Eğer Yaşarsam (If I Stay, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Harika! Okurken ağladım.

9 puan

Empati yapmanın beni çok zorladığı bir kitap idi. Böyle bir durumda kalsaydım ne yapardım sorusunu halen cevaplayamıyorum.

Dram ve aile gibi konuları seven kitap okurları için türünün güzel bir örneği.

Profil Resmi
5 puan

iyiydi

9 puan

Pegasus Yayınları’ndan çıkmış olan “ Gayle Forman’ın Eğer Yaşarsam “adlı kitabını okumuş ve bitirmiş bulunmaktayım .

Bu kitabı tam da şiddetli bir grip geçirdiğim sırada okudum .Ve dedim ki ; Aman Allah’ım ! Kitabın adı ; Eğer Yaşarsam ve ben tam da zamanında grip oldum , eğer hastalığı atlatabilirsem okuyabilecekmiyim ? Devamını getirebilecek miyim ?  Ve şükür ki gribi atlattım ve kitabımı sağ salim bir şekilde bitirebildim .

Tamam , artık sadede gel ve kitap hakkında bize bilgi ver dediğinizi duyar gibiyim .

Kitabımız , iki kitaptan oluşuyor yani seri bir kitap . Eğer Yaşarsam ; kapağı, iç kapak tasarımı , yazı puntosu ve en önemlisi çevirisiyle harika bir kitaptı . Yazım hatası yoktu . Çok titiz bir çalışmanın ürünü olduğu buradan belli idi.

Kitap , bir young adult tarzında yazılmış .Yani genç yetişkinlere yönelik .Lakin bu sizin kitabı okumak isteyipte , okuyamamanızı engellemesin .Çünkü ; bence her yaşa hitap edebiliyor . Kitapta ; Mia adlı bir genç kızın ailesiyle birlikte çok mutlu bir gün geçirmesinin ardından başlarına gelen kötü bir olay sonucu , hayatının değişmesini , geçmişle gelecek arasında gidip gelmesini okuyorsunuz . Aynı zaman da kitapta ; müzik hakkında bir takım bilgiler ediniyorsunuz . Aşkı , sevgiyi , aile bağlarını okuyorsunuz .Ve okurken , deminde bahsettiğim üzere geçmiş -gelecek arasında gidip geliyorsunuz ama arada bir kopukluk yok . Kafanız karışmayacak , bundan emin olun . Lakin kitabın sonu, heyecanlı bir yerde bitti.
Bu yüzden , yakın bir zaman da geleceğini umduğum “SEN GİTTİĞİNDE “ adlı kitabı merakla bekliyor olacağım . İnşaallah en kısa süre içerisinde çıkar.

Kitaba bir puan verecek olursam , on üzerinden dokuz puan verirdim .

Ve son olarakta bu kitabı bizlerle buluşturduğu için , “PEGASUS YAYINLARI’NA “ teşekkür ederim .Saygılarımla….







Profil Resmi
10 puan

Bazen secim yaparsin bazen de secimler seni oldugun kisi yapar

9 puan

Kitabı okurken sürekli duygularınız değişiyor ne hissetmeniz gerektiğine karar veremiyorsunuz elimden bırakamadım bir gecede bitirdim kitabın sonuna eklenen kısımlarda çok hoştu özellikle kitapta bahsi geçen müziklerin isimlerinin kitabın sonuna eklenmesi

8 puan

Gerçekten dokunaklı ...

7 puan

Orta dereceyi bir kitaptı bana göre..

5 puan

Ben böyle bir durumda kalsaydım kardeşimin olduğu tarafı seçerdim açıkçası...

Onsuz;
Eğer Yaşarsam her gün acı çekerim
Eğer Yaşarsam hiç bir zaman mutlu olamam
Eğer Yaşarsam her gün ölürüm...

O yüzden kardeşim olmadan asla...

Profil Resmi
7 puan

En son kısımda gerçekten gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz... Müziğin Ardında adındaki ekleme bölüm ise bence çok tatlı bir fikir.

10 puan

Biraz sıkıcı gelebilir. Ama ben ne diyeyim sonunda ağladım. Güzel bir kitaptı. Okuyun bence..

7 puan

anlatımı sade,konusu güzel,film tadında ilerleyen sıkmayan bir kitap..

10 puan

Kitap bir yandan hastanede gelişen olayları anlatırken bir yandan da geçmişinden anıları anlatıyor. Mia'nın öylesine güzel ve neşeli bir hayati bir günde mahvoluyor. Bazı sahneleri okurken gözlerim bile doldu...
http://kitaplarinsenfonisi.blogspot.com.tr/2014/06/eger-yasarsam-gayle-forman-kitap-tantm.html

6 puan

Kitapta Mia adinda bir kiz anlatiliyor. Mia'nin Adam adinda bir sevgilisi, mukemmel ilerleyen bir muzik hayati ve mutlu bir ailesi var. Fakat ailesi ile birlikte bir kaza gecirdikten sonra Mia olum ve yasam arasinda kaliyor. Bu kitaptada Mia'nin yasama geri donme mucadelesi anlatiliyor.
Dogruyu soylemek gerekirse bu kitabi sadece filminim fragmanini begendigim icin okumak istemistim. Fakat hayal kirikligina ugradim cunku fragman cok duygusaldi fakat kitapta aglamayi bosverin uzuldugum bile olmadi. Fakat gercekten de surukleyici ve eglenceli bir kitapti. Bir "plaj kitabi" olarak adlandirabilirim. Bu yuzden ikinci kitabi da okumayi dusunuyorum.

9 puan

Sanırım ilk önce bana ikinci kitaptan spoi veren sevgili insana "Lanet olsun sana!" demekle başlayabilirim. Bir çok kişi kitabı okurken etkilenmiş. Eminim ben de-o spoilerı yemeseydim- etkilenirdim. Spoi yediğim halde son sayfalarda duygusallığı arttırmak için https://www.youtube.com/watch?v=s_rSr... dinledim ancak bir işe yaramadı. Ben de bir işe yaramamış olabilir ama kesinlikle son bölümü okurken dinlemenizi öneriyorum. Tüm bu olumsuzluklara rağmen kitap gerçekten güzeldi. En azından değişik bir tarzı vardı. Filmini gerçekten merak ediyorum. Sanırım filmde ağlayabilirim. Özellikle önemli yerlerde o atmosferi yakalamak için doğru şarkılar çalarsa. Genelde filmden çok kitaptan etkilenen bir insanım. Hatta genelde değil hep. Ancak bu sefer bir istisna olacağını hissediyorum. Göreceğiz.

Profil Resmi
10 puan

Bu kitabi fransizca olarak okudum, "Si je reste". Cok begendigim ve severek okudugum bir kitap, ve beni gercekten icine ceken bir hikayeydi. Devamini da okudugum icin, bu kitabi tavsiye ediyorum.

7 puan

Kitap akıcı...
Aynı ada rahatsız etmeden hem hastaneyi hem de geçmişini anlatabilmiş. Bunu hiç yadırgamadan okuyorsunuz. çok fazla bi olay yok kitapta zaten. Mia'nın seçimini yapmasını beklerken bitiveriyor.

Profil Resmi
8 puan

Gayet güzel bir kitap ama biraz fazla dokunaklı.Onun dışında romantik türü seviyorsanız bence hemen şimdi okumaya başlamalısınız

4 puan

Konu harika ama yazım...

7 puan

Ne beğendim diyebiliyorum ne de beğenmedim. Gençlere daha çok hitap eden kitap, sade ve kolay okunan anlatımıyla sizi zorlamıyor.Ayrıca kitabın filmi de çekilmiş.Kitabı okuyup,filmi seyrettikten sonra filmin duyguları aktarmada daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim.

4 puan

Düşük puan çünkü çok sıradan. Bir kızın sıradan hayatı bir kazadan sonra komaya girmesiyle değişiyor. Tamam, kabul ediyorum çok gerçekçiydi. Ama tam kitaba alışmışken bitti. Çok kısa sürede.Bitti. Ve kitap yabancı geldi.
Kapağı çok etkileyici olmuş. İç tasarım da güzel.

2 puan

Kitap okumadan uzaklaşma dönemimde Senden önce'ben gibi vs dramatik, duygusal kitaplara yönelmiştim bu ara senden önce ben yeniden şevklendirmiştiki, Bu kitaba geldim duygusallıkdan eser yok, Çok basit yazım, 50-60 Sayfayı geçmeden okumayı bıraktım.

1 puan

Okuduğum en kötü kitap olabilir. Yorumlarına baktığımda çok duygu yüklü olduğunu falan yazmışlar ama bence öyle değildi.Niye okudum bilmiyorum.

8 puan

Arkadaşımdan zorla gasp ettiğim bu kitap; böyle diyorum çünkü eğer istediği şeyi yapmamı istiyorsa rüşvet dahilinde kitabı bana vermesi gerektiğini söylemiştim -ki gerçekten ciddi değildim ama o öyle düşündü- ne diyebilirim ki... (thanks god) Bu anıyı şu an hatırlayınca bile hâlâ gülüyorum. İnanılmaz :') Arkadaşlarınıza kitap alın dostlar, böyle katakullilere başvurma gereği duymasınlar! Siz istemeden kitap hediye eden insanlar mükemmeldir! Evet, bu kamuoyu spotunu da yaptıktan sonra asıl yorumuma geri dönebilirim...

https://www.goodreads.com/review/show/2795028748?book_show_action=false

geri ileri