Fırtına

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Baktım ki bir Linda furyasıdır gidiyor...
edim Canan sende şu yazarla bi tanış...
Fırtına okuduğum ve an itibariyle bitirmiş olduğum ilk Linda kitabıdır..
Öncelikle kitabın kapağını beğendiğimi söylemeliyim..
Konuyla ve mekanla çok uyumlu :)
Kitap kısaydı...2-3 saatte bitti...Çünkü aynı zamanda akıcı ve hızlı ilerledi...

Lolly'nin tatillerini yaptıkları evi satmak için geldiği eski kasabasında,
bir kar fırtınası sonucu evinde mahsur kalması olasılığıyla başlıyor olaylar....
Ve Lolly'nin kurtarıcısı da şerifin oğlu olan ve hem ailesini, hemde oğlu Sam'i
görmeye gelen Gabriel'den başkası değildir...
Bu ikili lise dönemlerinde birbiriyle zıtlaşan iki zıt kutuptur...
Zamanla yolları ayrılmış ve bir fırtına onları tekrar bir araya getirmiştir.
Fırtınanın yanındaki uyuşturucu bağımlısı ve eli silahlı bonus niteliğindeki iki çiftide unutmamalı...
Acaba Lolly'le karşılaşmayı uman Gabriel Lolly'i iki kaçıkla mahsur gördüğünde ne olacaktır?
Peki tüm bu kovalamaca arasında Lolly'nin lise aşkı depreşirse ne olur?
Okuyup öğrenin derim:)

5 puan

Beni hayal kırıklığına uğratan tek Linda kitabı

2 puan

Linda Howard'ın en sıkılarak okuduğum kitabı .

2 puan

çok kısaltılmış gibi geldi belkide aceleye gelmiş

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Orta düzeyde bir kitaptı bol kovalama ve kaçma sahneleri vardı Birde karanlık ve soğuk hava. Sadece sonunu beğenmedim bir kaç sayfa daha uzun olabilirdi.hemencecik bitti.

Profil Resmi
9 puan

Linda howard benim en sevdiğim yazar.Ama bu kitabı diğer kitapların arasında vasat kalıyor.sanki aceleye gelmiş.
Ama Linda işte en kötü kitabı bile elden bırakmadan okunuyor :)

10 yıl, 10 ay
5 puan

Linda Howard mı yazmış bu kitabı diye merak etmekten kendimi bir türlü alıkoyamadım doğrusu!!! Nedense çok sarmadı beni.Sanki olay havada kalmış gibiydi belkide Linda nın diğer kitaplarıyla karşılaştırdığım için böyle.Her neyse yine de akıcı bir dili olduğu için çabuk sıkmadan okunuyor..Tavsiye edilir mi derseniz Linda nın daha kaliteli kitapları var derim :)
Yine de iyi okumalar canlar:)

6 puan

Lolly Helton'ın okul yıları iyi geçmemiş kimseyle gerçekten arkadaş olamamıştır. Çekingen biri olduğundan ne söyleyeceğini tam olarak hiçbir zaman bilememiştir. Bu yüzden daima geride kalmış, kimse kendisiyle konuşmak istememiştir. Bu acı verici güvensizliğini düşmanlık duvarı arkasına gizlemiştir. Ailesinden kalan çocukluğunun geçtiği dağ evini istemese de paraya ihtiyacı olduğu için satmak zorunda kalır. Bir zamanlar vilayetin en güzel evi olan önemli toplantıların, partilerin düzenlendiği evde kalan eşyaları almak için gelir. Büyük bir fırtına gelmek üzeredir. Eve gidip eşyalarını alıp fırtınaya yakalanmadan dönecekken uyuşturucu bağımlısı iki kişi Lolly'i izler ve silahla evine soygun için gelirler. Lolly'e yardım eden ise Gabriel olur.

Ordu da çavuş olarak çalışan Gabriel'in karısı ölmüştür ve bir oğlu vardır. Lolly ile aynı liseye gitmişler ve sürekli zıtlaşan iki insan olmuşlardır. Başka hiç kimse kendisiyle Lolly gibi kavga etmemiş, damarına basmamıştır. Onun küçük bir kızken bile kasabada ki herkesten daha iyi olduğuna inanan, şımarık, burnu havada, başkasının söylediği hiçbir şeyin kendini beğenmişliğine zarar vermeyen biri olarak tanımıştır. Babası belediye başkanıdır ve Lolly bunu unutmamış kimsenin unutmasına da izin vermemiştir. Kendisini herkesten ayrı tutan, bir kalabalığın parçası olmayan, partilerin hiçbirine gitmeyen, kimsenin sevmediği, isteyerek bir yere davet edilmeyen Lolly şerifin oğlu, popüler, atletik, her yere davet edilen Gabriel'e solucan demiştir hatta.

Gabriel'in şerif olan babasının yardımına ihtiyacı vardır. Buz üzerlerine gelecektir. Bir saat önce fırtına uyarısı yapılmıştır ve hazır değillerdir. Buz dokunduğu her şeyi yerle bir ederdi evlerine, arabalarına zarar verip onları soğukta ve karanlıkta bırakabilirdi. Kendisi yoğun olduğundan babası evine gidip ulaşamadığı Lolly'e bakmasını ister. Evine gelen Lolly'i fırtına başlamadan almak için evine gidince Lolly'nin rehin alındığını fark eder. Tüm giyisileri üzerine geçirmiş pencereden kaçmaya çalışan Lolly'nin pencereden inmesine yardım eder ve birlikte fırtınada kaçmaya çalışırlar. Lolly hayatını ergenlik yıllarının felaketi olan kişinin ellerine bırakmak zorunda kalır. Gabriel kendisinin olmadığı her şeydi popüler, dışa dönük, öz güvenliydi ayrıca bütün okul hayatı boyunca Gabriel'e aşıktı. İkili kurtulmaya çalışırken bir de fırtına çıkar üstelik duygular ortaya çıkınca da işler iyice karışır.
Basit bir kitap zaten kısa olduğu için hemen bitiveriyor.

geri ileri