Bu da Geçecek

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Roman, annesi öldükten sonra derin bir üzüntü yaşayan ve yeni hayatına alışmaya çalışan 40'lı yaşlarındaki Blanca'nın nekahet dönemini konu alıyor.

Seçilen konu güzel. Ölen annesine içini dökmesi, onun ölümünden sonra hislerini bizlerle paylaşması da güzel fakat sanki birşeyler yine de eksik kalıyor. Kitabın sonuna geldiğinizde şaşırmıyorsunuz, bitmesin diyemiyorsunuz, değişik duygulara kapılıp hayatınızı farklı yönlerden ele almaya başlamıyorsunuz. Kesinlikle daha farklı bir son beklerdim. Özellikle aşkın, hayatın güzelliklerinin insanları nasıl iyileştirdiğine dair.. Yaşadığı zorluklarla birlikte, bunların üstesinden nasıl geldiğini de görmek isterdim.

Kitap ilk kısımlarında anlam karmaşaları yaşatıyor. Bazı cümleler de gereğinden fazla uzun. Tabi, aynı zamanda kitapta bizlere birer öğüt niteliğinde olan hakikatli gözlemler ve yorumlar da mevcut. Fakat vurgunun hikayenin kendisinde olmasından dolayı, anlatılanların içinde kaybolup gidiyorlar.

Okuduğum için pişman değilim ama yine de bu kitabı boş vakitleri değerlendirmek için okunabilecek kitaplardan biri olarak görüyorum.

8 puan

En ihtiyaç duyduğum bir dönemde okudum ve ruhuma iyi geldi diyebilirm.
Özellikle ölen bir anne ve ardında kalan kızının iç hesaplaşmalarını yer yer kendime çok yakın buldum.
Sevdim kitabı.

geri ileri