Göz

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Ürpertici iyi bir roman

Profil Resmi
8 puan

bir stephen king klasiği..

Profil Resmi
7 puan

okuduğum en iyi king romanı 5-6 kitapını okudum

Profil Resmi
8 puan

stephen king'in bütün kitapları gibi, muhteşem..

Profil Resmi
7 puan

Stephen King - Göz

7/10

King ustanın ilk kitabı..benimde yazardan okuduğum/okumaya başladığım dördüncü kitap.daha önce ilk iki kara kule kitabı ki ikincisini yarım bırakmıştım.bir de "o" adlı kitabı okumuştum.bunlar arasında ne en iyi ne de en kötü göz.kitap zaten küçük boyut büyü punto az sayfa ile çok kolay bitirilebilecek bir kitap.tabi balo kısmına ulaşırsanız.benim oraya ulaşmam b,raz sürdü çünkü baya sıkıldım oraları okurken.tek katlanılır yanı.araya serpiştirilen gazete yazıları,makaleler den alıntılardı.zaten kitapta tek bir olay var.carrie adlkı bir kız aslında güzel ama güzel değil.ve tüm okul hayatı dalga konusu olmak ile geçmiş..konudan beklenilen şey belli zaten ve king bunu gerçekten iyi yazmış.ilk kısımlar biraz daha az sıkıcı olsa gerçekten çok iyi bir kitap çıkardı ortaya.ama yazarın acemilik dönemi kitaplarından olduğu için anlaşılır.sonuç olarak son kısmı gerçekten müthiş bir heyecan fırtınasına sahne olan klasik king hayal gücü ürünü bir uzun hikaye.tek alıma takılan şey kitabın sonundaki bir mektupta bahsi geçen küçük kız(annie) ın başka bir king kitabında karakter olup olmadığı ..

Profil Resmi
3 puan

çok beğendiğimi söyleyemem.stephen king okumak isterseniz çok daha iyi kitapları var.zaman kaybı yaşamayın,bunu okumayın :)

10 puan

King'in okuduğum ilk kitabıydı ve bir çırpıda bitmiş idi.

8 puan

güzel bir kitaptı gerçekten.Carrie'nın din ile kafayı bozmuş annesiyle okulda kendisini ezen arkadaslarına olan öfkenin ne boyuta geldiğini şaşkınlıkla okudum.

8 puan

okurken bazı zamanlar sıkılsam da genel olarak güzel ve sürükleyici diyorum.

Profil Resmi
4 puan

kitap hakkında tek hatırladığım şey çok kötü olduğu ..

Profil Resmi
8 puan

Gizlice ablamın kitaplığından kaçırıp okumuştum ve daha sonra korkudan uyuyamadığımı hatırlıyorum. Başlarda sıkılmıştım ama olaylar patlak verince resmen gözlerimi aça aça ağzım bir karış açık okumuştum. Beğenmiştim bir de şimdi filmi çıkacakmış ama filmde Carrie güzel, benim hayalimdeki Carrie çirkin ve pasaklı bir kızdı. Neyse ya hayırlısı.

8 puan

Sırf kapağını görünce bile ödümün patladığı bir kitap. Kapağı yırtmıştım hatta :D

7 puan

King'in birkaç kitabını okudum ve hepsinde tekniğin aynı olduğunu görmekteyim. Satır aralarına sıkıştırılmış kelimeler, cümleleri tekrar ederek korku duygusunu pekiştirmeler, parantez içinde yazılan iç sesler... Bu kitabında farklı olan biraz daha acemilik hissedilmesine rağmen çoğu kitabından sürükleyici olması.

5 puan

İlk okuduğum King eseri beni hayal kırıklığına uğrattı....Çeviri çok kötü hissiyat sıfırdı...Kirliyastıklar :)

Profil Resmi
7 puan

kingin ilk romanı olması acısından öneöli bence.dili yalın sade su gibi akıyor.ben begendim.tabi ilk olmanın verdiği acemilikler yok değil.kurgu basit yalın tahmin edilebilir.

9 puan

Stephen King'in ilk romanı olmasına rağmen zevkliydi nasıl bir yazar olacağı belliymiş hayalgücü önplanda gene ben beğendim.Sonlarının bazı yerlerinin abartılı olduğunu düşündüğüm için 1 puan ordan kırdım. :)

Profil Resmi
8 puan

King'in okuduğum ilk kitabı ve asla son olmayacak.:)

10 puan

Yine müthiş bir stephen king romanı. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

S. King yazdığı ilk ve benim de okuduğum ilk King romanı. Kitabın başarısız film uyarlamalarını zihninizden atarak okunması tavsiye edilir.

Profil Resmi
7 puan

hikaye güzel ama tek bir olay olduğu için biraz kısa geldi.. gene de fena değil..

9 puan

Stephen King'in ilk kitabı olduğuna pek dikkat etmemiştim sonrasında ufak bir araştırma yapınca şoke oldum. İlk kitabından başlıyor yıkım,korku,dehşet ve kan havzası. Onu diğerlerinden farklı kılan ; Polyanna türü yazarlardan tamamen farklı bir bakış açısına sahip olması. Her yazar mutlu bir sonu yakalamaya çalışır ama Stephen King mutlu bir son olmasına bakmıyor. Olması gerekeni yansıtıyor. Bizim hayal dünyamızda fink atıyor. Bayılıyorum üstada , fırsat buldukça sömüreceğim kitaplarını. Ve Carrie'ye değinmek gerekirse ; en sonunda acı çeken birinin intikam aldığını ,hemde büyük bir yıkımla beraber ortalığı darma duman ettiğini görebilmek ne hoş. Carrie , her zaman olumlu kalmaya çalıştı ve umudunu yitirmedi, topluma dahil olma inancını kaybetmedi. Ta ki o güne kadar...

7 puan

Okuduğum ilk Stephen King kitabı olduğu için daha sonra da yazar ile ilgili görüşlerimi bu kitabı temel alarak oluşturacağım. Konu olarak beğendiğim bir kitap öncelikle. Anlatımı güzel ve insan neler olacağını merak edip duruyor. Ama kitabın arkasında yazan 'korkunç', 'ürkütücü' tarzı yorumların aksine ben hiç korkmadım kitabı okurken. Ama bu benim için pek de önemli bir dava değil.

6 puan

Orijinal ismi Carrie olan kitap çeviride neden "Göz" diye adlandırılır bunun merakı içindeyim sadece.

11 yıl, 8 ay
geri ileri