyi bir çocuk şiirleri yazan şair olur. Tabi bu süreç kolay değildir şair oldum hayatım kurtuldu da değil. Gündüz şair gece travesti bir yaşam sürer.

Müşterilerinden bahsederken hayattan kareler önemli tasvirler yapar.

Ben çok çok etkilendim helal dedim yaşayan tanınan bir insanın bu kitabı çıkarma cesareti etkileyici.
http://pudratozu.blogspot.com/2013/05/travesti-le-dilettante-gunduz-erkek.html

10 yıl, 11 ay
10 puan

Hayattan ne istediğine karar vermiş ve buna göre yaşamını sürdürmesini bilen cesur bir adam. Kitap son derce içten ve dürüst duygular içermekte. Ne hissetmem gerektiğini çoğu yerde şaşırdım. Ama sanırım en doğrusu saygı duymak. Saygı duymamak imkansız.

2 puan

Degisiklik olsun farklı bir kitap okuyayım dedim. Kitabın adı ve kapağı da tabi ki her zaman ki gibi cazip geldi. Ancak pek de iç açıcı değil hatta hiç değil. Bir travestinin özellikle kadınları başta olmak uzere erkekleri de aşağılayıcı şekilde üstün körü yazılmış oyobiyografi. Tabi ki ana neden kötü yaşanmış bir çocukluk dönemi. ne yazık ki tavsiye edemeyeceğim. 😕

7 puan

Çok detaycı ve çok gerçekçi.

geri ileri