Bronz Atlı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Şu an müthiş bir kitap okumuş bulunmaktayım. Daha önceden adını duymuş fakat kitabı hiçbir yerde bulamamıştım.Şimdi @pegasusyayinlari sayesinde bu muhteşem kitabı okumak nasip oldu ve bizden kocaman bir teşekkürü hakketti.
Ben Bronzatli 'yı çok ama çok beğendim.Naif,kırılgan,imkansız,bir o kadar da güçlü bir aşk hikayesinin anlatıldığı 800 sayfalık kitabı ne ara bitirdim bilmiyorum. Sayfalar okurken su gibi aktı.Yazar İkinci Dünya Savaşı sırasında SSCB'nin Almanlar tarafından işgalini ve verilen mücadeleyi çok başarılı bir şekilde anlatmış.Hele o gerçeğe işık tutan Leningrad Kuşatmasının anlatıldığı bölümleri okurken tarih bilgimin zayıflığına kahrettim,üzüldüm.Bu olay gerçekmiş yaşanmış dedim. Hangi millet olursa olsun savaş yüzünden çok acılar çekildiğini, açlığın,ölümün yaşandığını ve insanlıktan çıkıldığını okuyucuya çok güzel bir şekilde yansıtmış.
İşte bu savaşın içindeki iki cesur yüreğin #tatyanavealexander in hikayesi ise, okuduktan uzun yıllar sonra bile hatırlanacak ve tekrar okunacak bir kitap olmuş.
Kısaca Bronz Atlı benim şimdiye kadar okuduğum en iyi tarihi romanlardan biriydi diyebilirim. Bu başarı da çevirmenin katkısını da unutmamak gerek tabiki. Başka söyleyecek bir şey yok. Okuyun,okutun. Muhteşem bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim.

5 puan

Hakkında o kadar güzel yorumlar okudum ki seveceğimden neredeyse emindim. Ama maalesef hiç sevmedim. Ne karakterlerini, ne dilini, ne olay örgüsünü... Çok ama çok basitti. Karakterler gerçekçi değildi, olay örgüsü tahmin edilebilirdi, yazar da kendini tekrarlayan bir kaleme sahipti. Sevenlerine saygı duyuyorum elbet fakat şahsi görüşüm abartılacak hiçbir yönü olmadığından yanadır.

geri ileri