Ejderhaların Dansı (Buz ve Ateşin Şarkısı #5, Kısım 2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bu serinin ilk kitabından sonra en çok aksiyon ve sürprizin bulunduğu kitaplar...

Profil Resmi
9 puan

kısım 1 den daha heyecanlı ve daha çok olay oldu.kılıçların fırtınası düzeyinde değil ama serinin en kötü kitabıda sayılmaz.ortalama bir kitaptı.dany bölümleri birazda olsa sıkıcılıktan kurtuldu.jon bölmlerinin heyecanı arttı.ilk kısımda olmayan bir kaç pov eklendi ve bu bölümler gayet iyiydi.

kısaca beklediğimi pek alamadım ama gene bu kitabın kötü olduğunu değil beim çok yüksek beklenti içimde olduğu gösterir.çok heyecanlı bir şekilde bitti ve ortada daha 6.kitap yok.bizi uzun bi bekleyiş bekliyor.

9 puan

bu kitapları okudukça bu öykü nasıl bitecek diye yazarından fazla düşünür oldum.O kadar genişledi ki bir kahramanı merak ederken diğerini unutuyorsunuz..

10 puan

Bu serinin sonu hakkında en ufak bir tahminim yok. İşte şimdi şu olacak diyorum, bir bölüm sonra hooop bir şey oluveriyor ve işler değişiyor.

Martin bu seriyi bitiremeden ölürsen arkandan gelirim, iki elim yakanda olur bunu bil.

8 puan

Yazar yine hiç tarzını değiştirmeden ve gaz kesmeden hikayeyi sermeye devam ediyor. John ve Arya bambaşka yollarda olmasına rağmen hikayeleri bana her zaman cazip geliyor. Özellikle bu kitap benim gibilere ayrı bir güzel. Bir çok cevabın yanında yepyeni soruları da arkasında bırakan kitap bir sonraki için gün sayar halde bırakmakta bizleri.

9 puan

Çok ters köşelerle dolu kitaptı. Kış Rüzgarları'nı nasıl beklerim bilmem..

10 puan

Bu adam insani meraktan ve sinirden catlatir. Sonlari harika sekilde bitirip bekletmeyi biliyor. Harika seri...

9 puan

Khalessi i love you ;)

9 puan

7 kitap olması kararlaştırılan serinin halihazırda bulunan son kitabı. Bundan sonra uzun bir bekleyiş var seriyi seven bizler için.
Kargaların Ziyafeti'nden sonra iyi gelen ama Kılıçların Fırtınası Kısım II ile kapışamayacak bir kitap olmuş. Ejderhaların Dansı isim olarak çok da heybetli görünse de bence biraz sönük kalmış. Evet, her zamanki gibi çarpıcı bölüm sonları, beklemediğimiz karakterlerin ölümleri oldu ama tam olarak tatmin etmedi beni. Ama en güzeli ise bu sefer sevdiğimiz karakterlere yoğunlaşılmış ve neredeyse haritanın her yerinden bakış açıları sunulmuş.
George dedemizin bir sonraki kitap için acele etmesi ve bizleri üzmemesi umuduyla.

9 puan

Serinin diğer kitapları gibi sürükleyici.Son 150 sayfası sürprizlerle dolu.

10 puan

Yine muhteşemdi sevdiğimiz karakterlerin bolca olması cabası ama bir kılıçların fırtınası değildi tabiki . Kitapta şaşırtan ,hadi canım ! dedirten birkaç şey oldu . Yazarımız her kitapta illa bir iki sürpriz yapıyor alıştık artık .
Bran'ın bölümlerini heyecanla okudum ama çok azdı Arya'nın da sonlara doğru sadece 2 bölüm vardı . Dany bölümlerinde sıkıldığımı ve gıcık olduğumu söylemeden edemeyeceğim . Jon Snow'un bölümleri ise bir harikaydı .


10 puan

Ve işte benim en sevdiğim kitap! Seri boyunca en çok 5. sevdim(1. de ikinci sırada yer alıyor.). Bol bol Jon'u görüyoruz ve dahası onun Lord Kumandan olduktan sonraki karakter değişimi(olgunlaşması vs.) çok güzel yansıtılmış. Artık genç kumandanımız büyüyor! Jon, ötekilerin geldiğinin farkında ve elinin altında harabeden bir Sur var; dahası Stannis'in askerleri ve esir edilen yabanılların bir kısmını da sayar ise ileride açlık tehlikesi de mevcut. Bunlardan daha önemlisi Jon, kız kardeşi Arya'nın Bolton piçi ile evlendirildiği haberini alır ve durum iyice içinden çıkılmaz hale girer(elbet biz onun Arya olmadığını biliyoruz.). Ayrıca Theon POV'ları sayesinde Arya(sahte) ve Piç'in bölümlerini vs. de görüyoruz.

Dany ciddi bir sıkıntı içerisinde zira Meeren'de işler yolunda gitmiyor; Harpiyan'ın Oğulları sonu gelmeyen cinayetler ve başkaldırmalar ile Dany'nin saltanatını zora sokuyor. Tyrion ise onun yanına gitmek için yola çıkmış bile. Yolculuğa Varys'ın eski dostu olan Volantisli bir peynir tüccarı(1. kitapta Dany ve abisine yardım ettiğini görmüştük) vesilesi ile başlıyor ve bu yolculukta hiç umulmadık bir karakter ortaya çıkıyor; işler baya değişecek gibi.

Jaimie, Brinnie ile buluştuğundan beri ortalıkta değil ve Cersei, İnanç takipçileri tarafından hapis edilmiş durumda ve kurtulması için bazı itiraflarda bulunması gerekmekte.

En başta da söylediğim gibi en sevdiğim kitap bu oldu ve oldukça heyecanlı bir yerde bitti; bilhassa Jon'un sonu baya yürek kanatan cinsten(mecaz kullanmıyorum :D ). Onun kız kardeşine düşkünlüğünü okumak güzeldi, zaten ikisi de seri boyunca birbirlerini 42/48 defa düşünmüşler. Diyeceksiniz ki bir de oturdun saydın mı? Yok yav, başkası üşenmemiş saymış. Neden? Şey, aslında bu da ayrı bir kuram. :P (Seri, dizideki gibi ilerleyecek ise bu ikisi aslen ku.... haydi diziyi izlemeyenler için demiyorum. :D ).

Serinin bitmesine 1 kitap kaldı ve yazar, 6. kitabı 6 senedir yazıyor. Bitirmekten de aylarca uzakmış dede efendiye bak hele! Birkaç ön okuma niyeti ile bölüm paylaştı ama o kadar uzun sürdü ki kitabın bitmesi yetmez oldu haliyle. 2018 çıksa inşallah, ya o ölecek ya biz bu gidişle.

8 puan

Şarabın son yudumu, kitabın son sayfası... ve artık "Game of Thrones" spoiler'ı yemeyeceğini bilmek: Paha biçilemez!

"Kış Rüzgarları" muhtemelen serinin en iyi kitabı olacak. O vakte kadar biz fanatiklerin dilinde üstat Weird Al Yankovic'in sözleri: "Type George, type as fast as you can!"

8 puan

Serideki durağanlaşma yerini, entrika, gerilim ve belirsizliklere bıraktı. Özellikle son bölümler, şaşırtıcıydı, üzücüydü. Sonlar hep olduğu gibi belirsiz, öldü mü, kaldı mı bihabersiniz karakterlerden. Seriyi bilen biliyor, hız kesmeden, akıcı diliyle anlatıyor hikayesini Martin. Yalnız seri geliştikçe konu dağılıyor, uzuyor. Artık toparlama eğilimine geçmeli, biraz hız kazanmalı.

5 puan

Adam hikayeyi toparlanamaz bi hale getirdi, konu çok dağıldı artık. Nasıl toplayıp seriyi bitirecek bilmiyorum. 2016'nın başında yeni kitap çıkacak demişti, senenin sonuna geldik hala tık yok. Şimdide Mart 2017'de çıkacak gibi haberler dönüyor ama kesinliği yok tabii ki. Seri çok güzel severek okuyorum ancak eğer devamı gelmeyecekse ya da yarım yamalak gelecekse bunun bir önemi yok. Önceki kitabı yazmasının üstünden 5 sene geçti. Ayrıca dizi aldı başını gidiyor. Diziyi izlemeyip kitapları okuyanlar olarak yemediğimiz spoiler kalmadı. Kitapta da aynı şekilde mi olur olaylar bilmiyorum ama dizinin kitapların önüne geçmiş olması çok rahatsız edici. Bir seri yazmaya başladıysanız ve insanlar serinizi deliler gibi satın alıp okumaya başladıysa bu seriyi bitirmekle yükümlüsünüzdür diye düşünüyorum. Aniden kazanılan paranın yazar üstünde kötü bir etki bıraktığını ve artık kitap yazmakla pek de ilgilenmediğini düşünmeye başladım. Umarım beni yalancı çıkarır.

geri ileri