Dora: Freud'a Kafa Tutan Kız

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Öncelikle bu kitapla ilgili çok heyecanlanmıştım. Freud ve Dora nın gerçek hikayesinin günümüzde canlandırılması süper bir fikir. Ben Dora'nın Freud a feminist kuramla ya da ne bileyim Judith Butler ile kafa tutacağı beklentisine girdim nedense. Bence psikanalizle ilgili ters köşeler yapılabilirdi ama ciddi bir birikim gerekiyor onu yapabilmek için. Yine de fikir güzel sadece beklentiniz yüksekse tatmin edici değil.

6 puan

Bu kitabi alma sebebim, oncelikle ismidir:) Yani kucuk kizimin adi Dora, evet, ama kitapda Freud"a kafa tutan bir kizin olmasi daha cok ilgimi cekmisti. Hele ki buna kapak fotografinda ki muz da eklenince:)
Sigmund Freud un gercek bir terapisinden alintilar var (Dora:An Analysis of a Case of Hysteria).. Bu kitabi begenmeyecek olanlarin cok olacagini dusunuyorum... 15 yaslarinda, tacize ugramis, anne babasi bir ise yaramayan, Ida nin (kendine Dora diyor, bildigimiz Dora The Explorer daki Dora ama), Freud e gitmesi ile basliyor kitap. Dora nin agzindan okuyorsunuz, inanilmaz kufurbaz, hap kullanan, kanli sahneler cekmekten hoslanan Dora nin ic dunyasi da bir o kadar karanlik. Ama herseyin farkinda oldugu icin, hayata kafa tutmada da o nedenle cok basarili.... Valla enteresan bir kitap, hani okuyun diyemem, ama populer kulturu konu eden film/kitaplardan hoslaniyorsaniz, dunyanin korkunc gidisatini bir kere daha, bu kitapda okumak istiyorsaniz, alin ve okuyun derim...

geri ileri