En Karanlık Gece (Karanlığın Efendileri Serisi, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Bir lanet…
Karanlığın Efendilerinin var oluş sebebiydi.
Yunanlıların Tanrı Kralını korumak için yaratılmış olan savaşçılar, iğrenç ve yıkıcı iblisleri içinde barındıran dimOuniak adlı kutunun bir kadın-Pandora- tarafından korunmasına karar verilince ayaklanma çıkarmışlardır.Savaşçıların amacı kargaşadan ziyade Tanrılara bir ders vermek olsada o karışıklıkta kutu açılmış ve iblisler dışarı çıkmıştır.Bunun yanında kutuda kayıp olmuştur.
Bu olaya sinirlenen Tanrılar ise ceza olarak savaşçıların her birinin içine bir iblis yerleştirmiştir.Ne savaşçı iblissiz nede iblis savaşçısız yaşayamazdır.Bunlardan bazıları; Maddox (Şiddet), Paris (Şehvet) , Lucien (Ölüm), Reyes (Acı), Torin(Acı), Aeron(Gazap)dur…Bu savaşçılar ilk başlarda iblislerini kontrol edememiş ve büyük bir yıkıma sebep olmuşlardır.Bu yıkım sırasında ise ‘Avcı’lar ortaya çıkmıştır.Kendilerini bu hale getiren savaşçıları öldürmek için bir araya gelen insanlar…Savaşçılardan bazıları –bizim 6’lı grubumuz- zamanla yaptıklarından pişman olmuş ve Yunanistanı terk etmişlerdir.Diğer Yarısı ise Avcıları yok etmek için kalmıştır…
Seriye ait genel bilgilerden sonra ilk kitabımızı yorumlayalım (=
Şiddet iblisiyle lanetlenen Maddox, kendini kaybettiği ilk yıllarda Pandora’yıda öldürmüştür.İşte o an, ne yaptığını, neye dönüştüğünü anlamıştır ama artık çok geçtir.Çünkü bu hatasının bedelini kinci bir lanetle ödemiştir.Pandorayı nasıl öldürdüyse oda her gece aynı şekilde ölecek, cehennem ateşinde yanacak ve sabah tekrar dirilecektir…Düşünsenize var olduğu hergece…
Yine bu işkenceye saatler kala yaşadıkları kalede ölümü beklerken, bir tehditle daha doğrusu davetsiz bir misafirle karşılaşır.Ashlyn…
Ashlyn ise bir tür yeteneğe sahiptir.Geçmişte yapılmış olan gittiği her yerdeki konuşmaları duyuyor.Sesler her yerdedir.Doğaüstü yaratıkları inceleyen,bir araştırma ensütütüsünde çalışmakta olan Ashlyn o sırada Budapeştede bulunmaktadır.Görevi bittikten sonra geri dönmesi gerekirken duyduğu konuşmalardan anladığı kadarıyla ‘melek’ olarak adlandırılan savaşçılarımızın yaşadığı kaleye gitmek daha cazip gelmiştir.Arkasındaki takipçilerden habersiz çıkmıştır yola.
Maddox misafirlerin kimliğinden emin olmadan icraaate geçmesede erkeklerin kollarındaki sonsuzluk işareti onların ‘Avcı’ olduklarını doğrulayınca icaplarına bakılmıştır.Sıra Ashlyn’e gelince onun ‘yem’ olup olmadığından emin değildir.Bu yüzden ondan etkilensede, ilk göz göze gelmelerinde aralarında bir çekim olmuş olsada buna karşı koyup onu geri dönmeye teşvik etmiştir.Ölüm saati yaklaştığı içinde geri dönmüştür.Ama Ashlyn’in yalvarmasına dayanamayıp geri dönmüş ve yasak olmasına rağmen onu kaleye götürmüştür.Bu sorunla yarında ilgilenebilir.
Ashlyn Maddox’la karşılaştığında sessizliği bulmuş ve Maddox’u bırakamamıştır.O gittiğinde ise sesler geri gelmiş ve acı çığlıklarına engel olamamıştır.Ve bizim kötü ama yakışıklı çocuğumuz ise geri dönmüş ve günü kurtarmıştır…Ki gecenin ilerleyen saatleri için aynı şeyi söyleyemem…Çok farklıydı (=

Evet….Çiftimizin tanışma serüvenide bu şekildedir.Kitap çok akıcı ilerliyor..Bi solukta bitti desem yeridir.Maddox’un şiddeti zaptetmeden Ashlyn’e dokunmama kararı, zamanla ve ilk defa içindeki iblisle aynı kararda olması –ikiside Ashlyne sahip olmak ve korumak istiyor- , Ashlynin Maddox için yaptığı fedakarlık, aralarındaki çekim…her şey güzelce kaleme alınmış..Ben çok sevdim (=
Herbir efendide oldukça efendiydi (= Torin çok tatlıydı ve Reyes beni merakta bıraktı…
Bakalım küçük sarışını bulabilecek mi? (=

7 puan

http://kitaphayvaniningunlugu.blogspot.com/2012/08/kitap-yorumu-en-karanlk-gece-gena.html

Gena Showalter müthiş bir kitap yazmış!

Hakikaten kurgu, karakterler muhteşemdi. Sonunun nasıl olacağını biliyorum derken aniden olayların gidişatına şaşırıp kalabiliyordunuz. İçinde Yunan Mitolojisi barındıran, yetişkinlere yönelik fantastik bir roman En Karanlık Gece.

Karanlığın Efendileri, Tanrılar tarafından yaratılmıştır. Yüzyıllar önce dimOuniak isimli içinde en beter iblisleri barındıran kutuyu korumakla görevliyken kutunun açılmasını, böylece iblislerin serbest kalmasını sağladıkları için lanetlenmişlerdir. Her birinin içine iblislerden biri yerleştirilmiştir. Maddox'a Şiddet iblisi, Lucien'e Ölüm, Reyes'e Acı, Aeron'a Gazap, Torin'e Hastalık ve Paris'e Şehvet... Tanrıların gazabı bununla da kalmamış kutuyu korumak için görevlendirilen Pandora'yı öldürdüğü için Maddox'a bir lanet daha verilmiştir; her gece aynen Pandora'nın öldüğü biçimde ölüp, sabah yeniden hayata dönmek zorundadır. Altı kere bıçaklanarak ve acı içinde...

Lords of the Underworld (Türkçe adıyla Karanlığın Efendileri) Budapeşte'de her şeyden uzakta bir kalede yaşamlarını sürdürürken onları öldürmek isteyen Avcıların kalelerine yaklaştığını fark ederler. Avcıların büyük ihtimalle yem olarak kullanılacak bir kadın gönderdikleri fikrine kapılırlar. Maddox, kadını bulmak ve gerekirse öldürmek için ormana gittiğinde kız, ona yanında kalması gerektiğini söyler. Kız, yani Ashlyn, çocukluğundan beri kafasının içinde sesler duyuyordur ama mecazi anlamda değil. Ancak Maddox'la karşılaştığında tüm sesler susmuştur. Zaten Budapeşte'ye sesleri susturabilecek paranormal bir yaratık aramaya gelen Ashlyn minnetle Maddox'a tutunur.

Maddox dışındaki "Lordlar" da birbirinden farklı ve enteresandı. Özellikle Reyes'in hikayesini okumak için can atıyorum. Kendisine acı vermekten zevk alan Reyes, bakalım Danika'yla ne yapacak.

Maddox'un içinde Şiddet iblisini Ashlyn için bastırmaya çalışması ve giderek kadına bağlanması çok hoştu. Ashlyn'in kitabın sonlarına doğru yaptığı fedakarlık ise akıllara durgunluk verir cinstendi.

10 puan

muhteşem bir seri...Karanlığın Efendileri serisi kesinlikle okunmalı.. Maddox ve Ashlyn aşkı harkaydı...aksiyonunda hiç bitmediği birseri. mutlaka okuyun...

Profil Resmi
6 puan

Kitap güzeldi ama seride bir devamlılık yokmuş.Üzüldüm açıkçası.

8 puan

Hiç sıkılmadan okuduğum kitaplardan oldu tavsiye edilir.

Profil Resmi
10 puan

Maddox ♥

6 puan

iyiy di tarzım olmamasına ragmen zorlamadı beni

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Fantastik kitapları pek sevmememe rağmen bu kitabı beğendim.Güzeldi.Sanırım seriye devam edeceğim.Çeviriden olsa gerek bazı hatalar vardı.Maddox ve Ashlyn'in ölümsüz aşkını okuyun derim.

7 puan

http://kralicekitap.blogspot.com.tr/2015/02/kitap-yorumualntlar-en-karanlk-gece.html

Tanrılar için savaşmak, onları korumak üzere yaratılmış Yenilmez Savaşçılar düşünün... Her zaman kendilerine verilen görevleri mükemmel bir şekilde gerçekleştirmişler ve asla karşı çıkmamışlar... Bir gün içinde kötü iblisleri barındıran dimOuniak'ı korumak üzere aralarından bir kadın savaşçı seçiliyor: Pandora.

Muhafız seçilemeyenler, yaşadıkları utanca katlanamıyor ve Tanrılar'a ufak bir ders verme düşüncesiyle kutuyu Pandora'dan çalıyorlar. O karışıklık sırasında dimOuniak açılıyor ve içindeki kötü ruhlar serbest kalıyor. Yıkım ve düzensizlik hüküm sürmeye başlayınca, Tanrılar'ın kralı olaya müdahale ediyor. Her bir savaşçıyı içinde bir iblis barındıracak şekilde lanetliyor ve böylece Karanlığın Efendileri ortaya çıkıyor.

Savaşçılar, iblisler tarafından ilk ele geçirildiklerinde kontrol edemedikleri yok etme arzusuyla kelimenin tam anlamıyla bir kıyım başlatıyorlar. Çok geçmeden bütün sokaklar insan bedenleriyle dolup taşıyor. Kısa bir süre sonra da, işkence gören bu toplumdan Avcılar doğuyor. Kendilerine kötülük yapanları yok etmeye ant içiyorlar.

Kitabımız, içinde Şiddet'i taşıyan Maddox üzerinden anlatılıyor. Savaçcılar, içlerinde barındırdıkları iblisleri biraz da olsa kontrol altına aldıktan sonra Budapeşte'de herkesten uzak bir kaleye taşınıp, orada sakin bir hayat yaşamaya başlıyorlar. Bir gün kalenin dışında birilerinin olduğunu fark edip, Maddox'ı bakması için gönderiyorlar. Avcı olduğunu düşünerek, öldürmek için gittiği yerde, tir tir titreyen Ashlyn Darrow'u görmek Maddox'a büyük bir sürpriz oluyor. Üstelik Ashlyn'nin bir yeteneği var. Bulunduğu ortamda daha önce yapılmış bütün konuşmaları duyabiliyor.

Kitabın konusu ve karakterleri oldukça özgündü. Maddox'ın hikayesini çok sevdim... Hatta Reyes(Acı), Torin(Hastalık) ve Lucien'in(Ölüm) hikayelerini de çok merak ediyorum ama buna rağmen ne olduğunu anlayamadığım bir şey yüzünden kitabı tam olarak sevemedim. Daha önce hiç mitolojinin ve fantastiğin bu şekilde karıştırıldığı bir şey okumamıştım. Belki de bu yüzdendir.

Başlarda bana göre üçlük bir kitaptı ama son yüz sayfasını bayılarak okudum o yüzden dört puan veriyorum. Ashlyn'in fedakarlığı, aralarındaki sevgi çok güzel işlenmişti. Kitabı kapattığımda düşündüğüm ilk şey, "Vay be, içinde dünyanın en büyük şiddetini taşıyan adam nasıl bu kadar sevebilir" oldu. -Kitabın son cümlesi ya da son bölümde geçen bir cümle bu tarz bir şeydi, onun da etkisi olmuş olabilir tabii :D - Serinin diğer kitaplarına da bir şans vereceğim. İçimden bir his çok daha iyi olduklarını söylüyor, umarım yanılmam. ^^

Seri, toplam on bir kitaptan oluşuyor. Arada çevrilmeyen birkaç kısa hikaye de var. Ülkemizde dört tanesi basıldı. Sıralamaları ise aşağıdaki gibi:

Seri Sıralaması:

-En Karanlık Gece
-En Karanlık Öpücük
-En Karanlık Zevk
-En Karanlık Fısıltı

8 puan

En Karanlik Gece Gena Showalter fantastik dünyamiza hoşgeldin. Hikayeyi çok begendigimi söylemeliyim. Farkli bir kurgulamasi vardi ama bana Sherrilyn Kenyonu animsatti. Hikayedeki aşk çok güzeldi. Gerçek anlamda fedakarligi işliyordu. Arastirma enstutisindeki Ashlyn ile sonsuza kadar her gece yarisi ölmeye mahkum olan Maddox'un hikayesini cok begendim. .Farkli bir hikaye okumak isteyenlere tavsiyemdir.

10 puan

Muhteşem kelimesinin karşısına bu yazar ve kitapları yazılmalı..
Harika bir kitaptı..

9 puan

harika bir kitap sadece alın ve okuyun bu kitaba kötü diyecek birisi bence henüz yok olamazda :D

10 puan

tek kelimeyle müthişti ... ah ah, umarım bir gün benimde bir MADDOX'um olur <3

10 puan

Serinin en beğendiğim kitabı ... Paranormal aşk hikayeleri seven herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
9 puan

mitoloji , ölumsuzluk , tanrılar , ask , tutku sevenler ıcın mukemmel bır kıtap..

10 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2014/01/karanlgn-efendileri-serisi-en-karanlk.html

Karanlığın Efendileri’nin başı Titanlar ve Avcılar ile dertte. Ortada gizli bir savaş var ve savaş hiç entrikasız olur mu?
Kitabın fantastik olmasını bir kenara bırakırsak, içinde çok güzel bir aşk hikayesi vardı. Karşılıklı sözler ve fedakarlıklar… Bir insan aşkı için fedakarlıkta ne kadar ileri gidebilir?

4 puan

Harkulade bir kapak değil mi?Ben de kargoyu bedavaya getirmek için ne alsam derken kapağına aldananlardanım. A bir de kahramanın isminin Maddox olmasına: Anlaşılmadı ise Travis Maddox desem... Ya da en iyisi şöyle söyleyeyim: Talı/Ayaklı bela! Sanırım şimdi anlaşılmıştır:) Neyse konumuza dönelim. Evet yazar fantastik bir roman için muhteşem bir zemin yakalamış: Percy Jackson'ın dünyasını aşk, heyecan, macera romanına taşıyıvermek gibi. Neredeyse kahramanlarımız da Percy ve arkadaşlarının bir değişik türevi gibi ama daha büyümüş ve gelişmiş halleriyle:) Ama ne yazık ki biraz aceleci davranarak muhteşem bir kurguyu hevesiniz kursağınızda kalıverecek şekilde heba etmiş. En azından benim adıma durum böyleydi. Seri olmasa bu apar topar durumunu belkii bir şekilde kabullenebilir ve değerlendirmemi ona göre yapabilirdim ama yazarın istediği her şeyi anlatabilmesi adına önünde dünya kadar kitap şansı varken serinin ilk kitabında kim kimdir kim kime neden pat diye aşık oluvermiştir neyin mücadelesi neden verilecektir gibi çok önemli mevzuları aceleye getirmesine açıkçası hiç anlam veremedim. Serinin ilk kitabındaki kahramanımız arkadaşlarıyla beraber antik tanrılara hizmet ederken tanrıların bir hareketine kızarak tepki verirler ve ceza olarak hepsinin içine ruhlarını da etkileyen birer ifrit hapsedilir. Olayın kısaca özü bir yandan ifrtileri ile cebelleşen ölümsüz ilahlarımızın karşılarına ansızın çıkıveren ölümlü kadınlarla yaşadıkları.Muhteşem bir konu di mi? Bu nasıl da anlatılır şimdi şöyle ince ince. Ama yok yazarımızın acelesi varmış. Alın size en afillisinden erkek kahraman ayılın bayılın. Alın size bir de sümsük kadın kahraman. Bir gecede de birbirlerine aşık oluversinler. Kötü adamları da pat diye öldürelim.Tamam bitti. Eğer çok canınız sıkıldı ise canınız aşk romanı okumak istiyorsa (erotik olması da tercih ediliyorsa üstelik) ve elinizde hiç başka bir alternatifiniz yoksa alın ve okuyun.

10 puan

Tamam bu ara meleklerle ve iblislerle cidden kafayı bozdum kabul ediyorum. Ama o kadar başarılı kitaplar çevriliyorki şuanda insan kendini kaptırmadan yapamıyor. (:

Tanrıça Serisini okurken çok beğenmiştim ancak bu kitap aman tanrım! :) Bir iblisi sevebilir mi insan?, cehennemden gelen ve saf kötülükten oluşan bir yaratığa aşık olabilir mi? :) Cevabı merak ediyorsanız mutlaka okuyun.

Serinin ilk kitabı beni benden aldı :) İkinsi okuma listesine direk eklendi :)

Şiddetli tavsiyedir.

11 yıl, 4 ay
6 puan

Başlarken çok fazla beklentimin olduğu ama pek memnun kalmadığım bir kitaptı.

Profil Resmi
10 puan

Tek kelime ile muhteşemdi.

Profil Resmi
10 puan

çok beğendiğim seriler arasında.ilk 5 kitabı okudum..tek sıkıntı devam kitapların hala çıkmamış olması ve olayları takip edememek

5 puan


Maddox ve Ashlyn

I-Ih, olmamış, sevemedim ben bu seriyi. Bitsin diye direndim, yarım bırakmamak için kendimi zorladım resmen.. Millet ölüm kalım savaşı verirken Maddox ve Ashlyn mercimeği fırına vermeniz yakışık aldı mı hiç ??

Gena, çoğu kişi beğenmiş seni ama ben senden elektrik alamadım, üzgünüm trafoya kedi kaçmış..

7 puan

Merak ettiğim bir serinin ilk kitabıydı ve oldukça ilk kitap açıklamalarına sahipti. Kötü değildi ama sanki çok yüzeyseldi. Ama merak ettiğim bir kaç karakter varsı ki sanırım seriye onlar için devam edeceğim.

geri ileri