Bir Sırrım Var (Rizzoli & Isles, #12)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Vahşice işlenmiş bir cinayetin üzerine araştırmaya başlayan Rizzoli bu cinayeti başkaları ile ilişkilendiren Maura ile seneler öncesine giden bir kayıp ve dava ile karşı karşıya kalır...
Kitap herkesten bir parça anlattığı için biraz karma olmuş. Ne Jane'in ne de Maura'nın içselliğine girilmemiş bu sefer. Bu sefer bir anlatıcımız daha var...Kurban yada cellat yada hiçbiri sadece herkes gibi olmayan...
Kitabın sonu ise insanı sarsıyor aslında..''Soğuk kanlı bir fırsatçı''...Acaba hepimiz uygun şartlarda bu kılığa girebilirmiyiz?

7 puan

'Bir sırrım var' Tess Gerritsen'in harika ikilisi Rizzoli & Isles serisinin 12. kitabı. Öncelikle seriyi bilmeyenler için şunu belirtmek isterim; seri birbirinden bağımsız okunabilir ama sıra ile okunursa, daha fazla tat alınacağı garantisini verebilirim.
Kitabın konusuna gelirsek yıllar önce kaybolan bir kız ile başlayan ve bir çok vahşi ölüme tanık olunan olaylar birbirini izliyor. Tess'in güçlü ve akıllı kadınları Jane ve Maura çözmek için elinden geleni yapıyorlar.
Tess'in diğer kitaplarının aksine bu kitapta kurguda zorlama bir taraf var gibi. Kitabın konusu çok güzel ve polisiyede en önemli unsur katili tahmin etmek bu Kitapta zor. Bir kaç defa ters köşe oldum. Ama çok vahşice işlenen cinayetlerin sebebi ve işleme şekilleri ilişkilendirilen konu ile ilgili yazarın ustalığına uyumayacak şekilde kurgulanmış bence.
Yazarın 29 kitabını okumuş bir hayranı olarak ilk defa bir kitabını tavsiye konusunda yorumsuzum.

geri ileri