Din Bu 1: Tanrı ve Kuran

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Çok güçlü bir kalem...

10 puan

Doğumumuzdan itibaren ailemizin inancı neyse, biz de o inanca bağlı oluyoruz. Oysa, kendi inancımızı seçebileceğimiz yaşa geldiğimizde, daha doğrusu farklı inançları idrak edebilecek seviyeye ulaştığımızda, Turan Dursun'un kitabını okumakta fayda var diye düşünüyorum. Ondan sonrası karar sizin. Teoride, kimse, kimsenin inancını eleştiremez, inanç özgürlüğünü elinden alamaz. Bu düşüncenin ışığında kalarak, okumanızı tavsiye ediyorum.

9 puan

sadece "Muhammed'in Cinsel Hayatı" başlığı altında toplanan ayet ve hadisler bile islam ve peygamberinden tiksindirmeye yeter de artar.

6 puan

Enteresan ... Yazarın yüzyıllardır süregelen Arap/Emevi geleneğine ve bazı din ulemasına yerinde eleştirileri olsa da, sunduğu birçok fikir; yazarın kendi oluşturduğu hipotezler ve bu hipotezlerin sınanması şeklindedir fikrimce. Bilim ile, yanlışlanabilirlik ilkesi ile kanıtlanamayacak olanı, bilimin ve aklın ilkelerine dayanarak sorgulamaya çalışan ilginç bir çalışma.

9 puan

Ölürsem,

O zaman anlarsın.

Ölünce biri,

Pazar, kışın,

İki yüz olur hemen yüzler Hemen!

Dersin, neymiş meğer!

Ben de ölürsem eğer

Ey aydın cemaat!

Lütfen öldürme beni,

Lütfen! ”

(Turan Dursun)

5 puan

Allah ve Hz. Muhammet ile ilgili kullanılan ifadeler hoşuma gitmedi. Ateizmi savunan görüşler karşı savlarını sunmayınca inandırıcılıktan uzak oluyorlar.

Profil Resmi
10 puan

Gerçeğin peşinde olanlar mutlaka okusun.

geri ileri