Grey

En Son Değerlendirmeler

3 puan

Christian'ın bakış açısını az çok ilk kitapta anlamıştık zaten. Ne gerek var şimdi böyle bir şeye? Para kazanmak için uzatılmış bana kalırsa.

6 puan

Seriyi cok begenmistim fakat grey cok sikici geldi

Profil Resmi
7 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com.tr/2015/10/14-grey-el-james.html

6 puan

Vasat bir kitaptı bana göre ...Serinin 3 kitabını çok severek okumuştum devamı çıkarsa okumayı düşünmüyorum

10 puan

Nasıl yorum yapsam bilemedim. İyi diyemiyorum kitaba; Çeviriyi beğenmedim. Kötü diyemiyorum; Grey varken nasıl kötü derim. .
Sadece seriyi sevenler beğenmişlerdir benim gibi. Nihayetinde içinde Christian'ımız var. Umarım Pegasus olaya el atar da serinin diğer kitaplarını kurtarabiliriz..

Neden 10 puan verdim peki? cevap; Grey <3

10 puan

Kitap bazı kişiler tarafından beğenilmemiş herkes beğenmeyebilir tabi ki ama eğer seriye baştan başlamadan bu kitabı okursanız zaten beğenme olasılığınız düşer. Çünkü asıl grinin elli tonu ve karanlığın elli tonunda christian ın kişiliği ortaya çıkıyor. O yüzden bence önyargılı olmayın kitaba karşı.

6 puan

"Bu asansörlerin olayi ne","Evrak işlerinin canı cehenneme" gibi elli tonu elli ton yapan cümlelerin tamamen değiştirilerek çevrilmesini hic beğenmedim.Açikcasi kitabi zorla bitirdim.İnanin kac gundur işkence cekiyorum.E.L.James bu kitabi yazmamaliydi bence.6 puani sadece ve sadece Christian için veriyorum.Okuyup okumamak size kalmiş 😒

8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
2 puan

Ben neden bu kitabı okudum? Neden saçma sapan bir seriyi ikinci defa okuyorum? Neden? Bunu kimse açıklayamaz.. Tavsiyem şudur, bu seriye başlamamış olan hiç bulaşmasın, benim gibi olanlara da sabır dilerim.

3 puan

Biri bana neden bu seriyi yeniden okuduğumu açıklayabilir mi :D ?

Kitapta neyle karşılaşacağımı bilmeme rağmen bu kadar sıkılacağımı tahmin etmemiştim. Sadece 1-2 yer hoşuma gitti. Grey hakkındaki düşüncelerimi değiştirmedi kitap. Öyle ayılıp bayılacak biri değil kendisi.

Şimdi fark ediyorum ki yazarın kelime hazinesi gerçekten sıfır.

6 puan

Sanki biraz zorlama olmuş.

7 puan

Ana'nın gözüyle bakıldığı zaman romantik bir Grey sahnesi çıkıyor. onlarda da öz eleştiriler var ama Ana'nın anlatımıyla daha bir yumuşak geçişler var.. ama bu kitapta kötü bir geçmiş, aşalanma, dayak ve kendine güvensizlik...

10 puan

#ChristianGrey "Arabadan indiğinde yüzü, az öncecekinden aksine mutlulukla ışıldıyor. Kapıya doğru yöneliyor ama basamakları çıkmadan önce birden dönüyor. Muzaffer bir edayla, " Ha, bu arada senin iç çamaşırını giyiyorum" derken, pantalonunun üzerinden çektiği bel lastiğinde "Polo" ve "Ralph" kelimelerini okuyabiliyorum.
"İç çamaşırımı çalmış!" "

Ah ahh... 2.kitap kim bilir ne.zaman gelir dayan dayana biliosan yapmicam arkadas yorum morum yok donup donup kahkahami tutamadigim alintilari okuycam :D

7 puan

Uzun zamandır Christian Grey’in iç dünyasını merak ediyordum. Ama merak kediyi öldürürmüş. Çünkü kötü çeviri ve Grey’in böyle yansıtılması beni gerçekten de öldürdü. Bu neydi? derken buldum kendi mi. Okurken benim aklımdaki Christian değildi ki deyip durdum. Bu kadar duygusuz? Sinir bozucu? Artık ne derseniz deyin, o sıfatlar bu kitapta üstüne yapıştı adamın. Ana ile olan yakınlaşmalarını anlatırken; sonuç odaklı, işi kapayım tarzında tam bir duygusuz canavardı. Sonlara doğru toparlansa da kitapta sevdiğim onun ağzından anlatılan yerler bir elin parmaklarını geçmezdi.
O sahneden bir tanesi de;
Anastasia herhalde yazarak daha rahat cevap verir; hep öyle oldu. Nasıl başlasam?
Sevgili Ana
Hayır.
Sevgili-Anastasia
Hayır.
Sevgili Bayan Steele
Siktir!
Yarım saat sonra, hâlâ boş bilgisayar ekranına bakıyorum. Ne bok diyeceğim?
Geri dön... lütfen?
Seni özledim.
Senin tarzında deneyelim.
Başımı ellerimin arasına alıyorum. Bu neden bu kadar zor?
Kararsız bir Grey. Çok tatlıydı burada.
Ama kitap beklentilerimin en dibindeydi. Gerçi Ana ile değişen bir Christian’dan ne bekliyordum bende bilmiyorum ama en azından bunu beklemediğim açık. Akılınızdaki Ana anlatımı ile şekillenen Grey imajını zedelemek istemiyorsanız okumayın.


Bu puan sadece Christian Grey için.

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2015/11/yorum-grey-eljames.html

3 puan

Bana göre okunmasa da olur bir kitaptı. Elli Ton serisini Ana 'nın ağzından okumak daha yumuşak ve okunabilirdi diye düşünüyorum. Bu gereksiz bir abartıya kaçmış anlatım dili olarak yani.. Çoğu sayfalarını atlayarak geçiştirdiğimi belirtmeliyim. Sanırım tıpkı Elli Ton Üçlemesi olarak bu da seri olacak gibi yazılmış. Çünkü Grey sadece ilk kitabı anlatmış burada.. Ama alır da okur muyum ? Hayır, hem de kesin ve net...

Profil Resmi
1 puan

Aslında çok beklentiye girmeden basladigim bir kitaptı. Ve iyi kide beklentiye girmeden okumuşum zira çevirmen çok robotik bir şekilde çevirme yaptığı icin göze cok batan ve okurken rahatsızlık hissettiren bir kitap çevirisi yapmış diyebilirim. Okunmasa da pek birsey kaybedilmez bence bu çeviri hâliyle malesef yer yer cok düşündüm yazarin kalemi mi bu şekilde yoksa tamamen çevirmenin çeviride yansıttığı üslup ve çeviri tarzında mi sıkıntı var diye. Malesef çevirmenin azizliğine uğramış bir kitap olmuş üzgünüm. Çeviri cok cok sıkıntılı bir haldeydi bu eserde.

geri ileri