Çanakkale Mahşeri

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Aradan vakit geçtikten sonra, tekrardan okuduğum nadir kitaplardan.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Üniversite eğitimini Çanakkale'de alan birisi olarak Çanakkale'yi ve savaşları çok etkileyici bir şekilde yansıtmış bit kitap olduğunu söyleyebilirim. Okunabilecek en güzel tarihi romanlardan birisi aynı zamanda. Üzerinden vakit geçtikçe kendini tekrar okutmak istemesi bile ne kadar iyi bir roman olduğunu anlatmaya yeter sanırım.

Profil Resmi
1 puan

Emeğe saygıdan dolayı verebileceğim 1 puanım var sadece.

Profil Resmi
6 puan

Bir ders niteliğinde bir kitap.Anlatım tarzı ve üslubu çok başarılı.Bence herkes okumalı.

Profil Resmi
10 puan

kitap resmen sayfaların dışına çıktı ben okurken.gözyaşlarınıza hakim olmanızın mümkünatı yok...

9 puan


Zaman zaman sıkıldığım yerleri olmasına rağmen; okurken ağladığım nadir kitaplardan...nice hayatlar bu günler için harcandı.Her biri geleceğe kurban edilmiş, birer can'dı! Çanakkale'yi anlamak isteyenlere tavsiye edilir.

10 puan

Churchill in dediği gibi :
- Biz Çanakkale'de türklerle değil Allah ile savaştık tabi ki kaybettik
Evet Çanakkale'de Allah hep yanımızdaydı.Bu ne güzel anlatılıyor kitapta . Herkese tavsiye ederim

10 puan

KONUSU:

Birinci Dünya Savaşında İtilaf Devletlerinden Rusyayı düştüğü zor durumdan kurtarmak, İstanbulu işgal edip, Osmanlı Devletinin Almanya ile irtibatını koparmak amacıyla; İtilaf Devletlerinin Çanakkale Boğazını var güçleriyle saldırmaları ve yurduna düşmanın ayak basmasındansa canını seve seve feda etmeyi göze almış büyük Türk milletinin olağanüstü savunmasıdır.

ANAFİKRİ:

Türk milletinin kat kat üstün olan düşmana karşı tüm olanaksızlıklara rağmen eşine rastlanmayacak bir cesurluk ve vatanseverlik örneği göstererek destanlar yazarak varlığımıza dahi gözünü dikmiş düşmanı geri püskürtmesi; bağımsızlık için neler yaptıklarını hatırlatmakta ve aynı durumda kendimizin olduğunu düşünerek vatanımıza sahip çıkmaktır.

1 puan

Yazar Mustafa Kemal olmadan Çanakkale Savaşları'nı nasıl anlatırım diye baya uğraşmış.İsmi 500 küsür sayfa boyunca 3-4 yerde sıradan bir er/erbaşmış gibi geçiyor.Gerçeğe bakacak olursak 8 Ağustos 1915'ten sonra çanakkalede bulunan tüm orduların komutanı.Yazar bunu es geçerek kendince Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışılmış.Kitapta Atatürk'ün savaşın en kritik cephelerindeki ( Arıburnu, Conkbayırı, Anafartalar) başarıları bir iki cümleyle bile bahsedilmiyor.Kitap tarihi gerçekleri yansıtmadığı için sınıfta kalıyor.Elde kitap boyunca bahsedilen isimsiz kahramanlar kalıyo onlar içinde anı kitapları daha doğru bir tercih olucaktır.

10 puan

Yazılmış en iyi tarihi roman...

geri ileri