Fi

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Fazla abartıldığını duşunuyorum dizi izler gıbı aksıyon kitabi olmuş Çi'yı de okuyacagım ama sırf merakımdan edebı deger aramıyorsanız güzel vakit gecırebilicegınız bir roman

5 puan

Altı çizilecek birçok cümle var ama çok abartıldığını düşünüyorum.

6 puan

değişik.

8 puan

http://maviumut88.blogspot.com.tr/2014/12/fi-azra-kohen.html

Profil Resmi
10 puan

bayıldım bayıldım bayıldım. nefis bir kitap herkes okumalı çi ye başladım hemen. duygular hisler öyle güzel aktarılmış ki kendini içinde bulmaman mümkün değil.

6 puan

bu kitaba para verdiğime inanamıyorum

8 puan

' güçlü adamların fahişelerinin namusu her zaman korunur bu ülkede.'

7 puan

Sıkılmadan, merakla okudum, eli yüzü düzgün bir kitap. Ama biraz da şişirilmişlik var gibi geldi bana, iyi pazarlama yapılmış.

3 puan

Kitabı almadan önce araştırdığımda övgü dolu yazılar okumuştum.Fakat ne yazık ki okuduktan sonra kitabın şişirilmiş olduğunu fark ettim. Bir de bi hata yapıp üçünü birden almıştım. Malesef pişman oldum. Benim için son zamanlarda çıkan, içi boş kitaplardan öteye geçemedi.

8 puan

http://www.beraberokuyalimmi.blogspot.com.tr/2015/11/fi-ci-pi.html

Profil Resmi
6 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com.tr/2015/12/18-fi-akillah-azra.html

Profil Resmi
10 puan

müthiş

2 puan

bir adamın bir kadınla yatmak için verdiği mücadeleden başka bir şey okumadım hatta sonlarına doğru Duru karakterine söylemediğim şey kalmadı.Kitabı Bilge karakteri üzerinden devam ettirse daha dolu bir hikaye olabilirdi.Beğenenler neyini beğendi,neyin farkına vardılar ben hiç anlayamadım.Bu kitaba harcadığım zamana yazık neyse ki hediyeydi para vermedim...

10 puan

Bu kitap herkes için yazılmadı" diyor Yazarı Azra Kohen... Anlamak isteyen, farkındalığı yüksek, özeleştiri yapabilen insanlar için. Ben beğenmenin ötesinde duygularla okudum. Şiddetle tavsiye ederim.

3 puan

Kitapta farklı yaşamlar süren karakterlerin ilginç öyküleri kurgulanmış. Toplumun veya çevresindeki bireyler tarafından mükemmel algılanan, düşünülen veya öyle görülen bu insanların aslında nasıl acınası ve zavallı yaratıklar ya da tam tersi toplum tarafından görülmeyen silik tiplerin nasıl dolu insanlar olabileceğini, kurgusuna anlaşılır bir uslüpla felsefe ve psikoloji katılarak sürükleyici bir şekilde, insanda merak uyandırarak anlatılıyor. Ayrıca ünlüler dünyasının renkli görüntüsünün arkasına saklanan kokuşmuşluğundan da bahsedilen kitapta, benim düşüncelerime yakın hatta aynı olan bazı söylemler mevcut (özellikle Bilge'nin).
Yazarın sık sık kullandığı, geleceğe dair verdiği bazı ufak ve merak uyandıran bilgiler, ne olacağının ipucunu vermekle birlikte, nasıl olacağını düşündürüyor. Benim hoşuma gitti. Yazar kitapta malesef insanların söyledikleri ve inandıklarının, yaptıkları ile uymadığını bir çok örnekte karşımıza çıkarmış.
Beğendiğim bölümlerin yanı sıra hoşlanmadığım bazı kısımlar da mevcuttu kitapta. Özellikle insan tanımlamalarında sürekli Tanrı benzetmesi geçmesi benim açımdan çok rahatsız ediciydi.
Şimdiye kadar okuduğum kitapların bir çoğunda beğendiğim, yargıladığım, rahatsız olduğum karakterler olmuştur. Fakat bu kitaptaki Can Manay'a sinir olduğum kadar kimseye olmadım sanırım. Bir de Doğru'nun babası var. Beni asıl sarsan böyle iğrenç insanların toplum içinde, normal insan maskesi altında aramızda dolaşma ihtimali.
Genel olarak bakınca tam beğenme sınırındayım. Çi ve Pi'yi okuduktan sonra puanımı değiştirebilirim. Sanki,  farklı bir amaç güdülerek yazılmış, empoze edilmek istenen bir şeyler varmış gibi hissediyorum. Bakalım belki benim hüsnü kuruntumdur.

7 puan

Zaman geçirmek için okunabilecek bir kitap ama sadece zaman geçirmek için...

7 puan

Bitirdim sonunda beğendimmi beğenmedimmi karar veremedim hem sıkıcı hem akıcı

7 puan

kitabı başlarken hiç böyle bir kitaba başladığımı düşünmemiştim anlatımı akıcı ve etkileyici olması ustalıkla yazılmış bir roman fakat bazen kitabın konusu kitaba yakışmayacak basitlikte geldi ve sonunda dediği gibi merakla hikayenin devamını bekliyorum....

7 puan

Tam olarak ne hissedecegimi bilmiyorum farklı, uzun zamanda okuyabildigim bir kitap, neden bukadar uzun sürdüğünü bilmiyorum oldukça akıcı ve keyifli ama yer yer de takıntılı kişilikleri farklı duygular yaratıyor. Ne yazacağımı bilemedim; ) .

10 puan

Bi akım doğrultusunda okumam gerektiğine kendimi inandırdığım bir kitapdı.başladığımda beklentilerim farklıydı!!!gayet akıcı güzel bi kitap sonuç tabikide yok kısmet çi ye artık:)

10 puan

hayatı en gerçek haliyle anlatan seks ihtiras istediğini elde etme çabalarının altında yaşamın denge halinden bahseden felsefi anlamları ve psikolojik çözümleri olan okunmaya değer çok güzel bir roman. günümüz romanları içinde çok satan popüler ürünlerden sıyrılıp geleceğe kalabileceklerden...

Profil Resmi
3 puan

Kitap fazla abartılmış ve şişirilmiş bana göre.Karakterlerin kimisinin fazla ilahlaştırılması gerçeğe aykırı ve yapay duruyor.Vakit geçirmek okunur ama fazla beklenti içine girmemek lazım...

Profil Resmi
8 puan

Fena değil..

6 puan

Kitap yazım yanlışlarının çokluğu ve zaman zaman gereksiz ayrıntılara yer vererek okuyucuda yarattığı kopukluk ve çok ağır akan olay örgüsüyle yarattığı sıkılma hissine rağmen tavsiye edilebilir şimdi serinin ikinci kitabı Çi'yi merak ediyorum

Profil Resmi
5 puan

kitabı yorumlar üzerine almıştım fakat beklentilerimi karşılayamadı açıkçası benim için vasat bir kitaptı diyebilirim...

8 yıl, 11 ay
7 puan

Kişisel gelişimi romana uyarlayıp, okuyucuya vermek istemiş kitap. Cinsel içerik çok baskın olmasa da bazı noktalarda gereksiz ve eğreti duruyor. Yaklaşık ilk 300 sayfası ilgi uyandırıcı dururken sonu çok da bekleneni veremeyen bir eser oldu. Ucu açık kalan fazlaca olay göreceksiniz.

Bunların yanında, okumanızın size vakit kaybı gibi hissettirmeyeceği ve olaylardan bağımsız düşünüldüğünde, içerisinde altı çizilesi paragrafların sıkça bulunduğu bir roman olmuş. Beklenti düşük tutulursa, alınan haz da yüksek olur...

7 puan

Abartıldığı kadar olmasa da güzeldi bir çok yerini merakla okudum ama cinsellik çok ön planda

2 puan

Kapak tasarımının güzelliğine ve çok satanlar listesinde olmasına aldanarak okudum. Kesinlikle okunacak bir kitap değil. İnsana hiç bir şey katmayan bir roman. Ve ahlak seviyesi çok düşük olduğu için okunmaması gerektiğini düşünüyorum.

7 puan

Türkiyenin modern edebiyatının çok üstünde bir konu psikanalizleri gayet güzel ama beni sarmadı kitap.Üslubu karakterleri her şeyi iyiydi ama konuyu beğenmedim.

8 puan

ilgi çekici bir kitap.
konusuna ve içeriğine göz gezdirince ilk düşüncem ne kadar fos görünüyor demek oldu. ama kapağı, arka tanıtım yazısı ve hakkında söylenenler ilgi çekici olduğu için okuyayım dedim.
kitap, gerilimli romantik bir film izliyo tadı veriyor. azra kohen yarattığı karakterleri çok güzel oturtmayı başarmış. ve her bi bölümden sonra acaba ben o karakter olsaydım ne yapardım nasıl tepki verirdim demeden geçemedim.
kitabı elinize alınca bi oturuşta en az 50 sayfa akıp gidiyor. 100-150 sayfa okuduğunuzda biraz daha biraz daha diye direnirken gözlerinizin isyanıyla kitabı bırakmak zorunda kalıyorusunuz. fakat bıraktığınız an kafanızdaki düşünceler bastırıyo. acaba Can Manay duruyla konuşabilecek mi acaba Özge aradıklarını bulabilecek mi, istediği amacı gerçekleştirebilecek mi. acaba Duru yine hangi sinir bozucu repliklerle karşıma çıkacak diye yine tüm günü kitap karakterleriyle geçirmiş oluyorsunuz.
hele kitabın sonlarına doğru Can Manay'ın içsel dünyasına sızdığınızı hissedip bingo! seni yakaladım Can Manay. nasıl biri olduğunu keşfettim! diye sevinmeye başladım. o derece içime işledi kitaptaki kurgu ve karakterler.
kitap bitince mutlu son hissine kapılmıyosunuz. kötü son hissine de kapılmıyosunuz. sanki gerilimli bir film reklam arasına girmiş hissi oluyor içinizde. biraz da Azra Kohen'in pazarlamacılığına kızıyorsunuz. çünkü fi'de anlatılan hiç bir düğüm yine Fi'de çözüme ulaşmadan kitap bitmiş oluyor, onca sayfa sayısına rağmen.. içeriği görmek istiyorsanız linke tıklayın gibi. linke ulaşmak için üye olun der gibi. kitaptaki bütün düğüme ulaşmak için Çi'yi alın..

kitapta beni rahatsız eden nokta; bölüm sonlarında, kitabın devamı hakkında ilgi uyandırmaya çalışmak için kurduğu ve bunu yaparken de gözümüze soktuğu cümleler oldu. bu tarz ipuçları yerine, akışa sindirip devamında okuyucunun keşfetmesinin sağlasaymış daha heyecan verici olurmuş belki. örneğin sayfa 68deki "... Bir gün, yaşamının,bir daha suratını görmemek üzere hayatından çıkarırcasına arabasından indirdiği bu kıza bağlı olacağını biri ona söylese dalga geçerdi..." gibi ya da yine syf 68 de "... Kızın arkasından bakarken bir gün bu kızın çok ünlü olacağına bahse girebilirdi, tabii kızı kendisinin ünlü edeceğini hiç düşünmemeşti." gibi. bu tarz ipucu cümlelerini çokça kullanması beni rahatsız etti. Fakat daha da rahatsızlık veren, hatta sinir bozucu olan bir cümlesi vardı. okurken resmen kalakaldım. ne akışa ne de yazara yakıştırdım böylesi bir kelimeyi.

"Adam ibne değildi, daha da kötüsüydü, kadınları çekici bulan kadınsı bir adamdı sadece" diyor syf 93 te. ibne kelimesi gerçekten çok kaba geldi.hele bir de ibnelik kötü, daha da kötüsü var anlamı vermiş bu cümlesinde.

onun dışında cümleler, akış güzel. okunası bir kitap.

geri 1 | 2