Gelinlik Efsanesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Shelly Hansen yirmi sekiz yaşındadır ve bekardır. Annesi evlenmemiş halini acilen çözüm bulması gereken bir mesele olarak görür. Shelly ise hayatından memnundur. Evliliğe çocuklara ilgi duymaz. Video yapımcısıdır ve kariyerine odaklanmıştır. Annesinin teyzesinden bir paket alır. Teyzesi efsanevi gelinliğini göndermiştir. Gelinlik eline geçtiği andan itibaren tanışacağı ilk adamla evleneceği bir efsaneye sahiptir. Ayrıca teyzesi onu gelinliği ile mutlu, aşık bir halde bir adama gülümserken rüyasında görmüştür. Shelly'nin hayatının en büyük macerasına atılmak üzere olduğunu, kendi yaşadığı gibi o özel adamla karşılaşmak üzere olduğunu bildiğinden gelinliği göndermiştir. Teyzesi evlenmeyi düşünmeyen bir avukatken İskoç bir terziye elbise diktirmeye gitmiştir. Terzi olacakları önceden görme yeteneğine sahiptir ve elbiseyi dikmeden gözünün önüne teyzesinin evlendiği bir görüntü gelmiştir. Bu yüzden kumaştan harika bir gelinlik dikmiştir ve teyzesi terzinin tarif ettiği şekilde tanıştığı ilk adamla evlenmiştir. Bu yüzden Shelly panikler. Planları, hedefleri vardır henüz evlenmek istemez.
Yürüyen merdivendeyken dengesini kaybeder ve tanımadığı bir adamın kollarına düşer. İkili yere yuvarlanır. Shelly hayatında gördüğü en çekici adam ile karşılaşır. Teyzesinin tarif ettiği görünüme sahip olan adamdan etkilenir. Birbirleri için tamamen uygunsuzlardır bu yüzden panikler hemen orada evlilik ile ilgilenmediği söyler.

Mark Brady muhasebecidir. Shelly bir daha görebileceğini düşünmezken sürekli Mark ile karşılaşmaya başlar. Gelinlik hikayesini anlatır ama Mark endişelenmemesini söyler çünkü nişanlanmak üzeredir. Karşılaşmaları devam eder. İkili birbirini düşünmeden duramaz ve birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Mark Shelly ile tanışınca başka bir kadın ile olamayacağından nişanlısından ayrılır. Birbirinden tamamen farklı olan ikili birbirine aşık olur ve rüya gerçekleşir.
Erkek karakterin biraz pasif kalması dışında güzel bir hikaye.

geri ileri