Bütün Öyküleri I

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Edgar Allan Poe için söylenecek çok şey var aslında. Kısaca o bir deha, edebiyat dehası. Bir çok yazara ilham olan Poe'nun bu kitabının çevirisi oldukça başarılı. Diğer çevirilerden farkı, bahsi geçen yer,kişi ve olaylarla ilgili detaylı dipnotlar var.Ekstra olarak kitabın sonunda öykülerin çıkış hikayeleri çevirmen tarafından ele alınmış.İlk önce hikayenin tarihçesini ve sonrada öyküyü okumak güzel oldu.

10 puan

3 kitabını da bitirdikten sonra hakkında uzun uzun yazmak istediğim bu yüce insanla ilgili şimdilik söyleyeceğim tek bir şey var: Edgar Allan Poe ve öyküleri, edebiyatın geldiği son nokta olabilir.

10 puan

Mükemmel bir hayal gücü, muhteşem bir yaratıcılık. İnsan psikolojisini bu kadar güzel tanımlayabilen yazarlardan biri Edgar Allan POE, belki de en yeteneklisi :-D

7 puan

İç karartıcı hikayelerin yanı sıra birkaç dedektif hikayesi vardı. Bu örnekler türünün ilkleriymiş. Sherlock Holmes, Dedektif Priot gibi ünlü karakterlerin atası sayılıyormuş. Hatta bu dedektif hikayelerinden birisi gerçek bir cinayetin çözümüne yönelikmiş.

geri ileri