Çılgın (Mad, Bad, and Dangerous to Know Trilogy #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/clgn-mad-bad-and-dangerous-to-know.html

Okuduğum en ilginç, en manyak, en kafadan çatlak karakterlerden ilk üçe girebilecek bir kişi başkahramandı kitapta. Alvie Knightly ile tanışın!
Alvie, tam anlamıyla dibe batmış biridir. Davranışları da kendi gibi manyak ve tuhaftı. Hani kitabı onun gözünden okumasanız böyle bir karakterden nefret edebilirsiniz zaten kendi de nefret ediyor kendisinden ama iş Alvie'nin tarzına gelince en saçma olay bile onun gözünden okuması oldukça keyifli bir şeye dönüşüyordu.
Alvie, mükemmel bir adamla evli, zengin, başarılı, etkileyici, yani onun tam tersi olan ikiz kardeşi tarafından yaşadığı Sicilya'daki malikaneye davet edilince-işten ve evinden atılmış olmasa kesinlikle kabul etmeyeceği bir teklif- oraya gitmeye karar verir ve macera başlar.
Kız kardeşi Beth'in ufak bir isteğiyle kızımızın hayatı tam anlamıyla tepetaklak oluyor, artık ne kadar olabilirse. Daha fazla konudan bahsetmeyeceğim, her şey spoiler oluyor çünkü ya da buzdağının görünen kısmı diyebilirim.
Beth'in bir işler karıştırdığı en başından belliydi benim için. Ama olayların bu kadar farklı boyuta ulaşacağını tahmin etmiyordum, hele ki onun o ilk olaydan sonra yaptığı ve düşündüklerini okuyunca şok üstüne şok yaşadım. Kesinlikle beklediğim şeyler yaşanmadı, Alvie'nin en değişik, bencil kadın karakterlerden biri olduğunu bir kez daha anladım.
Yazarın hikayeyi anlatış tarzı oldukça güzeldi. Argo kelimeleri ve +18 ifadeleri çoğu zaman kullanmıştı bunu bilerek okuyun derim.

7 puan

Çok iyi gidiyodu aslında. Neler olacak diye merak ettirdi ama sonlara doğru abartıya kaçtı bence.
Başlardaki güzel konuyu daha iyi bir yere bağlayabilirdi yazar. Bir de üçlemeymiş. Almayayım teşekkürler.
Bu arada bir yerden sonra çok fazla yazım hatası vardı. Bunu da belirtmek istedim.

geri ileri