Düğümlere Üfleyen Kadınlar

En Son Değerlendirmeler

5 puan

kafamı karıstırdı kitap bitti ama olayı çözemedim arkadaş

Profil Resmi
6 puan

başta bir şey anlamıyorsunuz sıkıcı gibi geliyor, ama aslında çok anlamlı ve güze bir kitap.

10 puan

Ece Temelkuran'dan okuduğum ikinci kitap..Çok beğendim.Daha detaylı yorum yapmak isterdim.Ama okumayanlara spoiler olmasın.Tavsiye edilir.

10 puan

''Aşk kadınlar yorulunca biter.Kadınlar bir adamı değil,bir mezarlığı terk eder.''

10 yıl, 10 ay
9 puan

Ben beğendim açıkçası, her ne kadar yazar biraz karman çorman anlattıysa da. Hİkaye güzel, her sayfada yeni bi sır ve yeni bi olayla karşı karşıyasınız. Ortadoğu'da maceralı bi yolculuk ve sonlarını merak eden 4 kadın...

10 yıl, 11 ay
8 puan

Kurgusu, satır aralarında verilen mesajlar olağanüstü . Mısır, Tunus, Libya, Lübnan.. Madam Lilla :) Ortadoğu'yu okumak isteyenler için nefis bir roman. Tek eksi yönü daha gösterişli bir final olabilirdi .. Keyifli okumalar..

Profil Resmi
5 puan

eh işte adı kadar bile çarpıcı bir kitap değil

10 yıl, 11 ay
5 puan

En çok satanlar listesinde görünce ilgimi çekmişti. Fakat umduğumu bulamadım. Kurgu olarak ortalamanın üzerinde fakat cümleler çok dolambaçlı. Afilli bir cümleler güzel fakat yoruyor insanı.

Profil Resmi
10 puan

Erkek ,kadın insanı biraz daha anlamak isteyen her insanın okuması gereken , samimi , entelektüel , esprili en önemlisi bir nefeste okunabilir bir kitap olmuş. Yüreğine sağlık Ece Temelkuran .

Profil Resmi
7 puan

Önce itti.Dili çok alaycı geldi.Sonra çekti.Aralarına katılmak isteyen 5. kadın oldum.Daha farklı ilerler sandım.Farklı yere yol aldı.Ama aldığı yol da fena değildi.Okurken zorlanmadım değil.Dili farklı.Yazarın kalemine sağlık...

10 yıl, 11 ay
8 puan

Okurken zaman zaman koptuğum anlar olsa da güzel bir kitapta. Mısır,Tunus,Lübnan,Beyrut ,İskenderiye filan .. Bana uzak ve çok tanımadığım bu yerlerdeki insanların hayatı da kitapta yer aldığı için olsa gerek adapte olmakta biraz zorlandım açıkçası.

10 yıl, 11 ay
8 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/05/dugumlere-ufleyen-kadnlar-ece-temelkuran.html

10 yıl, 11 ay
7 puan

Etkileyici bir kitap..

10 yıl, 10 ay
7 puan

"Daha farklı bir son hayal etmiştim.." Muhammed'in Amira'ya yazdığı mektuplar mükemmeldi..

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Her kadının okuması gereken ve anlayabilen erkeklere adanabilecek bir kitap

Profil Resmi
3 puan

sayfa sayısı artırılsın diye gereksiz yere uzaıitılmış bi kitap.açıkçası vakit kaybı

10 yıl, 10 ay
8 puan

Bazı bölümleri sıkmaya başlasa da hayata dair dersler alınabilecek bir kitap.

Profil Resmi
1 puan

Belki erkek olduğumdan kitaba bir türlü ısınamadım...bilmiyorum çok sıkıcı ve tasvirler berbattı bir daha ece temelkuran kitabı gördüğümde kaçarak uzaklaşıcam

Profil Resmi
8 puan

Kitabı okumaya başlamadan önce kitap hakkındaki olumsuz eleştiriler nedeniyle çok tedirgindim... Kitap aklımdaki o olumsuz eleştirileri silip attı. Kitap bitmesin diye yavaş yavaş okudum... Çok güzeldi. Anlatımının farklı olduğunu kitapta da belirtmiş, çember biçimindeki anlatım çok hoşuma gitti... Özellikle Dido ayrıntısı çok etkileyici. Okumanızı tavsiye ediyorum.

8 puan

http://hasibecengiz.blogspot.com/2013/09/kitap-elestirisi-dugumlere-ufleyen.html

Profil Resmi
5 puan

Ece Temelkuran yazdığı her kitapta bir adım öteye taşıyor kendisini.

Düğümlere Üfleyen Kadınlar'da hep kendi kültürümüzü hem Ortadoğuyu buluyoruz. Bizimn ortadoğulu olduğumuzun mesajı veriliyor. Böylece Ece Temelkuran bizi patolojik bir psikolojiye sürükleyen kimliğimizi reddetme olayını bir nevi açığa çıkarıyor.

Yazılan mektuplarsa bir hayli ilgi çekici.

9 puan

Çook etkileyici.

8 puan

Bir yol hikayesi..ve ortadogu...

Profil Resmi
7 puan

Nedense beklentim fazlaydı bu kitap için. Hikaye güzel ve de günümüzle çok bağlantılı olduğu için hoşuma gitti ama bir yerde karakterlerle ilgili sorun yaşadım, inandırıcı olmaktan çıktılar, arkadaşım olmaktan uzaklaştılar. Yine de okunması gerekli bir kitap her durumda. Kapağının çok çok güzel olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

6 puan

Ece Temelkuran'ın okuduğum ilk kitabı. Aslında güzel bir kitap olduğuna inanıyorum. Fakat fazlasıyla sıkıldığımdan dolayı çok uzun bir süreçte okudum.
Biraz yalın bir dille anlatılsa daha iyi bir etki bırakabilirdi diye düşünüyorum.

Profil Resmi
10 puan

Mutlaka okunmalı.Her sayfasını heyecanla çevirdim.

2 puan

Çok fazla gereksiz betimleme olduğunu düşünüyorum. Sanki kitabı kalınlaştırmak için bilerek yapılmış. Ne yazık ki beklentilerimin hiç birisini karşılayamadı. Zorlasamda bitiremedim.

8 puan

ece daha güçlü yazabilirdi. ama şu bir harika söz: her erkek bir kadının nefesi kadardır

6 puan

Kadın okuyucuyu çok rahat biçimde içine alacak sürükleyici bir roman. Bir erkek olarak hoşuma gitti mi? Eh işte, idare eder. :)

7 puan

Kitabi elime aldigimda beklentim çok fazlaydi. Bu beklentimi karşılamadı ama okunmaya deger bir roman yine de. Yazarin ellerine sağlık.

geri 1 | 2