Diriliş: Çanakkale 1915

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Okurken gözlerimin yaşardığı bir kitaptır.

10 puan

Herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Her sayfasında duygulandığım kitaptı.

Profil Resmi
10 puan

Sen Çanakkale ruhu nedir bilir misin evlat ?

10 puan

Bazı bölümlerinde ağladığım bazı bölümlerinde sinirlendiğim bir dönemi çok güzel anlatan milli bilinci uyandıran müthiş bir kitap...

Profil Resmi
9 puan

Çanakkale zaferi ancak bu kadar güzel ve akıcı anlatılabilirdi bence... Tasvirler ve olay kurgusu çok iyi. Tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
9 puan

Tarih ancak böyle akıcı sıkmadan güzel anlatılabilirdi.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Üniversite'yi Çanakkale'de okuyan birisi olarak bu kitabı okurken çok etkilendiğimi özellikle belirtmek isterim. Gözünde ciddi ciddi canlandırabiliyor insan anlatılanları. Bambaşka bir deneyim oluyor gerçekten.

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle okunması,okutulması hatta dizisinin bile çekilmesi gereken bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

Çok güzel bir kitap. Kazanılması imkansız olarak görülen bir savaşı, alman ve alman yancısı komutanların türklerin canını önemsemeyen kafa yapısı ile belirlenmiş yanlış stratejilerine rağmen kazanılmış bir savaşı anlatıyor.

9 puan

Turgut Özakman’ın Cumhuriyet ile tamamlanan üçlemesinin aslında ilk kitabı. Yazarın açıklamasına göre Milli Mücadele konusunda daha hazırlıklı olduğu için kronolojik olarak 2. sırada olan Şu Çılgın Türkler’i daha önce yazmış.

Özakman yine roman kategorisinde olsa da aslında çok ciddi bir araştırmaya el atmış. Yararlanılan kaynakların zenginliği yapılan araştırmanın titizliğinin kanıtı. Konu ise kendi tarihimiz. Dış mihraklar kadar hatta daha da çok iç mihraklarla mücadelemizi ayrıca süslemeye gerek duymadan, abartmadan, olduğu gibi en yalın ve çarpıcı haliyle aktarmış yazar. Sadece cephede değil, memleketin ihmal edilmiş yerlerinde de, kadın haklarında da ciddi bir savaş söz konusu. Ve bir milletin gerçekten her türlü dirilişine şahit oluyorsunuz. Mutlaka okunması gereken bir araştırma. Evet aradaki bağlayıcı ve bazı detayları öne çıkarıcı küçük hikayelere rağmen bence romandan çok bir araştırmadır bu seri.

10 yıl, 11 ay
9 puan

Çanakkale savaşı ve ötesine dair muhteşem bir eser. Gerçekleri ne kadar biliyoruz tam olarak bilemeyiz ama savaşın ve zaferin esintisini hissedeceğinizden şüpheniz olmasın...

10 puan

Diriliş: Çanakkale 1915 gözlerim yaşararak okudum. Bir çok yerin altını çizdim.Notlar aldım.Kitabın anlatımı çok iyi.Akıcı.Sıkılmadan okudum.Ancak yazarın sonsöz de yazdıkları beni çok üzdü. Zengin bir tarihe sahibiz övünüp bu tarihin hatıralarını korumamız gerekirken neler yapmışız. Nankörüz biz nankör.

geri ileri